54 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelauberginebloembloemkooleikaneelstokjeknoflookkruidenkruidnagelnootmuskaatolijfoliepaneermeelparmezaanse kaasspecerijensuikertomatenpureeuivleesvolle melkwaterwitte peperzoutzuivelzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht uit Moro Londen:

Soep van geroosterde pompoen met kaneel

Ingrediënten:
aardappel, boter, bouillon, chilipepervlokken, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, melk, olijfolie, pijnpitten, pompoen, suiker, ui, verse koriander, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Nanne Hogeland, Saskia Lelieveld en Julie Tavernier - Goed zoet

Recept uit Goed zoet:

Speculaasbrokken

Ingrediënten:
amandel, amandelschaafsel, anijszaad, bakpoeder, blanke amandelen, gemberpoeder, havermoutvlokken, kaneel, kardemompoeder, kokosbloesemsuiker, kokosolie, kruidnagelpoeder, maïzena, melk, nootmuskaat, peper, piment, rijst, rijststroop, roomboter, witte peper en zeezout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Seffa merdouma (in vermicelli verstopte kip)

Ingrediënten:
blanke amandelen, boerenkip, boter, dadels, honing, kaneel, kaneelstokje, melk, olijfolie, oranjebloesemwater, peper, poedersuiker, ras el hanout, rozijnen, saffraan, smen, ui, vermicelli en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Hoe te eten:

Stemgember gemberkoek

Ingrediënten:
basterdsuiker, black treacle, boter, dubbelkoolzure soda, ei, gemberpoeder, gemengde specerijen, golden syrup, kaneel, melasse, stemgember, volle melk en zelfrijzend bakmeel

Soort:
zoete hapjes / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht uit Moro Londen:

Bloemkoolsoep met komijn

Ingrediënten:
bloemkool, boter, groentebouillon, kaneel, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, melk, olijfolie, peper, pijnboompitten, pikant paprikapoeder, uien en zout

Keuken:
Afrikaans / Mediterraans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Recept uit Wild en gevogelte:

Stuffing USA

Ingrediënten:
boter, broodkruim, gevogelteglace, kalfsgehakt, kaneel, melk, salie, ui, vleesvulling, zout en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete kaas en appelomelet

Ingrediënten:
boter, ei, granny smith, kaneel, melk, olijfolie, room, roomkaas, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Helen Goh - Sweet

Bij de koffie uit Sweet:

Gevulde speculaas

Ingrediënten:
amandelen, anijszaad, bicarbonaat, bloem, boter, citroen, donkerbruine suiker, ei, geblancheerde amandelen, gemberpoeder, gesuikerde citrusschil, kaneel, kardamompoeder, korianderpoeder, kruidnagelpoeder, nootmuskaatpoeder, speculaaskruiden, volle melk en witte peper

Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Brunch / buffet uit Brits bakboek:

Mince pies met vlees

Ingrediënten:
bloem, boter, eigeel, gehakt, gemalen kaneel, lamsvlees, melk, mincemeat, poedersuiker, schapenvlees, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
vlees / koek en gebak
Een recept uit J. van der Lee-van der Heijden - AH eetboekenreeks 2 - Pasta

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 2 - Pasta:

Klassieke lasagne

Ingrediënten:
bloem, boter, braadworst, kaneel, knoflook, lasagne, melk, mozzarella, nootmuskaat, olie, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, sugo pikant, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles
Een recept uit Anne Wilson - Grieks koken

Diner / hoofdgerecht uit Grieks koken:

Moussaka

Ingrediënten:
aubergine, bloem, boter, eieren, kaneel, melk, munt, olijfolie, peper, peterselie, romanokaas, rundergehakt, tomatenpuree, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Grieks
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Recept uit De banketbakker:

Kerststol

Ingrediënten:
amandelspijs, bloem, citroenzest, ei, gist, hazelnoot, kaneel, kardemompoeder, melk, witte peper, poedersuiker, boter, rozijnen, rum, gekonfijte sinaasappelschil, suiker en vanillesuiker

Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Romige pasta met aubergine en kaas

Ingrediënten:
aubergine, bloem, boter, broodkruim, cayennepeper, chilivlokken, ei, elleboogjesmacaroni, kaneel, kefalotyri, knoflook, kruidnagelpoeder, melk, nootmuskaat, olijfolie, paneermeel, parmezaanse kaas, penne, peper, tomaat, tomaten uit blik, ziti en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Romige pasta met paddenstoelen

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, chilivlokken, ei, elleboogjesmacaroni, kaneel, kefalotyri, kruidnagelpoeder, melk, nootmuskaat, olijfolie, paddenstoel, parmezaanse kaas, penne, peper, rode ui, tomaten, tomaten uit blik, ziti en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit  - Crumbles en gratins

Diner / hoofdgerecht uit Crumbles en gratins:

Ovenschotel met lamsvlees en knol- en bleekselderij

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, kaneelstokje, knolselderij, koriander, lamsschouder, melk, olijfolie, peper, runderbouillon, slagroom, spaanse peper, steranijs en ui

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / crumble/gratin
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / buffet / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Siciliaanse pastei - il timballo del gattopardo

Ingrediënten:
bladerdeeg, bloem, bloemen, boter, bouillon, caciocavallo, eekhoorntjesbrood, ei, eierdooier, eiwit, gedroogde bonen, kalfsschenkel, kaneel, kippenborst, kruidnagel, lever, marsala vergine soleras, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, penne rigate, peper, rauwe ham, tomatenpuree, truffel, ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / quiche
Haal meer recepten op...