240 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemboterdroge witte wijnknoflookkruidenkruidnagellaurierbladolijfoliepeperpreirode wijnrozemarijnspecerijentijmtomaatuiwaterwitte wijnzoutzwarte peperzwarte peperkorrels
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Jensen - De Urban Cook

Recept uit De Urban Cook:

Tripe Lyonnaise

Ingrediënten:
bleekselderij, kalfsbouillon, knoflook, laurier, olijfolie, peterselie, rode wijnazijn, runderpens, tijm, tomatenpuree, ui, wortel en zout

Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Recept uit Wild en gevogelte:

Wildfond

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, kalfsbeenderen, knoflook, laurier, peterselie, prei, rode wijn, snijafval van wild, tomatenpuree, water, wildkarkas, witte peperkorrels en wortel

Soort:
wild en gevogelte / bouillon
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Witte bonensoep met tomaten

Ingrediënten:
bleekselderij, groentebouillon, laurier, peterselie, tijm, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, witte bonen, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

Kalfsfond

Ingrediënten:
kalfspoot, kalfsbotten, knoflook, laurier, bladpeterselie, prei, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, water en wortel

Soort:
soep/bouillon / sous-vide
Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

Lamsbouillon

Ingrediënten:
kalfspoot, knoflook, koolzaadolie, lamsbotten, laurier, bladpeterselie, prei, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, water en wortel

Soort:
soep/bouillon / sous-vide
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Rivierkreeft Bordelaise

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, cognac, dragon, laurier, melk, peterselie, rivierkreeft, tijm, tomatenpuree, ui, visfumet, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Basisrecept uit Een kookboek.:

Bruine gevogeltebouillon

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, bloem, gevogeltekarkassen, jeneverbessen, knoflook, kruidnagels, laurier, peterselie, prei, tijm, tomatenpuree, water, witte wijn en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
bouillon / kruiden
Een recept uit Tom Kellerhuis - De herenkookclub

Recept uit De herenkookclub:

Vleessaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, bliktomaten, laurierblaadjes, olijfolie, ontbijtspek, prei, rode wijn, runderbouillon, runderriblappen, salie, tomatenpuree en wortel

Keuken:
Duits
Soort:
saus/dressing/jus / boter en olie
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Basisrecept uit Een kookboek.:

Runderbouillon

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, bloem, jeneverbessen, knoflook, kruidnagel, laurier, peterseliestengels, preiwit, rode wijn, schenkelstukken, tijm, tomatenpuree, ui, water en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
bouillon
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Malzbier-Kümmel-Sauce - Moutbier-karwijsaus

Ingrediënten:
bloemige aardappel, bruine suiker, champignons, doorregen spek, geklaarde boter, gladde peterselie, groentefond, ijsklontjes, karwijzaad, knolselderij, laurier, mosterdzaad, moutbier, rode wijnazijn, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, varkensbotten, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit P. van Buren - Twentse Smaakmakers

Basisrecept uit Twentse Smaakmakers:

Bruine basissaus

Ingrediënten:
afsnijdsels van rund, bloem, laurier, peterseliestelen, tijm, tomatenpuree, ui, water en winterpeen

Soort:
vlees / saus/dressing/jus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Kalfsjus

Ingrediënten:
bleekselderij, champignons, donkere kalfsfond, kalfsbotten, kalfsstaart, knoflook, laurier, olijfolie, peterselie, sjalot, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Kalfsbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, champignons, foelie, kalfsbotten, knoflook, korianderkorrels, laurier, peper, peterseliestelen, rode wijn, rozemarijn, tijm, tomaten, tomatenpuree, water, wortel, zoete ui en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Dunkler Kalbsfond - Donkere kalfsfond

Ingrediënten:
bleekselderij, kalfsbotten, kalfspoot, knoflook, kruidnagel, laurier, peterselie, prei, san marzanotomaten, tijm, tomatenpuree, ui, water, wortel en zonnebloemolie

Keuken:
Duits
Soort:
bouillon
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Bruine fond

Ingrediënten:
belgische mosterd, bloem, groene selderij, knoflook, laurier, peterselie, rode wijn, runderschenkel, spekzwoerd, steranijs, tijm, tomatenpuree, ui, water, wortelen en zwarte peperkorrels

Keuken:
Internationaal
Soort:
bouillon
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Spaghetti al ragù GiuSeppe

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, champignons, courgette, emmentaler, half-om-halfgehakt, gruyère, knoflook, krulpeterselie, laurier, peper, spaghetti, tomatenpuree, ui, wortel en zout

Keuken:
Belgisch / Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Amuse / diner / voorgerecht / basisrecept uit Zout, vet, zuur, hitte:

Runderbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, laurierblad, peterselie, runderbotten, tijm, tomatenpuree, ui, water, wittewijnazijn, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Internationaal
Soort:
bouillon
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Recept uit Kochen für zwei:

Marinade voor hazenrug

Ingrediënten:
afsnijsel van haas, bleekselderij, bloem, citroensap, cognac, jeneverbessen, knoflook, kruidnagel, laurier, olijfolie, peper, peterselie, plantaardige olie, port, pruimedanten, rode wijn, sjalot, tijm, tomatenpuree, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
marinade
Haal meer recepten op...