334 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botercourgettefruitknoflookkruidenolieolijfolieoreganopeperpeterselierode paprikarode uisuikertijmtomaattomatenpureevetvleeswaterwortelzout
zout en peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Thaise rode curry met paprika en aubergine

Ingrediënten:
aubergine, aubergines, basilicum, gember, currypasta, sesamzaad, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, kokosmelk, paprika, rode chilipeper, rode curry, rode currypasta, sjalotten, knoflook, tofu, zonnebloemolie en 
zout en peper

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Côtes de veau au pistouille - In wijn gesmoorde kalfskoteletten of -biefstukjes met aubergine, tomaat, paprika, knoflook en basilicum

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, boter, citroensap, dragon, droge witte wijn, gedroogde basilicum, gedroogde oregano, groene paprika, kalfsbiefstuk, kalfsfond, kalfskotelet, kippenbouillon, kippenfond, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, provençaalse kruiden, runderbouillon, sjalot, tijm, tomaten, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Erwten met basilicum

Ingrediënten:
basilicum, dillezaad, garum, gedroogde erwten, groente, karwijzaad, komijnzaad, korianderzaad, lavas, peper, prei en witte wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
groente
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van Conclusion:

Aubergine wokkie wokkie

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, chilisaus, kaas, ketjap, knoflook, peper, rode paprika, rundergehakt, tomaat, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ingrediënten:

Tempura van groenten

Ingrediënten:
aubergine, bloem, bosui, bouillon, ei, frituurolie, gele paprika, gemberwortel, ijswater, japanse sojasaus, mierikswortel, peultjes, rijstazijn, rode paprika, shii-take, verse bascilium en zout

Soort:
vegetarisch / groente / frituur
Een recept uit  - Toscane

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Toscane:

Italiaanse groenten

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, courgette, groene paprika, knoflook, maggi, olijfolie, oregano, peper, rode paprika, suiker, tomatenpuree, tomatensap, ui, wijnazijn, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Lunch / bijgerecht uit A propos bistro:

Gevulde groenten

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, casinobrood, courgette, dragon, kalfsvlees, knoflook, munt, olijfolie, rode paprika, sjalot, slagroom, tomaat, varkensvlees en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Parmigiana met courgette en paprika

Ingrediënten:
ansjovisfilet in olie, aubergine, basilicum, courgette, gele paprika, knoflook, lente-ui, mozzarella, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Top 5: recepten met aubergine

Ingrediënten:
aubergine, bier, buffelmozzarella, hamburgers, geitenkaas, groente, knoflook, lasagne, mozzarella, paarse basilicum, pasta, peper, pizzadeeg, spaghetti, verse pasta, wijn, zeewier en zout

Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Feestelijk tafelen:

Gemarineerde gegrilde groenten

Ingrediënten:
aubergine, balsamicoazijn, extra vergine olijfolie, groene asperge, honing, kerstomaat, kidneybonen, courgette, rode paprika, rode ui, verse basilicum, oregano, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
barbecue/grill / vegetarisch / groente / feestdagen / pekel en marinades
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / voorgerecht uit Koken voor elke dag:

Salade met groenten en rijst

Ingrediënten:
aubergine, azijn, basilicum, courgette, gele paprika, komkommer, marjolein, olie, peper, rijst, rode paprika, ui, witte bonen en zout

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht uit Plenty:

Soep van gegrilde groenten

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, boterbonen, citroen, griekse yoghurt, groentebouillon, knoflook, olijfolie, oregano, rode paprika, rode ui, tomaat, zout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Haal meer recepten op...