43 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: appelbieslookbloembotercitroencitroensapdragondroge witte wijnknoflookkruidnagellaurierbladnootmuskaatolijfoliepeterseliepreiroomselderijsjalotspecerijensuikertijmuiwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Angelique Schmeinck en Angélique Schmeinck - Smaakvrienden

Basisrecept uit Smaakvrienden:

Beurre blanc

Ingrediënten:
boter, citroen, dragonstelen, groentefumet, laurier, peterseliestelen, sjalotten, slagroom, venkel, visfumet, witte peperkorrels, witte wijn, zout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / lunch / buffet / avondmaal uit Kook met Jamie:

De lekkerste 'clam chowder'

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, bloemige aardappelen, citroen, doorregen rookspek, kippenbouillon, knoflook, laurier, maiskolven, olijfolie, rode spaanse peper, slagroom, tijm, ui, venusschelpen, zeezout en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Lunch / snack of tussendoortje uit Te gast bij Jamie:

Vrolijke vispie

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, cheddar, citroen, engelse mosterd, gerookt dooregen spek, goudse kaas, laurier, nootmuskaat, peper, prei, rozemarijn, slagroom, visfilet, wortel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Knapperige pappardelle

Ingrediënten:
bimi, broccoletti, champignons, choisum, citroen, fijne kristalsuiker, knoflook, laurier, olijfolie, panko, pappardelle, peterselie, slagroom, tijm, witte wijn, zout en zwarte peper

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Koch!:

Blije kip in riesling

Ingrediënten:
biokip, boter, druiven, kippenbouillon, laurierblad, peper, sjalotjes, slagroom, tijm, knoflook en zout

Keuken:
Duits
Soort:
gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / lunch / bijgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Plenty more:

Linzen met ragout ven paddestoelen en ingemaakte citroen

Ingrediënten:
eekhoorntjesbrood, gedroogde porcini, griekse yoghurt, ingemaakte citroenschil, koriander, laurier, olijfolie, prei, puy-linzen, selderijknol, slagroom, tijm, ui, wilde paddestoelen, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Lamstong met lepelblad en mosterddressing

Ingrediënten:
boter, citroensap, foelie, gedroogde cranberry's, kruidnagel, lamstongen, laurier, lepelblad, olijfolie, oost-indische kers blad, peper, peterselie, rucola, selderij, slagroom, strandbiet, ui, wilde spinazie, wortel, zeevenkel en zomerhoning

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / mosterd
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Varkensbuik in amandelmelk

Ingrediënten:
amandelen, amandellikeur, amaretto, citroenrasp, citroenschil, kaneel, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, melk, slagroom, suiker, varkensbuik, verse tijm, witte peper en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Gebraden wilde eend

Ingrediënten:
aardappelmeel, appel, bouillon, doorregen spek, jeneverbes, laurierblad, olie, rode wijn, slagroom, ui, wilde eend, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / wild en gevogelte
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / hoofdgerecht uit Wild en gevogelte:

Kippenragout

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, citroen, eidooier, gevogeltebouillon, gevogelteglace, kalfsgehakt, kipfilet, kippengehakt, kruidnagel, laurier, lente-ui, nootmuskaat, parijse champignons, peterselie, slagroom, tijm, ui, varkensgehakt, wortelen, zout en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Flageolets met venkel

Ingrediënten:
boter, cannellinibonen, citroenrasp, flageolets, kruidnagel, laurierblad, limaboon, peper, peterselie, sjalot, slagroom, tijm, venkel, witte boon en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / hoofdgerecht uit Koude keuken:

Karper in dillesaus

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, citroensap, dille, karper, kruidnagel, laurier, peperkorrels, room, selderijknol, suiker, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
azijn / vis
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Zuurkoolsoep

Ingrediënten:
appel, buikspek, crème fraîche, droge vermout, droge witte wijn, jeneverbessen, karwijzaad, knoflook, laurier, majoraan, peper, peperkorrels, reuzel, room, sjalotten, tijm, ui, zout en zuurkool

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Vlierbessensaus

Ingrediënten:
boter, citroensap, citroenschil, crème fraîche, eekhoorntjesbrood, jeneverbessen, kruidnagel, laurier, peper, rode port, rode wijn, room, sjalot, suiker, tijm, vlierbessensap, wildfond en witte peperkorrels

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Haring op Boheemse wijze

Ingrediënten:
augurk, citroen, kappertjes, laurier, peperkorrels, peterselie, peterseliewortel, prei, room, selderij, ui, water, wijnazijn, wortel en zoute haring

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Hazenrug met room

Ingrediënten:
appel, boter, gemalen jeneverbessen, hazenrug, jeneverbessen, knoflook, laurier, mirepoix van groente, mosterd, olie, parures van haas, peper, rode bessengelei, room, selderij, tijm, veenbessen, wildfumet, wortel en zout

Soort:
wild
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Kip met bakbanaan

Ingrediënten:
banaan, banaanbeignet, bloem, boter, braadkip, droge witte wijn, gebakken banaan, groene kruiden, kerriepoeder, kippenbouillon, kokospoeder, laurier, peper, rijst bij kip met bakbanaan, room, tijm, ui en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Kalfsblanquette

Ingrediënten:
bloem, citroen, eierdooier, kalfsvlees, kruidnagels, laurier, peper, peterselie, room, selderij, tijm, ui, vetstof, wortelen en zout

Soort:
vlees / kalfsvlees
Haal meer recepten op...