381 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembotercayennepepercitroencitroensapeigroenteknoflookkorianderkruidenolieolijfoliepaprikapeperpeterselierode uisuikertijmtomaattomatenpureeuiwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Brunch / lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Home made:

Lavash crackers

Ingrediënten:
bloem, gist, karwijzaad, komijnzaad, maanzaad, paprikapoeder, plantaardige olie, sesamzaad, water, zeezout en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Daisy May's BBQ-ribs

Ingrediënten:
amerikaanse gele mosterd, boter, gerookt paprikapoeder, honing, klaprib, lichtbruine basterdsuiker, mild chilipoeder, runderbouillonblokje, water, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Recept uit Nootje:

Pecannoten-pepertapenade

Ingrediënten:
basilicumbladeren, chilipoeder, gerookt paprikapoeder, kappertjes, olijfolie, pecannoten, puntpaprika's, water, zeezout en zongedroogde tomaten

Soort:
noten en zaden / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Recept uit De Marokkaanse keuken:

gemarineerde zeeduivel

Ingrediënten:
bloem, cayennepeper, gemalen komijn, knoflook, paprikapoeder, water, wittewijnazijn, zeeduivel, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Spaans / Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Gemarineerde wijting met minivenkel

Ingrediënten:
citroenrasp, gemalen komijn, kalamataolijven, knoflook, minivenkelknollen, olijfolie, scherp paprikapoeder, trostomaat, venkelgroen, water, wijtingfilet en zeezout

Keuken:
Turks
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht uit Casa Moro:

Galicische vissoep met mosselen en garnalen - caldo de pescado

Ingrediënten:
basmatirijst, knoflook, laurierblad, mosselen, noorse garnalen, olijfolie, pikant paprikapoeder, saffraandraadjes, tomaat, ui, venkelzaad, venusschelpen, verse bladpeterselie, verse tijm, water, zeezout, zoet gerookt paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / voorgerecht uit De Spaanse keuken:

koude avocadosoep met komijn

Ingrediënten:
avocado, citroen, gemalen komijn, gemalen zwarte peper, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, paprikapoeder, verse peterselie, water en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Bart van Olphen - Vis uit Blik

Diner / voorgerecht uit Vis uit Blik:

Sardines met papas en mojo

Ingrediënten:
aardappel, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, paprikapoeder, puntpaprika, rode peper, rode wijnazijn, sardines, water, zeezout en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

kip m´hammar

Ingrediënten:
boter, gemberpoeder, kip, knoflook, paprikapoeder, saffraan, ui, verse koriander, verse peterselie, water, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Kathy Kimbell, Martin Nordin en Li Söderberg - Groene burgers

Recept uit Groene burgers:

Tomatenketchup

Ingrediënten:
ciderazijn, gember, honing, kaneel, korianderzaad, kruidnagel, paprikapoeder, piment, pruimtomaat, sherryazijn, uienpoeder, water, zout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht uit Moro:

Yoghurt-preisoep met gedroogde munt

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, kippenbouillon, munt, olijfolie, paprikapoeder, prei, turkse paprikavlokken, water, yoghurt, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

keftatajine met pittige citroensaus

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroen, citroensap, gedroogde chilipeper, gemalen komijn, gemberpoeder, kaneel, komijn, lamsgehakt, paprikapoeder, saffraandraadjes, spaanse ui, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

tunesische viscouscous

Ingrediënten:
bleekselderij, cayennepeper, gedroogde chilipeper, harissa, knoflook, meiraap, paprikapoeder, saffraan, snelkookcouscous, tomaat, ui, verse koriander, versgemalen zwarte peper, visbouillon, water, winterwortel, witte vis en zeezout

Keuken:
Tunesisch / Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / groenten, aardappels en peulvruchten / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Snack of tussendoortje uit Honey & co:

Kisir

Ingrediënten:
bulgur, chilivlokken, gemalen piment, walnoten, granaatappelmelasse, knoflook, little gem, olijfolie, paprikapoeder, tomatenpuree, ui, water en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi 1 notitie

Diner / hoofdgerecht uit Papa Kazmi:

Vindaloo

Ingrediënten:
agavesiroop, basmatirijst, bruine rijstazijn, chilivlokken, gele paprika, gemberwortel, kipfilet, knoflook, kokosmelk, koriander, korianderchutney, kurkuma, limoen, mosterd, naan, papadums, paprikapoeder, rijstolie, rode peper, tomaat, tomatenpuree, ui, water, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / gevogelte
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / lunch / hoofdgerecht uit NAJAT:

Gestoomde pulpo

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, citroenschil, dragon, extra vierge olijfolie, groene thee, koriander, octopus, paprikapoeder, sinaasappelschil, tijm, water en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Chilisoße - Chilisaus

Ingrediënten:
brandewijnazijn, cayennepeper, chilipoeder, gemalen piment, knoflookpoeder, kruidnagelpoeder, lichte suikerbietensiroop, paprikapoeder, tomatenpuree, uienpoeder, water, witte peper, worcestershiresaus en zout

Keuken:
Internationaal / Noord-west-Europees
Soort:
vegan / inmaak / saus
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Basisrecept uit Casa Moro:

Marokkaans gedroogd vlees - khlii

Ingrediënten:
fijn zeezout, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, pikant paprikapoeder, rundvlees, ui en water

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
vlees / inmaak
Haal meer recepten op...