157 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbasilicumbleekselderijbotercitroensapeigroenteknoflookkorianderkruidenolieolijfoliepreispecerijentijmtomaatuivetvleeswaterzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Courgette-wortelsoep

Ingrediënten:
courgette, gemalen koriander, kippenbouillon, knoflook, koriander, peper, pepertjes, peterselie, ui, vetstof, wortelen en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg! 2 notities

Lunch / bijgerecht / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Filotaart met courgette en rijst

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, cheddar, courgette, dille, ei, filodeeg, groente, harde geitenkaas, olijfolie, rode ui, witte langkorrelrijst, zeezout en zwarte peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Diner / hoofdgerecht uit Comptoir Libanais:

Gekruid lamsgehakt met tomaat, courgette & aubergine

Ingrediënten:
aubergines, bladpeterselie, courgette, boter, gedroogde munt, gehakt, gemalen piment, groenten, ui, lamsbouillon, lamsgehakt, olijfolie, paprijst, risottorijst, knoflook, tomaten, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
stoofgerecht / vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Helga de Graaf en Natasja Oehlen - BioBudget

Basisrecept uit BioBudget:

Kippenbouillon

Ingrediënten:
courgette, kipresten, knoflook, laurier, peper, peterselie, tijm, ui, wortel, wortelpeterselie en zout

Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Groene groentesaus

Ingrediënten:
boter, courgette, diepvrieserwtjes, extra vierge olijfolie, kristalsuiker, peterselie, pomodori, prei, sperziebonen, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Kaninchenroulade mit Pistazien und Linsen-Paprika-Gemüse / Konijnrollade met pistachenoten en linzen-paprikagroente

Ingrediënten:
bruine boter, courgette, dragon, kervel, kippenborstfilet, knolselderij, konijnenlever, konijnenrug met botten en buiklappen, mild chilipoeder, nootmuskaat, olie, peper, peterselie, pistachenoten, room, scherpe mosterd, wortel en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Marion Flipo - Quiche & Hartige taart

Recept uit Quiche & Hartige taart:

Quiche groentelinten ricotta

Ingrediënten:
bladpeterselie, cajunkruiden, citroen, courgette, eieren, emmental geraspt, korstdeeg met zaden en kruiden, olijfolie, peper, ricotta, room, wortel en zout

Keuken:
Joods
Soort:
quiche / hartige taart
Een recept uit  - Toscane

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Toscane:

Mini-pizza's

Ingrediënten:
basilicum, courgette, knoflook, maïskiemolie, mozzarella, peper, peterselie, tomaten, veldzuring, gist, volkorenbloem, water, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Kreeft à la nage

Ingrediënten:
bieslook, courgette, court-bouillon, kervel, kreeft, peper, peterselie, room, venkelknol, witte wijn en wortelen

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Gevulde minestrone

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, bleekselderij, courgette, diepvrieserwtjes, doorregen spek, kippenbouillon, kippenpoten, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, rozemarijn, stellette, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Sonja Bakker en N. van Ormondt - Zomerslank met Sonja

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Zomerslank met Sonja:

Lekker gezond dippen

Ingrediënten:
bleekselderij, bloemkool, cherrytomaten, courgette, fritessaus light, kerriepoeder, knoflook, komkommer, magere milde yoghurt, paprika, peper, radijs, stokbrood, verse peterselie, wortel en zout

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Recept uit Alle smaken van de regenboog:

Vissoep gevolgd door gepocheerde vis

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, citroenolie, citroensap, courgette, ei, knoflook, laurier, olijfolie, oregano, peperkorrels, peterselie, rijst, roodbaarsfilet, sjalot, wortel en zalmfilet

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / rijst
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / lunch / bijgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Moro:

Turlu turlu

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, courgette, extra vergine olijfolie, gemalen piment, groene paprika, kikkererwten, knoflook, korianderzaad, raapje, ui, verse bladpeterselie, verse koriander, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Velouté van hondshaai

Ingrediënten:
bloem, courgette, eierdooier, hondshaai, peper, peterselie, room, venkel, vetstof, visfumet, wortelen, zout en zuring

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / voorgerecht uit Brindisa:

Menestra de verduras - Voorjaarsgroentensoep

Ingrediënten:
artisjokken, aubergine, bloem, bosui, courgette, doperwten, ei, groene asperges, knoflook, munt, olijfolie, peterselie, serranoham, spruitjes, tuinbonen, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Spaghetti al ragù GiuSeppe

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, champignons, courgette, emmentaler, half-om-halfgehakt, gruyère, knoflook, krulpeterselie, laurier, peper, spaghetti, tomatenpuree, ui, wortel en zout

Keuken:
Belgisch / Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht uit De Zilveren Lepel:

Vissformatini met groente - sformato di trota salmonata

Ingrediënten:
aardappelmeel, bleekselderij, boter, b-tomaat, courgette, droge witte wijn, eierdooier, peper, prei, saffraan, slagroom, ui, verse bladpeterselie, viskoppen, wortel, worteltjes, zeeforelfilet en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / ei/omelet/frittata / groente / vis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Minestrone

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boerenkool, courgette, gedroogde bonen, groentebouillon, knolraap, koolrabi, olijfolie, parmezaanse kaas, pastinaak, peterselie, sperziebonen, tomaat uit blik, ui, winterpompoen, wortel, zomerpompoen, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Toscaanse minestrone - minestrone alla toscana

Ingrediënten:
andijvie, bleekselderij, cannellinibonen, courgette, gedroogde toscanellibonen, langkorrelige rijst, laurierblad, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, prei, tomaat, ui, verse bladpeterselie, verse rozemarijn, wortel en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch / groente
Haal meer recepten op...