29 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbleekselderijbloembotercitroensapcourgetteeigroenteknoflookkomkommerlaurierbladolijfoliepaprikapeperpeterselierode paprikasardinesslasuikertomaatuiwaterwitte wijnzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Gemarineerde zoetzure vis

Ingrediënten:
appelazijn, bloem, heilbot, kabeljauw, kerriepoeder, knoflook, koolvisfilet, korianderzaad, laurier, olijfolie, paprika, schelvis, suiker, tomaat, ui, witvis, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / buffet / voorgerecht uit 1080 recepten:

coupes met vis en schaaldieren met groentesaus

Ingrediënten:
groene paprika, komkommer, laurierblad, peper, rauwe ongepelde garnalen, tomaat, ui, witte-wijnazijn, witvisfilet, zeeduivelfilet, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Spaanse tortilla met tonijn en paprika

Ingrediënten:
aardappel, ei, groene paprika, knoflook, olijfolie, rode paprika, tonijn in olie, ui en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
tortilla / vis/schaaldieren/schelpdieren / ei/omelet/frittata
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Noedels:

Warme salade van eend, sperziebonen en geroosterde paprika met rijststokjes

Ingrediënten:
ansjovis, bacon, chilipoeder, citroensap, eendenborstfilet, gember, knoflook, lichte sojasaus, olijfolie, paprika, peterselie, rijststokjes, sjalot, sperziebonen, suiker, tomaat, witte-wijnazijn, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
salade / vlees / wild en gevogelte / pasta/noodles
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / voorgerecht uit Feestelijk tafelen:

Peruaanse ceviche

Ingrediënten:
avocado, bosui, chilipeper, citroensap, groene paprika, knoflook, limoensap, maïskorrels, rode paprika, sla, ui, verse koriander, versgemalen zwarte peper, visfilet en zout

Keuken:
Peruaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / feestdagen
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / voorgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Vissoep - soupe de poissons

Ingrediënten:
brood, gedroogde tijm, gedroogde venkel, olijfolie, groene paprika, grof zeezout, gruyère, knoflook, laurierblad, olijfolie, prei, saffraandraadjes, stokbrood, tomaat, ui, vermicelli, verse peterselie, verse spaanse peper, peper, water, witvis en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Diner / voorgerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Haring met koude komkommersoep

Ingrediënten:
azijn, bleekselderij, groene paprika, haring, jonge prei, kippenbouillon, knoflook, komkommer, mosterd, olijfolie, peper, peterselie, sjalot, tabasco, tomaat, witbrood, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

sopa de mariscos

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, garnalen, gemalen zwarte peper, groene paprika, knoflook, kokkels, laurierblad, mosselen, olijfolie, oud brood, paprikapoeder, tomaat, ui, verse peterselie, water, witte wijn, zalm en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Lasagne met zalm en pisto

Ingrediënten:
courgette, groene paprika, lasagne, olijfolie, suiker, tomaat, ui, visbouillon, witte wijn, zalmfilet en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Cioppino - Vissoep met zeevruchten

Ingrediënten:
basilicum, garnaal, groene paprika, kabeljauw, knoflook, krab, lente-ui, mosselen, olijfolie, peper, schelvis, tomaat, tomatenpuree, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Koude keuken:

Aspergesla "Excelsior"

Ingrediënten:
asperges, dille, gerookte paling, groente, kippenvlees, olie, peterselie, room, sla, suiker, tabasco, wijnazijn en zout

Keuken:
Duits
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / lunch / voorgerecht uit Provence:

Salade niçoise

Ingrediënten:
ansjovis op zout, baby-artisjok, citroensap, ei, groene paprika, jonge sjalot, knoflook, komkommer, lente-ui, olijfolie, tomaat, tuinbonen, verse basilicum, versgemalen zwarte peper, zout en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
salade / groente / vis
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit De Spaanse keuken:

sardines en escabeche

Ingrediënten:
gedroogde rode peper, gemalen zwarte peper, groene paprika, knoflook, kruidnagel, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, rode ui, sardines, tomaat, ui, wijnazijn, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Salade niçoise

Ingrediënten:
aardappel, ansjovis, ei, groene paprika, komkommer, rode-wijnazijn, stokboon, tomaat, tonijn in olie, ui, verse basilicum, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Europees / Mediterraans
Soort:
vis
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Thuis in de keuken:

IN DE PAN

Ingrediënten:
bouillon, gerookte vis, groene kruiden, groente, ham, boter, peper, pittige kaas, risottorijst, knoflook, uien, witte wijn en zout

Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / risotto / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Juliennesoep

Ingrediënten:
aardappel, beschuit, bleekselderij, bloemkool, broccoli, ei, gaar vlees, gehakt, groenten, kervel, kipgehakt, knolselderij, munt, nootmuskaat, omelet, paneermeel, peper, peterselie, postelein, prei, rundergehakt, sla, spinazie, varkensgehakt, vegasoepballetjes, vermicelli, vis, wortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / soep/bouillon / gevogelte
Haal meer recepten op...