28 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemboekweitmeelboterbroodcognacgroenteknoflookkruidenkruidnagellaurierbladmelknootmuskaatolieolijfoliepaprikapeperpeterseliepreisjalotuivleeszout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Cannelloni met vleesvulling

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, bloem, boter, cannellonipijpjes, ei, gehakt, gekookte ham, kruiden, knoflook, melk, mortadella, nootmuskaat, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, pomodori uit blik, runderbouillon, ui, witte broodkruimels, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Kalfsragout

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, bouquet garni, citroen, eidooier, kalfsstoofvlees, knoflook, prei, slagroom, spek, ui, wortel en zilveruitjes

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Picknick / diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit A propos bistro:

Gevogeltegalantine

Ingrediënten:
bardeerspek, bouquet garni, bressekip, cognac, ei, gekookte ham, kalfsvlees, paprikapoeder, pistachenoten, prei, rookspek, room, sjalot, ui, varkensnek en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / gevogelte / paté/terrine
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Kig ha fars

Ingrediënten:
boekweitmeel, boter, bouquet garni, ei, fijne kristalsuiker, kruidnagel, melk, prei, rookspek, rozijnen, runderschenkel, sjalot, tarwemeel, ui, varkensvlees, voorschenkeltjes, witte kool en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Gepaneerde tong

Ingrediënten:
bouquet garni, ei, paneermeel, rundertong, tomatensaus, ui, water, witte wijn, wortel, zonnebloemolie, zout, zwarte peperkorrels en zwoerd

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Pens in Franse saus

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, citroensap, cognac, doorregen buikspek, eierdooier, kalfspoot, kalfssnuit, kruidnagel, peper, runderbouillon, runderpens, ui, verse peterselie, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Boekweitpudding met vlees en groenten - kig-ha-farz

Ingrediënten:
basterdsuiker, bleekselderij, boekweitmeel, boter, bouquet garni, buikspek, crème fraîche, ei, groene kool, grof zeezout, klapstuk, korianderzaad, kruidnagel, laurierblad, meiknol, melk, peper, peperkorrel, prei, rozijnen, runderappel, runderstoofvlees, slagroom, sukadestuk, ui, verse peterselie, verse selderij, verse tijm, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees / groente
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gevulde kool - chou farci

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, broodkruim, crépine, ei, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, mager rundvlees, melk, olie, peper, quatre épices, savooiekool, sjalot, speklap, tijm, ui, varkensdarmnet, varkensschouder, verse bieslook, verse peterselie, verse tijm, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gevulde kalfsborst - falette

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, buikspek, cognac, droge witte wijn, ei, kalfsborst, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, melk, nootmuskaat, oud brood, peper, plantaardige olie, snijbiet, snijpeterselie, ui, verse kervel, verse peterselie, verse tijm, wortel, zout en zwoerd

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Kalfskop, gevuld

Ingrediënten:
bouquet garni, champignons, cognac, ei, ham, kalfskopvlees, kalfslappen, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, zwarte olijf, tomatenpuree, ui, varkensnek, witte roux en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Wild zwijnkop

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, ei, foie gras, kalfsvlees, kaneel, kop van een wild zwijn, jong, kruidnagel, nootmuskaat, peper, peterselie, salpeter, sjalot, tartaarsaus, truffel, ui, varkensvlees, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Aspic

Ingrediënten:
bouquet garni, champagne, cognac, eiwit, elzas, kalfsbotten, kalfsvoet, madeira, prei, rundvlees mager, selderij, ui, varkensschenkel, varkenszwoerd en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
schuim/mousse/gelei
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Chou farci

Ingrediënten:
bieslook, boter, bouquet garni, brood, ei, groentebouillon, kippenbouillon, knoflook, melk, peper, peterselie, quatre épices, rundersteak, savooiekool, sjalot, tijm, ui, varkensbuik, varkensschouder, wortel en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Provence:

Gepocheerde gevulde kalfsborst (met vulling 1 met brood) - farci bouilli

Ingrediënten:
bouquet garni, broodkruim, ei, gemalen piment, grof zeezout, grof zout, kalfsborst, kalfsvlees, knoflook, kruidnagel, nootmuskaat, pekelspek, peper, prosciutto, rauwe ham, rundermerg, snijbiet, spinazie, ui, verse dragon, verse peterselie, vetspek, wortel, zout en zuring

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / kalfsvlees
Een recept uit  - Catherine Quévremont - Recettes de Bretagne

Diner / hoofdgerecht uit Catherine Quévremont - Recettes de Bretagne:

Kig ha farz / Bretonse stoofpot

Ingrediënten:
boekweitmeel, bouquet garni, ei, gezouten boter, groene kool, groentebouillon, grof zout, kruidnagel, melk, peper, raapjes, roze zout, runderschouder, saucijzen, schoudermuis, sucadelappen, ui, varkensbuik, varkensschenkel en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Ursula Strik

Recept van Miss Fromage:

Tomatensaus

Ingrediënten:
champignons, ei, feta, groente, lasagne, olijfolie, pijnboompitten, ricotta, spinazie, suiker, knoflook, tomatenblokjes, tonijn, ui, kruiden, vlees en 
zout en peper

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Dagje Geen Vlees: Marokkaans pompoenstoofpotje met paprika en bonen

Ingrediënten:
tomaat in blik, bloemkool, bonen, cayennepeper, couscous, ei, fruit, groente, kaneel, kidneybonen, komijn, koriander, kruiden, kruidenmix, kwark, magere kwark, maggi, mede, olie, olijfolie, paprika, peterselie, pompoen, rode ui, rozijnen, specerijen, koriander, tomaten, tomatenblokjes, ui, verse koriander, vlees, wintergroente, wortel, zaden, zout en zwarte bonen

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Dagje Geen Vlees: Mexicaans groentepannetje

Ingrediënten:
avocado, tomaat in blik, bonen, brood, ei, eieren, fruit, gele paprika, groente, kidneybonen, kruiden, kruidenmix, magere kwark, maggi, olie, olijfolie, paprika, peterselie, rode paprika, rode peper, rode ui, peterselie, tomatenblokjes, vlees, zout en zout

Haal meer recepten op...