50 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aubergineavocadocitroensapgembergroentekaneelknoflookkomijnkomkommerkoolkorianderpoederkruidenlimoenolijfoliepaprikarode uispecerijentomaatuivleeswaterwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Rode kool-quinoasoep

Ingrediënten:
appelazijn, appelsap, daikoncress, gember, groentebouillon, honing, kaneel, korianderpoeder, muskaatpompoen, olijfolie, peper, quinoa, rode kool, ui, vlierbessensap, yoghurt en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Maispolenta met vlierbessen-rode kool en cashewstrooisel

Ingrediënten:
caashewstrooisel, korianderzaad, kruidnagel, laurier, maispolenta, maïzena, peperkorrels, pimentkorrels, rode kool, ui, vlierbessengelei, vlierbessensap, zure appel en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Oosterse rode kool met bulgur, yacon, dille en cashewnoten

Ingrediënten:
bieten, bietjes, bulgur, cashewnoten, couscous, dille, fruit, gele biet, gember, granen, hart, knoflook, komijn, kool, koriander, olie, olie om te bakken, pimentpoeder, rode biet, rode kool, specerijen, knoflook, kaneel, ui, water, wijnazijn, witte wijnazijn, zout en zwarte peper

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Hoe maak je rode zuurkool?

Ingrediënten:
augurk, bier, chocolade, citroenen, dille, fruit, groente, groenten, kimchi, komijn, kool, kruiden, olijven, rode kool, salami, sojasaus, specerijen, tabasco, water, wijn, witte kool, zout, zuurkool en zwarte peper

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Nopi:

Kroketten van runderborst met Aziatische koolsla

Ingrediënten:
aziatische bouillon, banaansjalotten, bleekselderij, bloem, ei, grof zeezout, koriander, limoen, limoensap, munt, olijfolie, palmsuiker, panko, peultjes, rijstazijn, rode chilipeper, rodekool, runderborstvlees, volle melk, wortel, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vlees / frituur
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Atjar Tjampoer

Ingrediënten:
azijn, bloemkool, djahé, djinten, fruit, kokosnootvruchtvlees, groente, groenten, gula djawa, haricots verts, juruk purut, kemirinootjes, korianderpoeder, knoflook, kokos, komkommer, kool, kunyit, laos, lombok, olie, pinda’s, rode lombok, salamblaadje, sereh, sjalot, sjalotten, knoflook, trassi, witte kool, wortel, zout, 
zout en peper en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Sayur Lodeh

Ingrediënten:
asem, djahé, fruit, garnalenpasta, spitskool, groenten, gula djawa, juruk purut, kemirinootjes, ketjap, ketjap manis, korianderpoeder, knoflook, kool, kunyit, laos, lombok, lomboks, olie, pasta, peper, petehbonen, rawits, rode lombok, runderlappen, rundvlees, salamblaadjes, santen, sereh, sjalotten, sperziebonen, spitskool, taugé, tempeh, knoflook, tomaten, trassi, vlees, water, wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Chowder met gerookte schelvis, mosselen en prei

Ingrediënten:
azijn, biet, bloemkool, bosui, bosuien, boter, citroenzuur, dille, frambozen, geitenkaas, groente, groenten, knol, koolraap, melk, pastinaken, peperkorrels, prei, prei, rode biet, specerijen, spek, vis, yoghurt, zalm, zout en zoute haring

Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit Thuis in de keuken:

Groentesoep

Ingrediënten:
bouillon, granen, groente, kaas, kruiden, laurierblad, olie, parmezaankorst, peper, peulvruchten, schijfjes citroen, sinaasappelrasp, specerijen, ui, witte wijn en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Lekkere recepten van het land

Diner / hoofdgerecht uit Lekkere recepten van het land:

Vistaco's met rodekoolsla

Ingrediënten:
chilipoeder, guacamole, karwijzaadjes, knoflook, komijn, koriander, limoen, mayonaise, plantaardige olie, rodekool, rode ui, salsasaus, tabasco, tortilla's, witte vis, zout, zure room en zwarte peper

Een recept uit Jamie Oliver - Mijn favoriete gezonde recepten

Diner uit Mijn favoriete gezonde recepten:

Zalige vistaco's

Ingrediënten:
chipotlepepersaus, jalapeñopeper, kiwi, lente-uitjes, limoen, olijfolie, paprika, peper, rode kool, rodewijnazijn, sinaasappel, verse koriander, volkorenmeel, witvisfilets en yoghurt

Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Recept uit Minimania:

Hummuscups

Ingrediënten:
doperwten, gemalen komijn, boter, groente, harissa, honing, koriander, munt, olijfolie, peper, rijst, rode biet, sesamolie, sesampasta, sinaasappel, sojabonen, suiker, knoflook, knoflook, citroensap, zout, volkoren tarwemeel en wortels

Soort:
hartige hapjes / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Wilde eend met pruimensaus en rodekool

Ingrediënten:
appel, boter, bruine suiker, citroensap, eendenborstfilet, gedroogde pruimen, gemalen steranijs, karwijzaad, ketjap, kippenbouillon, koriander, peper, pruimen, rodekool, rode wijn, slagroom, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit  - Libelle Gevulde groenten

Recept uit Libelle Gevulde groenten:

Zoete aardappelen met kip en pikante koolsla

Ingrediënten:
ciderazijn, cottagecheese, dijonmosterd, jalapeñopeper, kipfilet, koriander, kristalsuiker, lente-uitjes, limoen, mayonaise, olijfolie, rode kool, trostomaat, zoete aardappelen, zout, zwarte bonen en zwarte peper

Soort:
gevogelte / groente / zuivel
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Diner / hoofdgerecht uit Mediterraneo:

Sanhaji

Ingrediënten:
amandelen, appel, aubergine, azijn, cedraatblad, duif, gans, gehaktkoekjes, geitenvlees, haas, houtduif, kikkererwten, kip, knoflook, konijn, kool, korianderblaadjes, korianderzaad, kweepeer, mirkas, munt, murri naqi, olijven, patrijs, peper, rapen, rundvlees, saffraan, schapenvlees, venkel, water, witte lijster, worst, wortel, zout en zoute limoenen

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Noord-Afrikaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Snack of tussendoortje uit Vegan, Schnell Schnell:

Asiatische Winterrolle / Aziantische winterrol

Ingrediënten:
appel, arachideolie, chilisaus, gember, gerookte tofu, kaneel, kardemompoeder, koriander, korianderpoeder, palmsuiker, peper, pindakaas, rijstvellen, rode kool, sambal oelek, sinaasappelsap, tamarindepasta, tamme kastanjes, thaise basilicum, witte sojasaus en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegan
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gekonfijte lamsschouder met salade van rodekool

Ingrediënten:
boter, citrusvinaigrette, dille, dragon, fleur de sel, granaatappel, groentebouillon, jeneverbessen, kervel, knoflook, koriander, kropsla, krulpeterselie, lamsschouder, mosterdblad, munt, peper, rode kool, rozemarijn en tijm

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / lamsvlees
Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

Vietnamese Pho met eend

Ingrediënten:
anijs, basilicum, bouillon, chili, eend, eendenborsten, eendenvet, eiernoedels, fruit, gember, groene kruiden, groenten, taugé, hoisinsaus, kaneelstokje, kaneelstokje, kastanje champignons, kip, kippenbouillon, knoflook, kokos, kruiden, limoensap, munt, noedels, oestersaus, paddestoelen, paksoi, pinda’s, rode chilipeper, shiitake, sjalot, spinazie, sugarsnaps, taugé, knoflook, gember, verse koriander, peper, vet, vlees, witte kool en zout

Een recept uit Betina Oostveen

Recept van Betty's Kitchen:

Vers van de Pers #3

Ingrediënten:
aubergine, bulghur, chilisaus, dadels, dressing, geitenkaas, gele paprika, groente, hummus, kikkererwten, kip, knoflook, komkommer, koolrabi, mango, mascarpone, notenmix, pompoen, rode ui, roomkaas, rucola, sla, soepstengels, specerijen, spinazie, wilde rijst en wortel

Een recept uit Betina Oostveen

Recept van Betty's Kitchen:

Vers van de Pers #3

Ingrediënten:
aubergine, bulghur, chilisaus, dadels, dressing, geitenkaas, gele paprika, groente, hummus, kikkererwten, kip, knoflook, komkommer, koolrabi, mango, mascarpone, notenmix, pompoen, rode ui, roomkaas, rucola, sla, soepstengels, specerijen, spinazie, wilde rijst en wortel

Haal meer recepten op...