126 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebleekselderijbloembotercitroencitroensapcitroenschildroge witte wijnknoflookkruidenkruidnagellaurierolijfoliepeperpreirode wijnrozemarijntijmtomaatuiwaterwitte wijnzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Wilde rijst met gedroogd fruit

Ingrediënten:
boter, gedroogde abrikoos, gedroogde appel, gedroogde cranberry's, gedroogde kersen, gedroogde mango, gedroogd fruit, graan, groente, laurierblad, olijfolie, peper, peterselie, wilde rijst en zout

Keuken:
Noord-Amerikaans
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / rijst / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gepofte wortelen met mango, sesam en klaverzuring

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilipeper, fleur de sel, kerstomaat, klaverzuring, knoflook, kruidnagels, laurier, mango, munt, olijfolie, paarse shiso, peper, sesamzaad, steranijs, tijm en wortel

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Basisrecept uit Rijst en risotto:

Visbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, citroenschil, droge witte wijn, laurierblad, peperkorrel, ui, verse peterselie, visafval, water en wortel

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Forel, gepocheerde

Ingrediënten:
azijn, citroen, citroensap, forel, laurierblad, peperkorrels, peterselie, peterseliestelen, ui en wortel

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Kip met sherry, sinaasappel en olijven

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, bruine ui, droge sherry, fino sherry, groene olijven met ansjovis, kippenbouillon, kippenbout, laurierblad, manzanilla, navelsinaasappel, olijfolie, sinaasappelsap, sinaasappelschil, verse bladpeterselie en wortel

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Soep van verse zalm

Ingrediënten:
aardappel, allspice-bessen, bleekselderij, boter, citroenschil, dille, laurierblad, peperkorrels, peterselie, schenkroom, witte ui, wortel en zalmfilet

Keuken:
Fins
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

octopussalade

Ingrediënten:
aardappels, bladpeterselie, citroen, gehakt, komkommer, komkommer, kruidnagel, laurierblaadjes, olijfolie, bleekselderij, tomaten, wittewijnazijn, wortel en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Bouillon, runderpoelet

Ingrediënten:
beenderen, citroen, foelie, kruidnagel, laurierblad, peperkorrels, peterselie, prei, runderpoulet, selderij, tijm, water en winterwortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Rijksmuseum kookboek:

Cranberrypaté

Ingrediënten:
boter, cranberry, kruidnagel, laurierblad, meiknollen, peper, peterselie, prei, sjalot, varkenskop, varkensnek, varkenspoten, wortels en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
hartige hapjes / paté/terrine
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

linzensalade

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, extra vergine olijfolie, kappertjes, laurierblad, linzen, olijfolie, pijnboompitten, sherryazijn, tomaten, ui, wortel en zachte geitenkaas

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Bonen!:

Soep van witte boon, prei & spek

Ingrediënten:
aardappel, gerookte spekblokjes, groene pesto, groentebouillon, knoflook, laurierblaadjes, peterselie, peterselie-erwt, plantaardige olie, prei, ui, witte bonen, wortel, zoetzure appel en 
zout en peper

Soort:
vlees
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / bijgerecht / voorgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Ingemaakte groenten - groenten à la grecque

Ingrediënten:
bleekselderij, bloemkool, champignon, citroen, droge witte wijn, knoflook, korianderzaad, laurierblad, olijfolie, peperkorrel, verse peterselie, verse tijm, water, wortel, zilverui en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
veganistisch / vegetarisch / groente
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Kippensoep met kikkererwten en sherry

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, broodkruim, bruine ui, citroenrasp, citroensap, ei, kikkererwten, kippengehakt, kippenkarkas, knoflook, laurierblad, manzanilla, olijfolie, saffraandraadjes, selderij, verse peterselie, verse tijm en wortel

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Morito:

Paddenstoelen-garnalenrijst

Ingrediënten:
knoflookmayonaise, bosui, cantharel, citroen, fino sherry, kerstomaat, knoflook, laurierblad, oesterzwam, olijfolie, paellarijst, peterseliestengels, selderijstengel, spaanse ui, steurgarnaal, venkelknol, verse bladpeterselie, witte ui, witte wijn, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Eend met champignons en peultjes

Ingrediënten:
bloem, champignon, citroenrasp, droge witte wijn, eend, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, peultjes, tijm, ui, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, wortel en zout

Keuken:
Europees
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Daube met runderwangen

Ingrediënten:
bloem, gehakt, kaneelstokje, laurierblad, olijfolie, pancetta, rode wijn, sinaasappel, peterselie, rozemarijn, tijm, knoflook, tomatenpuree, uien, peper, wortels, zout en zwarte olijven

Keuken:
Frans
Haal meer recepten op...