183 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumcitroensapcourgettegemalen komijngembergroentekikkererwtenkokosmelkkorianderzaadmuntolieolijfoliepeperrode paprikarode uisjalotsuikertomaatwaterwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Recept uit Groot handboek vegetarisch koken:

aubergine-rijstsalade

Ingrediënten:
arachideolie, basmatirijst, erwt-aubergines, gele aubergine, groene aubergine, kerriepoeder, knoflook, korianderblaadjes, paarse aubergine, rijstazijn en sjalot

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Dayenne Bos

Recept van Dayenne's Foodblog:

Aubergine-linzensoep

Ingrediënten:
aubergines, el hanout, gedroogde linzen, groentebouillon, kokosolie, kokosroom, koriander, kruidenmix, munt, pijnboompitten, prei, knoflook en ui

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Aubergine met kikkererwten

Ingrediënten:
aubergines, munt, blanke amandelen, tomaat in blik, kikkererwten, citroen, ui, harissa, kaneelpoeder, komijnzaad, olijfolie, vruchtensap, knoflook, verse koriander en yoghurt

Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Avondmaal uit Veg!:

Curry van aubergine en sperziebonen

Ingrediënten:
amandelen, aubergine, cashewnoten, citroengras, gember, groene chilipeper, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, kurkumapoeder, limoenen, passata, sjalot, sperziebonen, tomatensaus en zonnebloemolie

Soort:
curry / vegetarisch / groente
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Bijgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Aubergine Hongkong-style

Ingrediënten:
aubergine, chili-knoflooksaus, citroen, gedroogde knoflookchips, knoflook, koriander, lente ui, mayonaise, olijfolie, peterselie en vijfkruidenpoeder

Soort:
groente
Een recept uit S. Franco en W. Lingwood - Pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Pasta:

Geroosterde aubergine met tomaat

Ingrediënten:
aubergine, fusilli, fusilli bucati, gedroogde pasta, knoflook, koriander, limoen, munt, olijfolie, tomaat, sjalot, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Ontbijt / lunch / bijgerecht uit Plenty more:

Aubergine, aardappels en tomaten

Ingrediënten:
aubergines, charlotte aardappels, citroensap, eieren, knoflook, koriander, olijfolie, peterselie, rode ui, sumak, tahin, thaise srirachasaus, tomaten, wittewijnazijn, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Roergebakken ribeye met aubergine

Ingrediënten:
aubergines, seroendeng, groene chilipeper, knoflook, koriander, kristalsuiker, lente-ui, plantaardige olie, rode chilipeper, runder ribeye, versgemalen zwarte peper, vissaus, vlees en zout

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Sobanoedels met aubergine en mango

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, fijne kristalsuiker, knoflook, koriander, limoen, mango, rijstazijn, rode chilipeper, rode ui, sesamolie, sobanoedels, zonnebloemolie en zout

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Ovenschotel met aubergine & kikkererwten

Ingrediënten:
aubergines, chilivlokken, fijne kristalsuiker, gemalen komijnzaad, kaneelpoeder, kikkererwten, koriander, olijfolie, romatomaten, knoflook, tomatenblokjes, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Aubergine hongkong-style

Ingrediënten:
aubergines, chinees vijfkruidenpoeder, chips, citroen, fijn zeezout, gekonfijte knoflook, gemalen peper, knoflook, lente-uitjes, mayonaise, olijfolie, bladpeterselie en verse koriander

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Gesmoorde tofoe met aubergine en shiitake

Ingrediënten:
arachideolie, aubergine, chilipasta, donkere sesamolie, gemberwortel, groentebouillon, knoflook, koriander, lente ui, peper, sesamzaad, shiitake, sojasaus, tofu en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Simpel 1 notitie

Recept uit Simpel:

Varkensvlees met gember, bosui en aubergine

Ingrediënten:
arachideolie, aubergines, bosuien, donkere sojasaus, gember, geroosterde zoute pindas, groene chilipeper, ketjap manis, knoflook, koriander, mirin, rijstwijn, sesamolie, sesamzaad en varkensgehakt

Soort:
varkensvlees
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / hoofdgerecht uit Bouillon:

Pittige Thaise lamscurry met aubergine

Ingrediënten:
aubergine, chilipoeder, citroengras, gemberwortel, knoflook, kokosmelk, koriander, kurkuma, lamsbouillon, lamsfilet, limoen, rode peper, sjalot, suiker, thaise vissaus en zonnebloemolie

Keuken:
Thais
Soort:
lamsvlees / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Chermoula aubergine met bulgur & yoghurt

Ingrediënten:
amandelen, aubergine, bosui, bulgur, chilivlokken, citroen, gemalen komijn, gemalen koriander, griekse yoghurt, groene olijven, ingemaakte citroenschil, knoflook, koriander, mild paprikapoeder, munt, olijfolie en sultanarozijnen

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Curry met gegrilde aubergine en kokos

Ingrediënten:
aubergine, basmatirijst, chilipeper, courgette, dikke yoghurt, fenegriekzaad, gemalen kurkuma, gemberwortel, kardemomzaad, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, mangochutney, kokosmelk, plantaardige olie, rode paprika, rode ui, suiker, tomaat, tomaten uit blik, verse koriander, zeezout en zoete aardappel

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Morito:

Gekruid lamsvlees, aubergine en munt

Ingrediënten:
aubergine, boter, chiliboter, citroensap, extra vergine olijfolie, granaatappelpitten, griekse yoghurt, kaneel, kaneelstokje, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, lamsschenkel, laurierblad, pijnboompitten, spaanse ui, ui, verse munt, verse tijm en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

aubergine-shakshuka met vega fijngehakt

Ingrediënten:
aubergines, eieren, griekse yoghurt, harissa, koriander, paprikapoeder, peterselie, quorn, rode wijnazijn, sneetjes brood, sumak, knoflook, gemalen komijn, tomatenblokjes, tomatenpuree, peper, witte ui, zonnebloemolie en zout

Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gestoofd witlof met kikkererwten en zoete ui

Ingrediënten:
boter, citroensap, dille, gekonfijte tomaat, groente, groentebouillon, kikkererwten, knoflook, koriander, olijfolie, peper, sjalotten, tijm, witlof, zoete ui in zoutkorst en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...