69 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: citroenfruitgroentebouillongula djawaknoflookkokosmelkkorianderkorianderpoederlaoslombokoliepeperplantaardige olierode chilipepersjalotsojasaussuikertrassiuiwaterzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Dubbelbereid piepkuiken met chilisaus en zout met citroenblad

Ingrediënten:
arachideolie, aziatische bouillon, fijne kristalsuiker, gedroogde citroenblaadjes, gember, grof zeezout, kipsuprêmes, knoflook, limoen, piepkuikens, rijstazijn en rode chilipeper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / voorgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gebakken mosselen met gember - kerang goreng dan djahé

Ingrediënten:
arachideolie, citroen, gemberwortel, ketjap benteng manis, knoflook, limoen, maïzena, mosselen, olie, prei, ui, verse bieslook, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Snel gestoofde groente, Thaise stijl met gember

Ingrediënten:
arachideolie, aubergine, chilipasta, chilipeper, courgette, djeroek poeroet, druivenpitolie, gedroogde chilipeper, gember, groene currypasta, knoflook, kokosmelk, limoen, maïsolie, rode currypasta, sojasaus, vegetarische vissaus, witte ui, zomerpompoen, zout en zwarte peper

Keuken:
Thais
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Bijgerecht uit Nopi:

Gemengde Chinese groenten

Ingrediënten:
arachideolie, broccoletti, choisum, gebakken sjalotjes, gebakken uitjes, gember, grof zeezout, knoflook, limoen, paksoi en rode chilipeper

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Thaise wortelsoep

Ingrediënten:
arachideolie, cayennepeper, citroengras, druivenpitolie, gember, knoflook, kokosmelk, koriander, limoen, maïsolie, suiker, wortel en zout

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Plenty:

Sobanoedels met wakame

Ingrediënten:
arachideolie, gember, knoflook, komkommer, koriander, limoen, munt, palmsuiker, radijsspruiten, rijstazijn, rode chilipeper, sesamolie, sesamzaad, sobanoedels, wakame, zoete chilisaus en zout

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella bijt

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Nigella bijt:

Platte vogels

Ingrediënten:
arachideolie, citroen, gember, knoflook, koriander, korianderzaad, lente-ui, limoen, maldonzout, olijfolie, peterselie, plantaardige olie, rijstazijn, sesamolie, sojasaus, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
gevogelte
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / bijgerecht / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Sate met pindasaus

Ingrediënten:
arachideolie, chilipeper, gember, kafferlimoenblaadjes, kafferlimoenen, kalkoenvlees, knoflook, korianderblaadjes, lente-ui, paprika edelsusz, pindasaus, sojasaus. licht en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / voorgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gebakken mosselen met kool - kerang goreng dan kol

Ingrediënten:
arachideolie, chinese kool, citroen, gemberwortel, ketjap benteng manis, knoflook, limoen, maïzena, mosselen, olie, sjalot, ui, verse bladselderij, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Tofuvellen in stoofpot

Ingrediënten:
ananas, arachideolie, citroengras, donkere sesamolie, druivenpitolie, gedroogde rijst-stro-paddenstoel, gedroogde shiitake, gember, geperste tofuvellen, groentebouillon, knoflook, koriander, lente-ui, limoen, limoensap, maïskorrels, maïsolie, munt, serrano chilipeper, taugé, thaise chilipeper, tomaat, zoete aardappel, zout en zwarte peper

Keuken:
Vietnamees
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Kip met kerrie

Ingrediënten:
arachideolie, basmatirijst, boter, boterbonen, bottarga van ei, gember, jonge spinazie, kerriesaus, kip, knoflook, koriander, limoensap, limoenzest, peper, peultjes, prinsessenbonen, rode ui, sesamolie, sesamzaad, sojascheuten en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Lams- of schapecurry - goelai kambing

Ingrediënten:
arachideolie, citroen, citroenrasp, dikke kokosmelk, dunne kokosmelk, gedroogde kokos, gedroogde spaanse pepertjes, gemberwortel, kerrie djawa, klapper, knoflook, limoen, limoenrasp, lombok rawit, magere lamslappen, milde kerrie, schapenlappen, tomaat, ui en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
stoofgerecht / curry / vlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Valse pho

Ingrediënten:
arachideolie, broccoli, broccoli, chinese kool, druivenpitolie, edamameboontjes, gemalen anijszaad, gemalen korianderzaad, gemalen kruidnagel, gember, kaneel, knoflook, koriander, laurier, lente-ui, limoen, maïsolie, munt, nootmuskaat, paksoi, raap, rijstvermicelli, roerei, sareptamosterd, sojasaus, sperziebonen, stevige tofu, taugé, thaise basilicum, tofu, tofuvellen, wortel, zijdetofu, zomerpompoen, zout en zwarte peper

Keuken:
Vietnamees
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Rendang van pompoen en courgette

Ingrediënten:
ahornsiroop, citroengras, courgette, flespompoen, gehakt, gemberwortel, groentebouillon, kaneelstokje, kardemompeulen, kokoschips, kokosmelk, kruidnagels, kurkuma, laoswortel, olijfolie, limoen, pindaolie, rode paprika, rode pepers, rode splitlinzen, sjalotten, tamarindepasta, knoflook en zeezout

Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Green salads:

New York brunch bowl met halloumi, avocado en kiemen

Ingrediënten:
avocado, babyspinazie, boerenkool, ei, gemberwortel, gierst, groene asperge, halloumi, hennepzaad, Himalayazout, lichte tahin, limoen, paprikapoeder, plantaardige olie, rodebietenkiemen, versgemalen zwarte peper, water, wittewijnazijn en zoutvlokken

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Ontbijt / brunch / lunch uit Plenty:

Kokosrijst met sambal en okra

Ingrediënten:
basmatirijst, citroenblaadjes, fijne kristalsuiker, gedroogde rode chilipeper, gember, knoflook, kokosmelk, koriander, limoen, okra, plantaardige olie, rode chilipeper, sjalot, tamarindepulp, thaise sjalotjes, water en zout

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Denise & Nick

Recept van 88 Food:

Gevulde Aubergines met Tomaat & Yoghurt

Ingrediënten:
feta, griekse yoghurt, aubergine, knoflooktenen, komijn, limoen, plantaardige olie, tomatenblokjes, tomatenpuree, gember, verse koriander, witte ui, zeezout en zwarte peper

Een recept uit Wim de Jong en Frank van Dijl - Stadskookboek Rotterdam

Recept uit Stadskookboek Rotterdam:

Chicken Saté Spring Rolls

Ingrediënten:
bruine suiker, gember, gemberpoeder, kerriepoeder, kippendijen, kokosmelk, komijnzaad, korianderzaad, kruidenzout, kruidnagel, limoen, loempiavellen, nootmuskaat, peperkorrels, pinda’s, plantaardige olie, rode peper, sjalot, sla, sojasaus, steranijs, suiker, zout en zwarte peperkorrels

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Gegrilde makreel met zoete-aardappelpickles en muntyoghurt

Ingrediënten:
anijsster, citroen, fijne kristalsuiker, gember, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneelstokje, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, limoen, makreelfilets, minikomkommer, munt, olijfolie, paprikapoeder, plantaardige olie, rode chilipeper, tamarindepasta, venkelzaad, zoete aardappel, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Gewokte boerenkool met varkensfilet

Ingrediënten:
boerenkool, chilivlokken, gember, groentebouillon, honing, lente-ui, limoen, olie, varkensfilet, vissaus en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
varkensvlees
Haal meer recepten op...