71 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembroodcitroencitroensapeigemberpoederkaneelknoflookkoriandermuntolieolijfoliepeperpeterselierijstspecerijentomaatuivleeswaterwortelzeezoutzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Gegrild lamsvlees met citroenharissa

Ingrediënten:
azijn, bot, citroenschil, custard, eieren, gemalen amandelen, ingemaakte citroen, jam, knoflook, komijnzaad, lamsvlees, munt, pepers, pitten, pruimen, rode paprika, rundvlees, specerijen, steaks, taart, tomatenpuree en zeezout

Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Lamsvlees met pruimedanten, zoete aardappels en honing

Ingrediënten:
boter, bouillon, citroensap, gemberpoeder, honing, kaneelpoeder, lamsbout, lamsschouder, lamsvlees, plantaardige olie, pruimedant, saffraanpoeder, ui, verse munt, versgemalen zwarte peper en zoete aardappel

Keuken:
Mediterraans
Soort:
tajine / lamsvlees
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / avondmaal uit Thuis bij Jamie:

Indiase wortelsalade

Ingrediënten:
citroen, extra vierge olijfolie, garam masala, gember, komijnzaad, koriander, lamsgehakt, munt, sesamzaad, sjalot, wortel en zeezout

Keuken:
Indiaas
Soort:
salade / vlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Birmese gegrilde gehaktballetjes

Ingrediënten:
bladpeterselie, doorregen rundgehakt, gember, koriander, lamsgehakt, munt, peper, ui en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Birmees
Soort:
barbecue/grill
Een recept uit Rosalba De Magistris en Massimo Pessina - Gevulde deeghapjes

Lunch uit Gevulde deeghapjes:

Marokaanse deeghapjes

Ingrediënten:
bladerdeeg, eidooier, gemberwortel, jonge spinazieblaadjes, kalkoenfilet, kip, lamsvlees, olijfoie, ras el hanout, rozijn en verse muntblaadjes

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees / gevogelte / hartige hapjes / beslag/deeg
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Bespaar met Jamie

Lunch / avondmaal uit Bespaar met Jamie:

Knapperige noedelsalade met lam

Ingrediënten:
botersla, gember, komkommer, lamsvlees, little gem, munt, olijfolie, rijstnoedels, rode spaanse peper, rodewijnazijn, sesamzaad, sojasaus en wortel

Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / lunch uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Kruidige lamskebab

Ingrediënten:
citroen, citroenrasp, citroensap, garam masala, geelwortelpoeder, gember, knoflook, komijnzaad, koriander, lamsgehakt, munt, rode chilipeper, rozemarijn, venkelzaad, vloeibare honing, zongedroogde tomaten in olie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
barbecue/grill / lamsvlees
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Kibbeh met pistachenootjes

Ingrediënten:
fijne bulgur, knoflook, kruidnagelpoeder, lamsgehakt, mager kalfsgehakt, olie, olijfolie, peper, piment, pistachenootjes, ui, gember, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / hoofdgerecht uit Moro:

Lams-kibbeh in yoghurt

Ingrediënten:
bloem, bouillon, bulgur, eidooier, gemengde specerijen, kaneel, mager lamsgehakt, mager lamsvlees, munt, olijfolie, pijnboompitten, ui, verse bladpeterselie, verse koriander, yoghurt, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Libanees
Soort:
vlees
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

lamsvleestajine met artisjokken

Ingrediënten:
artisjok, citroen, gemberpoeder, knoflook, lamsvlees, olijfolie, saffraandraadjes, tomaat, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Gefüllte Bulgur-Fleischpfanzerl auf Radi-Walnuss-Salat mit Schnittlauch / Gevulde ballen van vlees met bulgur op rettich-walnootsalade met bieslook

Ingrediënten:
citroenrasp, dijonmosterd, ei, fijne bulgur, frituurolie, gedroogde abrikozen, gember, groentebouillon, kalfsgehakt, knoflook, lamsgehakt, melk, orientaalse gehaktkruiden, peterselie, pijnappelpitten, pistaches, rettichsalade, sinaasappelrasp, toast, ui en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

keftatajine met pittige citroensaus

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroen, citroensap, gedroogde chilipeper, gemalen komijn, gemberpoeder, kaneel, komijn, lamsgehakt, paprikapoeder, saffraandraadjes, spaanse ui, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Samosas met lamscurryvulling

Ingrediënten:
chutney, currypasta, filodeeg, gember, knoflook, lamsgehakt, limoensap, munt, olie, peper, roomboter, tomatenpuree, ui, vleesbouillon, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Ali pasta kebabi

Ingrediënten:
bladerdeeg, boter, ei, gemberpoeder, lamsgehakt, peterselie, piment, sesamzaad, tomaten, ui, vleesbouillon, zout en zwarte peper

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Keema Pau

Ingrediënten:
munt, bloem, doperwten, fijn zeezout, gehakt, gezouten boter, groene chilipepers, knoflook, koriander, lamsgehakt, laurierblaadjes, lente-uitjes, limoen, rode ui, korianderpoeder, ui, gember, witte bolletjes en zonnebloemolie

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Keema Pau recept - Food and Friends

Ingrediënten:
munt, bloem, doperwten, fijn zeezout, gehakt, gezouten boter, groene chilipepers, knoflook, koriander, lamsgehakt, laurierblaadjes, lente-uitjes, limoen, rode ui, korianderpoeder, ui, gember, witte bolletjes en zonnebloemolie

Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Noedels:

Eiernoedels met lamskofta in rode currysaus

Ingrediënten:
cayennepeper, ei, eiernoedels, eiwit, geklaarde boter, gember, knoflook, kokosmelk, koolbladeren, koriander, mager lamsgehakt, munt, nootmuskaat, patentbloem, peterselie, plantaardige olie, rode currypasta, rode linzen, rozemarijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Kefta-tajine met snijbiet of boerenkool

Ingrediënten:
boter, bouillon, cayennepeper, chilipoeder, citroenrasp, citroensap, gemalen komijn, gemberpoeder, lamsgehakt, marokkaans brood, peper, rode chilipeper, rundergehakt, saffraanpoeder, turks brood, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
tajine / rundvlees / lamsvlees
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Basisrecept uit Liever lokaal:

Worst, verse zelfgemaakt

Ingrediënten:
kinnebakspek, kruiden, lamsvlees, rundvet, specerijen, spek, varkensbuik, varkensschouder, vlees en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Haal meer recepten op...