Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Chez Adriaan

98 makkelijke recepten uit de keuken van Adriaan Jaeggi

Een boek van Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus

We hebben 119 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Chez Adriaan, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Samenvatting 100 makkelijke recepten uit de keuken van Adriaan Jaeggi

Met een inleiding van Sylvia Witteman

Op verzoek van vele Volkskrant-lezers zijn Adriaan Jaeggi’s hilarische columns over koken nu eindelijk gebundeld. Niemand hoeft nog een mislukte stamppot onder een dikke laag gegratineerde oude kaas te verstoppen, want met Jaeggi’s eenvoudige recepten kan iedereen een eenvoudige doch voedzame maaltijd op tafel zetten. Een kookboek over kreeften en kippenlevers, sexy tantes en spruitjes, en curry’s die zo heet zijn dat een huisvriend tussen zijn gesmoorde snikken door piept: ‘Het fijne van bij jou eten is dat je telkens zo opgelucht bent als het op is.’

Nooit schreef een man zo geestig over eten


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Chez Adriaan

Een greep uit de 119 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Luie aardappelen

Ingrediënten:
knoflook, nieuwe aardappels, roomboter, tijm en 
zout en peper

Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / lunch / lichte maaltijd / tussengerecht / lunchgerecht uit Chez Adriaan:

Farfalle met rozenblaadjes

Ingrediënten:
aardbeien, boter, farfalle, lente-ui, parmezaanse kaas, rozenblaadjes, wodka en zout

Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Recept uit Chez Adriaan:

Pesto à la Genovese

Ingrediënten:
basilicum, bladpeterselie, olijfolie, parmezaanse kaas, pecorino romano, pijnboompitten en verse knoflook

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / voorgerecht uit Chez Adriaan:

Capuccino van kreeft

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, kreeftenbouillon, kreeftenvlees, olijfolie, rode linzen en truffelolie

Soort:
vis
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Recept uit Chez Adriaan:

Coca d'espinacs

Ingrediënten:
bloem, gist, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, rozijnen, spinaziebladeren, suiker, witte wijn en zout

Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Lamsschenkels uit de tajine

Ingrediënten:
basilicum, bliktomaten, bouillonblokje, knoflook, lamsschenkel, olijfolie, peterselie, tomatenpuree, ui en 
zout en peper

Soort:
vlees
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Kerst-linzensoep

Ingrediënten:
bouillonblokje, bruine linzen, kerrie, knoflook, masala, plantaardige olie, pompoen en ui

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Toemis tahoe

Ingrediënten:
gedroogde garnalen, knoflook, laos, olie, rietsuiker, rode paprika, rode peper, rode ui, salam, tamarinde, taugé, tofu en trassi

Soort:
groente / vis
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Chez Adriaan:

Aardappelsalade - variatie 5

Ingrediënten:
avocado, citroensap, gerookte kip, kruimige aardappels, mayonaise, olijfolie en ontbijtspek

Soort:
vlees / gevogelte / aardappelgerecht
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Chez Adriaan:

Aardappelsalade - variatie 2

Ingrediënten:
ansjovis, azijn, basilicum, kruimige aardappels, mosterd, olijfolie en vleestomaten

Soort:
aardappelgerecht / vis
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Kerriesoep met knoflooksoldaatjes

Ingrediënten:
aardappel, boter, bouillonblokje, bouquet garni, bruine boterhammen, citroensap, kerriepoeder, kip, knoflook, koriander, room, ui, vetspek en winterpeen

Soort:
vlees / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / nagerecht uit Chez Adriaan:

Gebakken appels

Ingrediënten:
appels, boter, citroensap, honing, kaneel, slagroom, vanilleroomijs en zoete witte wijn

Soort:
zoet
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Gulyásleves

Ingrediënten:
boter, bouillon, groene puntpaprika, karwijzaad, knoflook, lente ui, nieuwe aardappels, pasta, rundvlees, scherp paprikapoeder, selderij, tomaten en ui

Soort:
vlees
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Recept uit Chez Adriaan:

Saus voor over de pasta

Ingrediënten:
bleekselderij, bliktomaten, knoflook, oregano, tijm, tomatenpuree, ui en wortel

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Toon alle 119 recepten in dit boek