119 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelauberginebotercitroensapcourgettegroentegroentebouillonknoflookkruidenolieoreganopaprikaparmezaanse kaaspeperpeterseliepreitijmtomaatuiwaterzeezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Groentesoep met basilicum en knoflook - soupe au pistou

Ingrediënten:
bleekselderij, courgette, kippenbouillon, knoflook, koudgeperste olijfolie, macaroni, nieuwe aardappel, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, peper, snijbiet, sperziebonen, tomaat, tuinbonen, ui, verse basilicum, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / avondmaal uit Polpo:

Burrata met linzen & basilicumolie

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, burrata, extra vierge-olijfolie, knoflook, le puylinzen, mosterddressing, tijm, ui, wortel, zoutflakes en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Kalfskotelet "Bellevue"

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, erwten, kalfskotelet, knolselderij, olie, witte peper, worcestershiresaus, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Harissasaus

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, knoflook, olijfolie, olivetti-tomaten, oude balsamicoazijn, rode basilicum, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans / Noord-Afrikaans
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / lunch / voorgerecht uit De flair van eenvoud:

Panzanella

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, extra vierge olijfolie, komkommer, peper, rode ui, rode wijnazijn, stokbrood, tomaat, wortel en zeezout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit B. Jones en C. Arber - De zomerkeuken

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit De zomerkeuken:

Gebakken kip met pesto

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, kipfilet, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, pijnboompitjes, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Tomatensaus

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, olijfolie, peper, pruimtomaat, ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Kook met Jamie:

Honinggraat van cannelloni

Ingrediënten:
ansjovisfilets, basilicum, bleekselderij, cannellonibuisjes, crème fraîche, gedroogd eekhoorntjesbrood, knoflook, koffieroom, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, portobello's, prei, rode ui, spinazie, tomaat in blik, wortel, zeezout en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Rigatoni met varkensvlees

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, boter, droge witte wijn, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pomodori uit blik, rigatoni, ui, varkensgehakt, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Diner / voorgerecht uit Bouillon:

Bouillon met gestoofd rundvlees en papaja

Ingrediënten:
atchara, bleekselderij, citroengras, gele wortel, japanse knolraap, olijfolie, oranje wortel, peper, runderbouillon, sjalot, teriyakisaus, thaise basilicum, witte balsamicoazijn en zout

Soort:
soep/bouillon / rundvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Lunch uit De Zilveren Lepel:

Zeelt met kruiden - tinca alle erbe

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, droge witte wijn, groene olijven, olijfolie, peper, sjalot, verse basilicum, verse bladpeterselie, majoraan, verse tijm, voorgeweekte stokvis, wortel, zeelt en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vis
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Gevulde minestrone

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, bleekselderij, courgette, diepvrieserwtjes, doorregen spek, kippenbouillon, kippenpoten, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, rozemarijn, stellette, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Tomatenbasissaus

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, olijfolie, peper, peterselie, tomaten, ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan / sauzen
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Soep van farro (emmertarwe) en paddenstoelen

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, farro, ei, gedroogde funghi porcini, gedroogde morieljes, gedroogde witte bonen, gepelde gerst, gepelde tarwe, groentebouillon, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, spelt, ui, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Soep van farro (emmertarwe)

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, farro, ei, gedroogde witte bonen, gepelde gerst, gepelde tarwe, groentebouillon, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, spelt, ui, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Minestrone ui Genua

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, basilicum, bleekselderij, cannellinibonen, courgette, groentebouillon, knoflook, olijfolie, pecorino, pijnboompitten, pruimtomaten, savooiekool, spaghetti, sperziebonen, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Robert Kranenborg, Pieter J. Bogaers, Arjan Benning en Marco Paone - DWDD kookt met Kranenborg

Diner / hoofdgerecht uit DWDD kookt met Kranenborg:

Loup farci en croûte

Ingrediënten:
basilicum, bladerdeeg, bleekselderij, citroensap, crème fraîche, eidooier, olijfolie, peper, prei, tomaten, wijnazijn, wortel, zeebaars en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Haal meer recepten op...