90 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebasilicumcourgettegembergroenteolieolijfoliepaprikapeperpeterselierijstspinaziesuikertomaatuivetvleeswaterwortelzonnebloemoliezout
zout en peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

gebakken ham en groenten met eieren

Ingrediënten:
belegen kaas, brood, courgette, ei, gekookte ham, gele paprika, gemalen zwarte peper, groente, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, rode paprika, tomatenblokjes uit blik, ui, vlees, zongedroogde tomatenpuree en zout

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Lunch / buffet / lunchgerecht uit Indonesie:

Eieren en tomaten in sojasaus - pindang telor dan tomat

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, ei, gemberwortel, goela djawa, groente, ketjap benteng asin, knoflook, limoensap, margarine, sambal trassi, tomaat, ui, voorjaarsui, zonnebloemolie, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / voorgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Gazpacho

Ingrediënten:
ei, knoflook, komkommer, olijfolie, paprika, rauwe ham, rode wijnazijn, tabasco, tomaat, ui en witbrood

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / voorgerecht uit De Spaanse keuken:

gazpacho

Ingrediënten:
ei, gemalen zwarte peper, groene paprika, knoflook, komkommer, olijfolie extra vergine, oud brood, rode paprika, sherryazijn, tomaat, tomatensap, ui, water en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Urap-Urap

Ingrediënten:
asem, bouillon, bouillonblokje, djahé, eieren, groenten, gula djawa, kardemomzaadjes, korianderpoeder, knoflook, kokos, kokosmelk, kunyit, laos, lombok, olie, santen, sereh, sjalot, sjalotten, steranijs, witte peper en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Lunch / snack of tussendoortje uit Het insectenkookboek:

Chebugschichi

Ingrediënten:
ananas, chilipoeder, ei, groene krulsla, hamburgerbroodjes, ketchup, knoflook, komkommer, mayonaise, meelwormen, mosterd, olie, olijfolie, paneermeel, paprikapoeder, rode paprika, rode ui, rundergehakt, ui, yoghurt, zout en zwarte peper

Soort:
insecten
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / voorgerecht uit Culinaria España:

Gazpacho andaluz

Ingrediënten:
croutons, ei, groene paprika, ham, knoflook, komkommer, olijfolie, paprika, sherryazijn, tomaat, ui, witbrood en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Gazpacho

Ingrediënten:
brood, croutons, ei, knoflook, komkommer, lente-ui, olijfolie, paprika, tomaat, witte wijnazijn en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Anne Wilson - Koken met kruiden

Recept uit Koken met kruiden:

Gekruide kippenpastei

Ingrediënten:
bladerdeeg, bloem, boter, droge witte wijn, ei, groenten, kip, knoflook, melk, peterselie, room, tijm en waterkers

Soort:
gevogelte
Een recept uit Sonja Bakker - Bereik je ideale gewicht !

Diner / hoofdgerecht uit Bereik je ideale gewicht !:

Woksoep met Hollandse groenten

Ingrediënten:
bakolie, ei, eiermie, groente, kecap asin, ketoembar, knoflook, peper, rode tabasco, runderbouillon, rundergehakt, trostomaat, ui en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / soep/bouillon / pasta/noodles
Een recept uit Rianne Buis en Mieke van Laarhoven - Spanje

Lunch / lunchgerecht uit Spanje:

Gemengde boerensalade

Ingrediënten:
ei, knoflook, komkommer, olijfolie, rode paprika, rode wijnazijn, sperziebonen, suiker, tomaat, ui, peper en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Keda Black en Nathalie Carnet - Balletjes

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Balletjes:

Balletjes van restjes pot-au-feu

Ingrediënten:
broodkruim, cornichons, ei, groenten, knoflook, olijfoie, bladpeterselie, pompoenpitten, pot-au-feu vlees, biet, vleesresten en worcestershiresaus

Soort:
vlees / groente
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht uit Culinaria Italia:

Broodsoep - pancotto

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, ei, extra vergine olijfolie, groente, knoflook, laurierblad, oud brood, peper, tomaat, verse peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Anne Wilson - Spaans koken

Diner / voorgerecht uit Spaans koken:

Koude tomatensoep

Ingrediënten:
eieren, ijs (water), knoflook, komkommer, munt, olijfolie, olijven, paprika, rode wijnazijn, tomaten, tomatenpuree, ui en witbrood

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Gado gado

Ingrediënten:
ei, groente, ijsbergsla, ketjap manis, knoflook, kokosmelk, komkommer, olie, peper, pindakaas, sambal oelek, sjalot, snijboon, sperziebonen, taugé, witte kool, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Georgina Fuggle - 1 groente in de hoofdrol

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit 1 groente in de hoofdrol:

Griekse Courgette Gevuld Met Orzo

Ingrediënten:
bladpeterselie, griekse yoghurt, groente, ui, olijfolie, orzo, pecorino, pijnboompitten, reuzencourgette, scharrelei, knoflook, versgemalen zwarte peper en zongedroogde tomaten

Keuken:
Grieks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Koolrolletjes - golabki

Ingrediënten:
boter, ei, gehakt, groente, kippenbouillon, knoflook, meel, rijst, suiker, tijm, tomaat, ui, witte kool, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Pools
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Roerbak van winter- en lentekolen

Ingrediënten:
ei, gember, groente, groentebouillon, knoflook, lente-ui, olie, rodekool, rode ui, witte kool, zout en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Javaanse bahmi 3 - bahmi djawa 3

Ingrediënten:
boter, chinese kool, chinese mie, djahé, ei, ketjap benteng manis, knoflook, komkommer, krab, mager geitenvlees, mager lamsvlees, mager rundvlees, olie, peper, rode paprika, sambal oelek, sperziebonen, spitskool, ui, verse bladselderij, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch / Javaans
Soort:
vlees / pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Spaans

Diner / voorgerecht uit Spaans:

Gekoelde tomatensoep

Ingrediënten:
boterhammen, croutons, ei, gemalen komijn, groene paprika, ijswater, knoflook, komkommer, olijfolie, rode paprika, tomaten, ui, wijnazijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon
Haal meer recepten op...