514 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembotercitroencitroensapdroge witte wijneilaurierlaurierbladmelknootmuskaatolijfolieparmezaanse kaaspeterselierode uisjalotstokbroodtijmtomaatwitbroodwortelzeezoutzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Recept uit De Marokkaanse keuken:

Knoflook-broodsoep

Ingrediënten:
kippenbouillon, knoflook, olijfolie, oud boerenwit, rodewijnazijn, ui, verse koriander, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Salade met geroosterd brood

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, brood, knoflook, olijfolie, peterselie, rode ui, rode wijnazijn, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Turkse plattelandsoep met brood en karwijzaad

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, borlottibonen, karwijzaad, knoflook, olijfolie, olijfolie extra vergine, oud witbrood, pintobonen, tomaat, ui, witte kool, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Samuel Levie en Maarten Kuiper - De worst story

Recept uit De worst story:

Cassoulet met knoflook-peterselieworst

Ingrediënten:
bleekselderij, bouquet garni, broodkruim, ganzenvet, gedroogde witte bonen, peterselie, gerookt spek, knoflooktenen, knoflookworstje, knoflookworstjes, kruidnagel, olijfolie, peper, tomaat, rodewijnazijn, sjalot, varkensribben, winterpeen, zout en zwoerd

Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Kip met veertig tenen knoflook

Ingrediënten:
baguette, bleekselderij, kip, knoflook, olijfolie, peper, rozemarijn, tijm, ui, verse peterselie, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / voorgerecht uit Een kookboek.:

Uiensoep met mosterdzaad, rauwe ui en tijm

Ingrediënten:
boter, harde abdijkaas, knoflook, kruidnagel, laurier, mosterd, mosterdzaad, peper, prei, runderbouillon, tijm, ui, zout en zuurdesembrood

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Salade van artisjokken met gekonfijte tomaat en rode ui

Ingrediënten:
avocado, fleur de sel, gekonfijte tomaat, griekse basilicum, knoflook, olijfolie, paarse artisjok, peper, pijnboompitten, rode ui, rozemarijn, tijm, witte wijnazijn, zout en zuurdesembrood

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Provence:

Gepocheerde gevulde kalfsborst (met vulling 1 met brood) - farci bouilli

Ingrediënten:
bouquet garni, broodkruim, ei, gemalen piment, grof zeezout, grof zout, kalfsborst, kalfsvlees, knoflook, kruidnagel, nootmuskaat, pekelspek, peper, prosciutto, rauwe ham, rundermerg, snijbiet, spinazie, ui, verse dragon, verse peterselie, vetspek, wortel, zout en zuring

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / kalfsvlees
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Bruschetta met tuinbonen en asperge

Ingrediënten:
asperges, babytuinbonen, brood, extra vierge-olijfolie, knoflook, lente-ui, milde kruimelige geitenkaas, olijfolie, zeezout, zuurdesembrood en zwarte peper

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Bijgerecht uit Veg!:

gegrilde babypreitjes met romanesco

Ingrediënten:
babypreitjes, brood, gerookt-paprikapoeder, hazelnoten, knoflook, lente-ui, olijfolie, pruimtomaat, rode chilipeper, rode paprika, rode-wijnazijn, zeezout, zuurdesembrood en zwarte peper

Soort:
barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Kook met Jamie:

Inktvis gevuld met bloedworst in dikke tomatensaus

Ingrediënten:
bloedworst, brood, citroen, extra vierge olijfolie, gedroogde rode spaanse peper, inktvissen, kerstomaat, knoflook, olijfolie, pancetta, rode ui, tijm, zeezout en zwarte peper

Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Haal meer recepten op...