Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Chez Adriaan

98 makkelijke recepten uit de keuken van Adriaan Jaeggi

Een boek van Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus

We hebben 119 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Chez Adriaan, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Samenvatting 100 makkelijke recepten uit de keuken van Adriaan Jaeggi

Met een inleiding van Sylvia Witteman

Op verzoek van vele Volkskrant-lezers zijn Adriaan Jaeggi’s hilarische columns over koken nu eindelijk gebundeld. Niemand hoeft nog een mislukte stamppot onder een dikke laag gegratineerde oude kaas te verstoppen, want met Jaeggi’s eenvoudige recepten kan iedereen een eenvoudige doch voedzame maaltijd op tafel zetten. Een kookboek over kreeften en kippenlevers, sexy tantes en spruitjes, en curry’s die zo heet zijn dat een huisvriend tussen zijn gesmoorde snikken door piept: ‘Het fijne van bij jou eten is dat je telkens zo opgelucht bent als het op is.’

Nooit schreef een man zo geestig over eten


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Chez Adriaan

Een greep uit de 119 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Gadogado met tahoe

Ingrediënten:
bloemkool, broccoli, ei, emping, gebakken uitjes, groene peper, ketjap manis, kokosmelk, komkommer, kroepoek, limoensap, pindakaas, santen, selderij, sperziebonen, suiker, tahoe en taugé

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Dip

Ingrediënten:
bouillon, currypasta, kardemompeulen, kerriepoeder, knoflook, komkommer, koriander, linzen, olie, poppadoms, tomaten, ui en 
zout en peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Recept uit Chez Adriaan:

Coca amb pinxes

Ingrediënten:
bloem, gist, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, sjalot, suiker, verse sardientjes, witte wijn en zout

Soort:
quiche / vis
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Hete eieren

Ingrediënten:
citroensap, ei, gember, knoflook, olie, rode peper, rode ui, santen, sereh, suiker en trassi

Soort:
vis
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Chez Adriaan:

Aardappelsalade - variatie 2

Ingrediënten:
ansjovis, azijn, basilicum, kruimige aardappels, mosterd, olijfolie en vleestomaten

Soort:
aardappelgerecht / vis
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / lunch / voorgerecht / lichte maaltijd / lunchgerecht uit Chez Adriaan:

Noodminestrone

Ingrediënten:
bleekselderij, bouillonblokje, oude kaas, rood pepertje, tomaat, ui en wortel

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Recept uit Chez Adriaan:

Fava

Ingrediënten:
gele spliterwten, kikkererwten, knoflook, laurierblaadjes, lente-ui, olijfolie, rode ui, sjalot, tijm en 
zout en peper

Keuken:
Grieks
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Gratin dauphinois

Ingrediënten:
aardappel, knoflook, roomboter, slagroom en 
zout en peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / aardappelgerecht
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Toemis tahoe

Ingrediënten:
gedroogde garnalen, knoflook, laos, olie, rietsuiker, rode paprika, rode peper, rode ui, salam, tamarinde, taugé, tofu en trassi

Soort:
groente / vis
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Chez Adriaan:

Aardappelsalade - variatie 6

Ingrediënten:
bieslook, imitatiekaviaar, kruimige aardappels, zure room en zwarte peper

Soort:
aardappelgerecht / vis
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / nagerecht uit Chez Adriaan:

Gebakken appels

Ingrediënten:
appels, boter, citroensap, honing, kaneel, slagroom, vanilleroomijs en zoete witte wijn

Soort:
zoet
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Hertenragout met bessen

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, cranberries, hertebout, jeneverbessen, knoflook, korianderzaad, kruidnagels, olijfolie, peper, peterselie, poedersuiker, port, rodebessengelei, rode wijn, rodewijnazijn, rozemarijn, tijm, ui, veenbessen, wildfond, wortels, zout en zwarte bessen

Soort:
wild
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Chez Adriaan:

Humus

Ingrediënten:
citroensap, feta, kikkererwten, knoflook, komkommer, olijfolie, peper, rode ui en tahin

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Geen zin-pasta

Ingrediënten:
bladspinazie, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, pijnboompitten, roomkaas, rucola en zure room

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Luie aardappelen

Ingrediënten:
knoflook, nieuwe aardappels, roomboter, tijm en 
zout en peper

Soort:
aardappelgerecht
Toon alle 119 recepten in dit boek