232 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloemcayennepepercitroencitroensapeigaram masalagemalen komijngemberkaneelknoflookkomijnkorianderzaadkurkumaolijfoliepaprikapoederpeperrode uispecerijensuikertomaatuiwateryoghurtzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Recept uit Home Made winter:

pitjesboter

Ingrediënten:
boter, grof zeezout, karwijzaad, komijnzaad en korianderzaad

Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf maanden lekker eten:

Zoute kwarkstengels

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, komijnzaad, korianderzaad, kwark en sesamzaad

Soort:
hartige hapjes / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Bijgerecht uit Morito:

Morito-dukkah

Ingrediënten:
aleppochilivlokken, boter, cashewnoten, chilipoeder, chilivlokken, komijnzaad, korianderzaad, pikant paprikapoeder en sesamzaad

Keuken:
Mediterraans / Egyptisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Zalm met Indiase specerijen

Ingrediënten:
cayennepeper, dille, extra vierge-olijfolie, ghee, komijnzaad, koriander, korianderzaad, kruidnagels, kurkuma, peterselie, venkelgroen, venkelzaad, vijgenbladeren, zalmfilet en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Pittig linzenpoeder

Ingrediënten:
asafoetida, chana dal, curryblaadjes, gedroogde kokosnoot, gedroogde rode peper, ghee, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, mosterdzaad, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Ontbijt / brunch / lunch / avondmaal uit Jamie's comfort food:

Masala-eieren

Ingrediënten:
boter, currypoeder, ei, feta, garam masala, groene spaanse peper, kerstomaat, komijnzaad, koriander, lente-ui, olijfolie, sesamzaad, yoghurt en zelfrijzend bakmeel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Pittige Dahl

Ingrediënten:
agavesiroop, arachideolie, baksoda, gember, ghee, groentebouillon, honing, knoflook, komijnzaad, koriander, kurkuma, mosterdzaad, mung dal, sjalot en spaanse peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan / eenpansgerecht
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Sweet Potato Paratha

Ingrediënten:
chilipoeder, komijnzaad, korianderpoeder, kurkuma, lente-ui, olijfolie, roomboter, volkorenmeel, water, zoete aardappel en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Indiase wortel-raita

Ingrediënten:
gemberwortel, ghee, knoflook, komijnzaad, koriander, korianderzaad, munt, peterselie, wortel, yoghurt, zout en zwart mosterdzaad

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit David Loftus en Meera Sodha - Puur India

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Puur India:

Chaat van geblakerde mais

Ingrediënten:
boter, chilipoeder, citroen, komijnzaad, koriander, mais, rode ui, sev en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / lunch / avondmaal uit Kook met Jamie:

Zuid-Indiase curry met krab

Ingrediënten:
boter, bruin krabvlees, citroen, gember, groene kardemompeulen, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, koriander, kurkuma, olijfolie, rode spaanse peper, venkelzaad, wit krabvlees, witte ui, zeezout, zwarte peper en zwart mosterdzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Feestelijk tafelen:

Wortelen en bietjes met Noord-Afrikaanse kruiden

Ingrediënten:
boter, citroenschil, gemalen kaneel, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, jonge bietjes, olijfolie, ruwe rietsuiker, saffraandraadjes, verse korianderwortel, verse munt, versgemalen zwarte peper, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
groente / feestdagen
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kikkererwten, spinazie en zoete aardappels met honing

Ingrediënten:
boter, citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde kikkererwten, gedroogde munt, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, honing, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, minispinazieblaadjes, olijfolie, tomaat in blik, tomatenpuree, ui, zoete aardappel, zout, zuiveringszout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Pittige amandelboter

Ingrediënten:
amandelen, boter, gemalen komijn, gemalen koriander, scherp paprikapoeder, sesamzaad en tijm

Keuken:
Turks
Soort:
samengestelde boter
Een recept uit David Loftus en Meera Sodha - Puur India

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Puur India:

Chaat van nieuwe aardappels en kikkererwten

Ingrediënten:
boter, citroen, dadel, gemberpoeder, griekse yoghurt, groene peper, kikkererwten, komijnzaad, koriander, nieuwe aardappels, sev, sjalot, tamarinde en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Stuffed Smoky Braised Eggplant

Ingrediënten:
aubergine, chilipoeder, gedroogde kokosnoot, gembersap, pinda, ghee, kerrieblad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, limoensap, rietsuiker, rietsuikerazijn, tamarindepasta, tomaat, venkelzaad, water, zwarte peperkorrels en zwart uienzaad

Soort:
groente
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Mughal Curry Sauce

Ingrediënten:
foelie, gember, ghee, groene thaise chilipeper, kaneel, kardemompeul, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, laurier, limoensap, maanzaad, nootmuskaat, amandel, cashewnoten, rozijnen, sjalot, turmeric, yoghurt en zwarte peperkorrels

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Rodelinzensoep met snijbiet

Ingrediënten:
boter, citroen, gemalen komijnzaad, kaneel, knoflook, koriander, korianderzaad, olijfolie, rode linzen, rode ui, snijbiet, zout, zuurdesembrood en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Haal meer recepten op...