203 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebasilicumbleekselderijbotercitroensapcourgetteeigembergroentegroentebouillonlaurierolieolijfoliepeperpeterseliepreisjalotspinaziesuikertijmtomaatuiwaterzeezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Pastinaak-pompoensoep

Ingrediënten:
bieslook, groentebouillon, knoflook, laurier, pastinaak, peper, pompoen, selderij, tijm, ui, vetstof, wortelen en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Tajine:

Winterse tajine (witlof, groene kool, wnterwortel, pastinaak)

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, groene kool, groentebouillon, kippenbouillon, knoflook, pastinaak, verse rozemarijn, verse tijm, versgemalen zwarte peper, winterwortel, witlof en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte / tajine / veganistisch / vegetarisch / groente
Een recept uit  - Gemüse!

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Gemüse! :

Gefrituurde groenten met rode en witte saus

Ingrediënten:
gedroogde tijm, ketchup, knoflook, koolraap, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, pastinaak, peper, tofunaise, wortel, zoete aardappel en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Parelgortsoep met seizoengroente

Ingrediënten:
bleekselderij, druivenpitolie, groentebouillon, knoflook, knolraap, koolraap, maïsolie, parelgort, pastinaak, salie, ui, wasachtige aardappel, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / voorgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Matseballensoep - matzoh ball soup

Ingrediënten:
bleekselderij, ei, kip, kippenvet, knoflook, margarine, matses, pastinaak, ui, verse dille, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, wortel en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Buffet / bijgerecht uit Liever lokaal:

Knolkervel en andere vergeten groenten uit de oven

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bieten, frambozenazijn, grof zeezout, knoflook, knolkervel, olijfolie, pastinaak, truffelaardappel, venkelzaad en zwarte wortel

Keuken:
Hollands
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch / ovenschotel
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Hertenragout

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, donker bier, hertenbouillon, hertenvlees, jeneverbes, kersenazijn, knoflook, olijfolie, pastinaak, peper, peterseliewortel, sjalot, tijm, vruchtenazijn, wortel en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Avondmaal uit Liever lokaal:

Leidse hutspot

Ingrediënten:
bonenkruid, boter, groentebouillon, knoflook, laurier, oude schapenkaas, pastinaak, peper, tijm, ui, witte bonen, wortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stamppot / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / avondmaal uit Veg!:

Winterse roerbak met Chinees vijfkruidenpoeder

Ingrediënten:
champignons, chinees vijfkruidenpoeder, kastanjechampignons, knoflook, limoensap, pastinaak, rijstwijn, rode chilipeper, shiitake, sjalot, snelkookeiernoedels, sojasaus, spruitjes, suiker, ui, wortel, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Green salads:

BQ-salade met geroosterde knolgroenten en groene bonenstamp

Ingrediënten:
babyspinazie, belugalinzen, citroensap, doperwt, extra vierge-olijfolie, grote witte bonen, Himalayazout, knoflook, knoflookpoeder, limoensap, pastinaak, plantaardige olie, rodekool, tahin, tomaat, verse gemengde kruiden, verse munt, versgemalen zwarte peper, water, wortel, zeezout, zonnebloempitten en zwarte quinoa

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Wortelgroente met kurkuma en wilde rijst

Ingrediënten:
citroensap, cress, gele linzen, gember, knoflook, kurkumapoeder, olijfolie, pastinaak, peterseliewortel, rode biet, tijm, ui, wilde rijst, wit sesamzaad, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Orientaals
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Tajine van kip en groenten

Ingrediënten:
arachideolie, cayennepeper, couscous, gemberpoeder, kaneelpijpje, kikkererwten, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, kruidnagel, langkorrelrijst, laurierblad, ontpitte olijven, pastinaak, raap, rode paprika, sperziebonen, tomaat, ui, verse koriander, wortel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
pasta/noodles / gevogelte / tajine
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / lunch / voorgerecht uit Noedels:

Salade van koude somen met avocadodip en gevulde kiprolletjes

Ingrediënten:
avocadodip, ei, geklaarde boter, gember, kastanjechampignons, kipfilet, knoflook, koriander, lichte sojasaus, maïzena, pastinaak, peper, peterselie, raketsla, somen, suiker, waterkers, wortel en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
salade / pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Lamscouscous op Algerijnse wijze - couscous au monton à l'algéroise

Ingrediënten:
bleekselderij, cayennepeper, courgette, couscous, gemalen komijn, kikkererwten, knoflook, lamsgehakt, lamsschouder, mild paprikapoeder, nootmuskaat, olie, pastinaak, peper, ras el hanout, savooiekool, ui, verse koriander, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten / couscous/bulgur/quinoa / boter en olie
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / voorgerecht uit Een kookboek.:

Heldere consommé van duif

Ingrediënten:
bleekselderij, bospaddenstoelen, boter, calvados, duiven, eiwit, gevogeltebouillon, groentebouillon, jeneverbessen, knoflook, knoflookolie, kruidnagels, laurier, mager rundgehakt, pastinaak, peper, prei, tijm, venkelknol, wortel, wortelen en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Citroen-mosterdkip met knolgewassen

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, citroensap, dijonmosterd, droge sherry, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, koolraap, pastinaak, saffloerolie, ui, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, witte meiknol, wortel en zout

Keuken:
Europees
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Yvette van Boven - Uit de oven van Van Boven

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Uit de oven van Van Boven:

Beef & Guinness pie

Ingrediënten:
bloem, boter, doorregen runderlappen, ei, guinness, knoflook, knolselderij, laurier, pastinaak, bladpeterselie, roomboterbladerdeeg, runderbouillon, tijm, ui, worcestershiresaus, wortel, zeezout en zwarte peper

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Haal meer recepten op...