84 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterselieboterchilipepereiknoflookkomijnpoederkomkommerkorianderkorianderpoederlaurierolieolijfoliepeperpeterselierode chilipepertomaatuiwaterwortelzeezoutzonnebloemolie
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Zwarte auberginesaus

Ingrediënten:
artisjokken, aubergine, bladpeterselie, chilipeper, citroensap, knoflook, olijfolie, peper, trompettes de la mort, ui, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit #watetenwevandaag:

Falafel met knofooksaus

Ingrediënten:
bieslook, bloem, cayennepeper, citroensap, cognac, crème fraîche, ei, kikkererwten, knoflook, komijnpoeder, lente-ui, mayonaise, peterselie, selderij, suiker, tahinpasta, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Lamsgehaktballetjes met warme yoghurt en snijbiet

Ingrediënten:
broodkruim, citroensap, ei, gedroogde munt, gemalen korianderzaad, gemalen piment, granaatappelpitten, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneelpoeder, kippenbouillon, knoflook, koriander, lamsgehakt, maïzena, olijfolie, pijnboompitjes, rode chilipeper, snijbiet, ui en zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Nopi:

Haricots verts met freekeh en miso

Ingrediënten:
banaansjalot, bleekselderij, cayennepeper, citroensap, doperwtenscheuten, dragon, edamamebonen, fijne kristalsuiker, freekeh, groentebouillon, grof zeezout, haricots verts, knoflook, laurier, mirin, nanami togarashi, nigellazaad, olijfolie, sake, shiitakes, sinaasappelschil, ui, witte misopasta en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / voorgerecht uit Nopi:

Geblakerde bosuidip met boerenkool

Ingrediënten:
boerenkool, bosui, citroensap, grof zeezout, knoflook, olijfolie, rode chilipeper, roomkaas, zonnebloemolie, zure room en zwarte peper

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Bijgerecht uit Te gast bij Jamie:

Zelfgemaakte mayonaise

Ingrediënten:
ansjovis, augurk, basilicum, cayennepeper, citroensap, cognac, dijonmosterd, eidooier, engelse mosterd, extra vierge olijfolie, franse mosterd, gember, grove mosterd, kappertjes, ketchup, knoflook, lente-ui, olijfolie, patak's madras-currypasta, peterselie, rode spaanse peper, saffraan, wittewijnazijn, zout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Avondmaal uit Veg!:

Groentebiryani

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basmatirijst, erwtjes, gember, kaneel, kardemompeulen, knoflook, komijnpoeder, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, laurier, munt, rode chilipeper, rozijnen, saffraan, ui, vastkokende aardappels, wortel, citroensap, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
curry / rijst / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / basisrecept / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

De lekkerste kipbiryani - basisrecept

Ingrediënten:
amandelen, basmatirijst, boter, citroensap, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, melk, olie, rozijnen, saffraandraadjes, specerijen, ui, water, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rijst / gevogelte
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Avondmaal uit De geur van witte rijst:

Ikan boemboe Bali

Ingrediënten:
bananenblad, citroensap, djeroek poeroet, gember, ketjap, knoflook, kokosolie, makreel, peper, rode peper, salam, serehpoeder, sjalot, tomaat, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / lunch / voorgerecht uit Noedels:

Glasnoedelsalade met garnalen en gerookte zalm

Ingrediënten:
cayennepeper, champignons petits, chilipuree, citroensap, fijne suiker, gerookte zalm, glasnoedels, komkommer, koriander, lente-ui, lichte sojasaus, peper, scampi, sjalot, witlof en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Noedels:

Eiernoedels met kip em shii-takes

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, fijne eiernoedels, gember, kipfilet, knoflook, koriander, lente-ui, lichte sojasaus, mihoen, mirin, pindaolie, plantaardige olie, sake, sesamolie, shii-take, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria U.S.A.:

Oesters à la Bienville - oysters bienville

Ingrediënten:
boter, broodkruim, cayennepeper, champignon, citroensap, eidooier, garnalen, grof zout, lente ui, oester, paprikapoeder, parmezaanse kaas, peper, witte wijn, zout en zure room

Keuken:
Creools / Amerikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Crab soufflés

Ingrediënten:
bloem, bosui, boter, cayennepeper, cheddar, citroensap, ei, krab, paneermeel, peper, slagroom, surimi, waterkers en zout

Keuken:
Brits
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Tonijn- en paprikatimbaaltjes niçoise

Ingrediënten:
ansjovisfilet, cayennepeper, citroensap, franse mosterd, gele peperoni, haricots verts, kappertjes, knoflook, mayonaise, olijfolie, peper, rode peperoni, tonijn in blik, uitjes, verse peterselie, zout en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vis
Een recept uit Bart van Olphen - Vis uit Blik

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Vis uit Blik:

Zalmspread met zuurdesembrood

Ingrediënten:
bosui, cayennepeper, citroensap, citroenzest, mayonaise, peper, slagroom, zalmfilet, zout en zuurdesembrood

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Risotto alle vongole - Mosselrisotto

Ingrediënten:
amerikaanse venusschelp, boter, carnaroli-rijst, chilipeper, citroensap, knoflook, boter, olijfolie, palourdes, peper, peterselie, schaaldierenbouillon, tapijtschelpen, tomatenpassata, tomatenpuree, ui, vongole veraci, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:

Kaninchen mit Bulgur / Konijn met bulgur

Ingrediënten:
bleekselderij, bulgur, citroensap, citroenschil, dille, gedroogde abrikozen, gemalen kardemom, gemalen komijn, gemalen koriander, kaneelstokjes, konijnenbotten, konijnenbout, konijnenpoten, laurier, olijfolie, peperkorrels, peterselie, bladpeterselie, rode chilipeper, ui, walnoten, witte wijn, wortel, yoghurt, zout en zwarte peper

Soort:
wild
Haal meer recepten op...