85 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botercitroencitroensapgehaktgemberpoederhoningkaneelknoflookkomkommerkorianderkruidenlimoenlimoensapolijfoliepeperpeterselierode chilipeperrode uispecerijensuikeruiwaterzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit David Loftus en Meera Sodha - Puur India

Diner / voorgerecht uit Puur India:

Doperwtensoep met dille en munt

Ingrediënten:
citroen, dille, doperwten, garam masala, gember, groene peper, groentebouillon, knoflook, komijnzaad, koolzaadolie, munt, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Erwtjes-broccolisoep met munt

Ingrediënten:
kokosmelk, broccoliroosjes, citroen, erwtjes, extra vierge olijfolie, groentebouillon, kokosolie, linzen, pompoenpitten, shisoblaadjes, knoflook, ui, gember, verse muntblaadjes, versgemalen zwarte peper, zeezout en zuurdesem

Een recept uit David Loftus en Meera Sodha - Puur India

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Puur India:

Samosa's met prei, doperwten en munt

Ingrediënten:
boter, chilipoeder, citroen, doperwten, filodeeg, garam masala, gember, komijnzaad, kurkumapoeder, munt, prei, rode ui, zout en zwart mosterdzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - 52 Soepen

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit 52 Soepen:

Gele Erwtensoep Met Merguez, Munt En Granaatappel

Ingrediënten:
citroen, erwten, gemberpoeder, granaatappel, griekse yoghurt, groentebouillon, kippenbouillon, komijnpoeder, munt, bakolie, olijfolie, pitten, knoflook en zout

Soort:
soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Dal van mungbonen met appels, kokos en munt

Ingrediënten:
duivenerwten, gemberwortel, groene appel, kikkererwt, knoflook, kokosmelk, kokosrasp, lente ui, limoensap, mungbonen, munt, peper, rietsuiker, zout en zwarte oogbonen

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Bonen!:

Maaltijdsalade van rode biet, tuinboon, geitenkaas & munt

Ingrediënten:
aardappel, citroen, erwtenscheuten, extra vergine olijfolie, gember, gembersiroop, kurkuma, munt, peper, plantaardige olie, rode biet, spinazie, tuinbonen, zachte geitenkaas, zeezout en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / avondmaal uit Thuis bij Jamie:

Indiase wortelsalade

Ingrediënten:
citroen, extra vierge olijfolie, garam masala, gember, komijnzaad, koriander, lamsgehakt, munt, sesamzaad, sjalot, wortel en zeezout

Keuken:
Indiaas
Soort:
salade / vlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Groene kimchi van witlof

Ingrediënten:
bruine rietsuiker, citroen, fleur de sel, gember, groene appel, groene chilipeper, grof zeezout, knoflookolie, koriander, limoen, munt, peper, peterselie en witlof

Keuken:
Belgisch
Soort:
barbecue/grill / vegan / groente
Een recept uit David Japy, Jane Teasdale en Delphine de Montalier - Rauw

Recept uit Rauw:

Gravad lax van rundvlees

Ingrediënten:
dille, gedroogd chilipepertje, gember, grof zeezout, koriander, lichtbruine basterdsuiker, limoen, munt, olijfolie, runderfilet, sjalot, sojasaus, thais basilicum en venkelzaad

Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Gebakken makreel met salade van vers kokos en pinda's

Ingrediënten:
bosui, fijne kristalsuiker, gember, gezouten pinda's, grof zeezout, kokosvruchtvlees, koriander, limoen, limoensap, makreelfilet, mirin, munt, olijfolie, palmsuiker, rijstazijn, rode chilipeper, vissaus en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Diner / hoofdgerecht uit Mediterraneo:

Naranjiyya (vlees met sinaasappel)

Ingrediënten:
bittere sinaasappel, gedroogde munt, gember, kaneelstokjes, komijn, korianderzaad, mastiek, munt, peper, saffloerzaad, vet vlees, water, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans / Arabisch
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Diner / voorgerecht uit Bouillon:

Runderbouillon met gevulde knolletjes

Ingrediënten:
cederappel, chinese bieslook, citroensap, doorregen spek, gember, japanse knolraap, koriander, mostarda di frutta, munt, nuoc mam, peper, runderbouillon, soepvlees, stoofvlees, thaise basilicum, yuzu kosho en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Gegrilde makreel met zoete-aardappelpickles en muntyoghurt

Ingrediënten:
anijsster, citroen, fijne kristalsuiker, gember, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneelstokje, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, limoen, makreelfilets, minikomkommer, munt, olijfolie, paprikapoeder, plantaardige olie, rode chilipeper, tamarindepasta, venkelzaad, zoete aardappel, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / lunch uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Kruidige lamskebab

Ingrediënten:
citroen, citroenrasp, citroensap, garam masala, geelwortelpoeder, gember, knoflook, komijnzaad, koriander, lamsgehakt, munt, rode chilipeper, rozemarijn, venkelzaad, vloeibare honing, zongedroogde tomaten in olie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
barbecue/grill / lamsvlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Gegrilde makreel met zoete-aardappelpickles en muntyoghurt

Ingrediënten:
anijsster, citroen, fijne kristalsuiker, gember, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneelstokje, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, limoen, makreelfilets, minikomkommer, munt, olijfolie, paprikapoeder, plantaardige olie, rode chilipeper, tamarindepasta, venkelzaad, zoete aardappel, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Plenty:

Sobanoedels met wakame

Ingrediënten:
arachideolie, gember, knoflook, komkommer, koriander, limoen, munt, palmsuiker, radijsspruiten, rijstazijn, rode chilipeper, sesamolie, sesamzaad, sobanoedels, wakame, zoete chilisaus en zout

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Haal meer recepten op...