140 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botercitroencitroensapgemalen komijngembergemberpoederkaneelstokjeknoflookkomijnzaadkorianderzaadlimoenmuntolijfoliepaprikapoederpeperpeterselierode uispecerijensuikertomaatuiwaterzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Zwaardvis met granaatappelstroop

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, granaatappel, granaatappelstroop, kaneel, knoflook, verse koriander, versgemalen zwarte peper, zeezout, zwaardvis en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Basisrecept uit Casa Moro:

Ingemaakte citroenen

Ingrediënten:
citroen, citroensap, gedroogde rode chilipeper, grof zeezout, kaneelstokje, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, laurierblad en zwarte peperkorrels

Keuken:
Mediterraans
Soort:
inmaak / vegetarisch
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Pain d'epices powder

Ingrediënten:
anijszaad, foelie, gemberpoeder, gesproeidroogd honingpoeder, kaneelstokje, korianderzaad, kruidnagel, nootmuskaat, sinaasappelzest, steranijs en zout

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / avondmaal uit Thuis bij Jamie:

Hele geroosterde cricketbal-pompoen

Ingrediënten:
citroen, extra vierge olijfolie, gedroogde oregano, gedroogde spaanse pepertjes, geitenkaas, gem squashes, kaneel, korianderzaad, rucola, zeezout, zongedroogde tomaten op olie en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi 1 notitie

Diner / voorgerecht uit Nopi:

Scherp-pittige watermeloensoep

Ingrediënten:
ajowanzaad, bird's-eye chilipeper, ciderazijn, fijne kristalsuiker, geel mosterdzaad, geelwortelpoeder, gemberwortel, grof zeezout, kaneelstokje, knoflook, koriander, kruidnagels, rawit, rijstazijn, selderijzaad, venkelzaad, watermeloen, zonnebloemolie, zwarte kardemompeul, zwarte peperkorrels en zwart komijnzaad

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit B. Jones en C. Arber - De zomerkeuken

Lunch / avondmaal uit De zomerkeuken:

Kruidige sardines met venkelsalade

Ingrediënten:
citroen, grof zout, kaneel, komijn, komijnzaad, koriander, korianderzaad, lente-ui, olijfolie, paprikapoeder, roze grapefruit, sardines, ui, venkel, zeezout, zwarte olijven en zwarte peper

Soort:
vis
Een recept uit Agnes Prus - Winterkoekjes bakken

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Winterkoekjes bakken:

Kandijkrakelingen

Ingrediënten:
anijszaad, biologische citroen, bloem, boter, gekonfijte sinaasappelschil, gemalen kardemom, gemalen koriander, gemalen kruidnagels, gemalen piment, gemberpoeder, honing, kandij, kaneel, keukenstroop, melk, lichte basterdsuiker, poedersuiker, roggemeel, zout en zuurdesem

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Ras el hanout

Ingrediënten:
cayennepeper, gedroogde citroenschil, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen kruidnagel, gemalen kurkuma, gemalen piment, gemalen selderijzaad, gemberpoeder, kaneel, kardemompoeder, nigellazaad, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / lunch / hoofdgerecht uit NAJAT:

Kokos-pompoensoep

Ingrediënten:
citroen, currypoeder, extra vierge olijfolie, flespompoen, gemalen fenegriek, groentebouillon, honing, kaneel, kerrie, knoflook, kokosmelk, koriander, sinaasappel, sjalotten, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Lunch / snack of tussendoortje uit Home made:

Arabische lamsburger

Ingrediënten:
bulghur, citroen, kaneel, knoflook, koriander, lamsgehakt, paprikapoeder, peper, pijnboompitten, piment, pitabroodje, sla, toomeh, ui en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

viskebabs

Ingrediënten:
cayennepeper, harissa, kaneel, knoflook, olijfolie, saffraandraadjes, sinaasappel, verse koriander, verse peterselie, water, zeeduivel en zeezout

Keuken:
Tunesisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Tajine van kip en abrikoos met couscous

Ingrediënten:
couscous, gedroogde abrikoos, gedroogde pruim, gemberpoeder, kaneelstokje, kikkererwten uit blik, kippenbouillon, kippendij, komijn, koriander, peper, ras el hanout, rode ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
sous-vide / gevogelte / tajine / couscous
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Preserved Lemons

Ingrediënten:
citroen, kaneelstokje, korianderzaad, zwart komijnzaad, saffraan, steranijs, suiker, venkelzaad, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
conserven
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Picknick / diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Plenty more:

Pomelosalade

Ingrediënten:
anijssterren, arachideolie, gemberwortel, kaneelstokje, koriander, limoensap, mango, munt, oranjebloesemwater, palmsuiker, pinda's, pomelo's, rijstazijn, rode chilipeper, thaise sjalotjes, waterkers, zout en zwart sesamzaad

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / hoofdgerecht uit Feestelijk tafelen:

Tajine met lamsvlees en abrikozen

Ingrediënten:
boter, foelie, gedroogde abrikoos, gemalen kaneel, gemberpoeder, lamsschouder, nootmuskaat, ui, verse bladpeterselie, verse koriander, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine / feestdagen
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Snack of tussendoortje uit Vegan, Schnell Schnell:

Asiatische Winterrolle / Aziantische winterrol

Ingrediënten:
appel, arachideolie, chilisaus, gember, gerookte tofu, kaneel, kardemompoeder, koriander, korianderpoeder, palmsuiker, peper, pindakaas, rijstvellen, rode kool, sambal oelek, sinaasappelsap, tamarindepasta, tamme kastanjes, thaise basilicum, witte sojasaus en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Simman meshwy - Gegrilde kwartels

Ingrediënten:
citroen, extra vergine olijfolie, gemalen kardemom, kaneel, komijnzaad, korianderzaad, kwartels, peper, ui en zout

Keuken:
Libanees / Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gegrilde duif

Ingrediënten:
citroen, duif, extra vergine olijfolie, gemalen kardemom, kaneel, komijnzaad, korianderzaad, peper, ui en zout

Keuken:
Libanees / Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gegrild piepkuiken

Ingrediënten:
citroen, extra vergine olijfolie, gemalen kardemom, kaneel, komijnzaad, korianderzaad, peper, piepkuiken, ui en zout

Keuken:
Libanees / Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Haal meer recepten op...