492 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbleekselderijbloemeieidooiergehaktkaneelknoflookkruidnagellaurierlaurierbladmelkolijfoliepaneermeelparmezaanse kaaspeperpeterseliepreirundergehaktslagroomtijmtomatenpureeuiwaterwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / hoofdgerecht uit Oma's receptenboek:

Warm vlees

Ingrediënten:
azijn, bloem, boter, bouillon, donker bier, kaneel, knoflook, kruidnagel, laurierblad, margarine, nootmuskaat, peper, rundvlees, tijm, ui, wortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Zwitserse boter

Ingrediënten:
boter, emmentaler, gekookte ham, nootmuskaat, paprikapoeder, peper en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch / samengestelde boter
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Tortellini met vlees- en kaasvulling

Ingrediënten:
bolognesesaus, boter, eidooier, geel pastadeeg, kipfilet, mortadella, nootmuskaat, parmezaanse kaas, ricotta, roomsaus met boter, tomatensaus met room, vleesbouillon, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / varkensvlees
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Cannelloni met gemengd vlees

Ingrediënten:
bloem, boter, cannellonipijpjes, cognac, italiaanse pruimtomaten, kippengehakt, knoflook, melk, nootmuskaat, olijfolie, panna da cucina, parmezaanse kaas, room, rundergehakt, ui, varkensgehakt, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Biefstuk tartaar in roomsaus met samengestelde boter

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, citroensap, dragon, ei, fond, kervel, knoflookboter, kruidenboter, mager rundvlees, merg, mosterdboter, niervet, nootmuskaat, olie, peper, peterselie, peterselieboter, runderbouillon, sjalottenboter, slagroom, slakkenboter, spek, tijm, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Birnen, Bohnen und Speck - Peren, bonen en spek

Ingrediënten:
appelazijn, bonenkruid, boter, doorregen spek, groene bonen, kalfsfond, lamsbout, nootmuskaat, peper, sjalot, stoofperen, varkensfilet, varkensschouder, varkenswang, vastkokende aardappel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
eenpansgerecht
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / hoofdgerecht uit Luilekkerland:

Slapakketjes met gehakt

Ingrediënten:
boter, ei, kalfsgehakt, kropsla, nootmuskaat, paneermeel en varkensgehakt

Keuken:
Nederlands
Soort:
kalfsvlees / varkensvlees
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Stamppot boerenkool

Ingrediënten:
augurk, boerenkool, boter, kruimige aardappel, nootmuskaat, piccalilly, rookworst, spekblokjes, volle melk en zilveruitjes

Keuken:
Nederlands
Soort:
stamppot
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Raapsteeltje:

Noor-Hollandse zuurkool

Ingrediënten:
andijker muizen, boter, jeneverbes, laurier, melk, nootmuskaat, ontbijtspek, rookworst, ui, witte wijn, zuurkool en zuurkoolspek

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Maaltijdsoep

Ingrediënten:
bieslook, boter, dille, doorregen spek, knakworst, knolselderij, laurier, nootmuskaat, peterselie, rookworst, vastkokende aardappel, vleesbouillon en winterpeen

Keuken:
Duits
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Korstpaté - pàté en croùte

Ingrediënten:
bladgelatine, boter, buikspek, gemalen kruidnagel, kalfsfond, knoflook, madeira, majoraan, nootmuskaat, piedeeg, pistachenoten, varkenskrabbetjes, varkenspoot, witte peper en zout

Keuken:
Europees / Frans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / paté/terrine
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Eten in Italie:

Koolrolletjes

Ingrediënten:
boter, ei, gaar vlees, knoflook, luganega, nootmuskaat, paneermeel, parmezaanse kaas, peper, savooiekool en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Kalfsvlees, gevuld

Ingrediënten:
boter, citroensap, kalfsgehakt, magere kalfslapjes, maïzena, margarine, nootmuskaat en oud witbrood

Soort:
vlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Rodebietburger met gembermayonaise

Ingrediënten:
boter, ei, kalfsgehakt, merg, nootmuskaat, peper, rode biet brioche, rode bietsla, varkensgehakt en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
kalfsvlees / varkensvlees / groente / mosterd
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Gentse stoverij

Ingrediënten:
azijn, bier, boter, boterham, kalfsnier, laurier, mosterd, nootmuskaat, rundersukadelapje, tijm, ui en varkenslever

Keuken:
Belgisch
Soort:
rundvlees
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / hoofdgerecht uit Belgie:

Varkenshaas met jenever

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, jeneverbessen, nootmuskaat, peper, varkenshaas en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vlees
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Avondmaal uit Liever lokaal:

Stamppot met droge bonen en varkenshak

Ingrediënten:
bacon, boter, droge bonen, hamschijf, kerriepoeder, kruidnagel, kruimige aardappel, laurier, nootmuskaat, olie, peper, speklapjes, ui, varkenshak, winterwortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stamppot / vlees
Haal meer recepten op...