113 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercitroensapeigemberpoederkaneelknoflookkorianderkruidenolieolijfoliepeterselierijstspecerijensuikertomaatuivetwitte peperwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / hoofdgerecht uit Moro Londen:

Zeeduivel met zoete ui, gember en saffraan

Ingrediënten:
geelwortelpoeder, gemberpoeder, kaneel, knoflook, olijfolie, peper, saffraandraadjes, sinaasappelbloesemwater, sultana's, ui, vastkokende aardappel, water, zeeduivelstaart en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Frankrijk koken en reizen:

Varkensvleespasta - rillettes

Ingrediënten:
cayennepeper, fijn zeezout, gember, knoflook, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, quatre épices, sjalot, varkensvet, verse tijm, varkensbuik, water en witte peper

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / paté/terrine
Een recept uit Remko Kraaijeveld en Vanja van der Leeden - Indorock

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Indorock:

Tempura van acar - met terasi-mayonaise

Ingrediënten:
bloem, sodawater, cabe rawits, ei, frituurolie, gember, laos, minikomkommer, natuurazijn, peper, romanesco, sjalot, terasi-mayonaise, witte suiker, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Aziatische barbecuesaus

Ingrediënten:
chilipoeder, droge rode wijn, gember, hoisinsaus, japanse pruimenwijn, knoflook, peper, rijstazijn, sojasaus, ui, water, wijnazijn en zout

Keuken:
Aziatisch / Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Indiase viscurry

Ingrediënten:
aubergines, curryblaadjes, fenegriekzaad, frituurolie, gedroogde pepers, gemalen peper, gember, kaneelstokje, kardemompeul, knoflook, okra, olie, sjalotten, suiker, tamarindepulp, tomaat, turmeriekpoeder, ui, viscurrypoeder, visfilet, water en zout

Keuken:
Indiaas / Maleisisch
Soort:
curry / vis
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Sambal Goreng Telor

Ingrediënten:
asem, djahé, eieren, fruit, gula djawa, juruk purut, knoflook, kunyit, laos, lombok, olie, rode lombok, salamblaadjes, santen, sjalot, sjalotten, knoflook, trassi, water, witte peper en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Indiase rijst met linzen

Ingrediënten:
gemalen kardemom, gember, groene spaanse peper, knoflook, kruidnagelpoeder, langkorrelrijst, laurier, margarine, peper, pijpkaneel, rode linzen, rode spaanse peper, ui, water en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan / rijst
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Diner / hoofdgerecht uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Cherry Duck / Eend met kersen

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, eendenborstfilet, gember, kersensap, kersen uit pot, peper, plantaardige olie, tapiocameel, tijm, ui, water en zout

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Saffraantagliatelle met gekruide boter

Ingrediënten:
00-bloem, boter, cayennepeper, chilivlokken, ei, geelwortelpoeder, gemberpoeder, kaneel, korianderzaad, mild paprikapoeder, munt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, saffraan, sjalot, water, zout en zwarte peper

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Hamin dulce - Bulgaars vlees met kweeperen

Ingrediënten:
citroensap, gember, kalfsvlees, karamelsaus, kweeperen, peper, piment, pruimedanten, suiker, tomaten, ui, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Bulgaars / Sefardisch / Joods / Georgisch
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Komshuyani - Vlees met kweeperen

Ingrediënten:
citroensap, gember, kweeperen, lamsvlees, peper, piment, suiker, tomaten, ui, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Turks / Sefardisch / Joods / Georgisch / Iraaks
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Stevige rundersaus

Ingrediënten:
balsamicoazijn, beenmerg, bieslook, bladpeterselie, boter, citroensap, dijonmosterd, dragon, gemberpoeder, peper, runderbouillon, sherryazijn, sjalotten, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

KOFTA

Ingrediënten:
beschuit, chapati, chilipoeder, gemberwortel, groene peper, knoflook, koriander, korianderpoeder, kurkuma, mager rundergehakt, ui, water, yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wokken met Ming:

Szechuankip

Ingrediënten:
bloem, chilipeper, donkere sojasaus, gember, groene paprika, kaneel, kippenbout, knoflook, lichte sojasaus, olie, peper, rijstazijn, rijstwijn, rode paprika, steranijs, suiker, ui en water

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Pho bo

Ingrediënten:
bosui, bruine suiker, gember, kaneelstokje, knoflook, limoensap, munt, noodles, peperkorrels, pimentbolletjes, runderstoofvlees, steranijs, ui, vissaus en water

Keuken:
Vietnamees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Rijst met schelp- en schaaldieren

Ingrediënten:
cayennepeper, citroengras, gember, knoflook, korianderblaadjes, lente-uitjes, olie, peper, rijst, schaaldieren, tomatenketchup, ui, water en zout

Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / rijst / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Anne Zeevalk en New Horizonz - Jong a/d kook

Recept uit Jong a/d kook:

Fluweelzachte bloemkoolsoep

Ingrediënten:
bloemkool, boter, gember, koksroom, koriander, melk, olie, pompoen, rode peper, roomboter, sesamolie, knoflook, ui, water, winterwortel en witte peper

Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / hoofdgerecht uit NAJAT:

Gebraden kip met chocoladesaus

Ingrediënten:
braadkip, citroenen, extra vierge olijfolie, gemalen kurkuma, gemberpoeder, knoflook, saffraandraadjes, ui, uiensaus, water, witte peper, zout en zwarte chocoladesaus

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Haal meer recepten op...