58 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebasilicumgembergroentebouillonkaneelknoflookkorianderkruidenolieolijfolieoreganopeperpeterseliespecerijentijmtomatenpureeuivetwaterwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Kippensoep met tomaat en saffraan

Ingrediënten:
bleekselderij, kippeningewanden, kippenkarkas, peterselie, prei, raapje, saffraanpoeder, selderijblad, soepkip, suiker, tomaten, ui, vermicelli, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Marokkaanse keuken:

gekonfijte tomaten

Ingrediënten:
amandelen, arachideolie, boter, kaneel, oranjebloesemwater, saffraandraadjes, suiker en tomaat

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Salade van tomaten met korenaarasperges en lauwe tomatenbouillon

Ingrediënten:
basilicum, dragon, druivenpitolie, gemengde kerstomaten, groene tomaat, kervel, knoflook, korenaarasperges, krokante uitjes, limoenzest, peper, pistachenoten, rode tomaat, rode ui, saffraan, spinazie, suiker, zoete ui en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Groentebiryani met cashewnoten, tomaten en spaanse peper

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, basmatirijst, bataat, broodkruim, cashewnoten, doperwten, garam masala, gemalen komijn, gember, groentebouillon, kaneel, kardemonpeulen, kerrie, knoflook, kokosmelk, koriander, olie, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, rode paprika, rozenwater, saffraan, sjalot, spaanse peper, sperziebonen, suiker, tomaat, tomaat uit blik, tomatenpuree en ui

Keuken:
Indiaas
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

In Kümmel gebratene Lotte auf Tomaten-Safran-Sauce mit Auberginegemüse / In karwijzaad gebakken zeeduivel op tomaten-saffraansaus met auberginegroente

Ingrediënten:
aubergine, bruine boter, courgette, groentebouillon, karwijzaad, knoflook, mild chilizout, milde chilipoeder, olie, olijfolie, peper, saffraandraadjes, sinaasappelrasp, suiker, tomaten, tomaten uit blik, ui, vanillemerg, za'atar, zeeduivelfilet en zout

Keuken:
Tunesisch / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Cacciucco alla Livornese - Vissoep

Ingrediënten:
baars, bladpeterselie, bot, brasem, extra vergine olijfolie, griet, groene chilipeper, heek, kabeljauw, knoflook, mul, peper, rode chilipeper, saffraandraadjes, saffraanpoeder, suiker, tarbot, tomaten, tong, witbrood, witte wijn, zalm, zonnevis en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Indiase pilau

Ingrediënten:
basmatirijst, citroensap, gemalen kardemom, kaneelstokje, kardemompeul, kippenbouillon, kruidnagel, olie, saffraandraadjes, suiker, tomaat en ui

Keuken:
Indiaas
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / voorgerecht uit Cocina Nueva:

Babypijlinktvis met zoete ui en linzen

Ingrediënten:
aioli, babypijlinktvis, basterdsuiker, bladpeterselie, bleekselderij, citroen, citroenschil, kleine blauwgroene linzen, laurierblad, le puylinzen, olijfolie, rode ui, rode wijn, saffraandraadjes, tomaat, verse tijm en visbouillon

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Picknick / lunch / buffet / bijgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Couscous en moghrabieh met ovengedroogde tomaatjes

Ingrediënten:
balsamicoazijn, couscous, dragon, groentebouillon, grof zeezout, kippenbouillon, labne, mograbiah, nigellazaad, olijfolie, pomodori, romatomaten, ruwe rietsuiker, saffraan, ui en zwarte peper

Soort:
salade / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Zoete rijst met heet-zure kikkererwten

Ingrediënten:
basmatirijst, citroensap, gedroogde kikkererwten, geklaarde boter, gemalen fenegriek, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemalen koriander, groene spaanse peper, kardemompeul, kruidnagel, plantaardige olie, saffraandraadjes, suiker, tomaat, ui, gember, verse koriander, peper, water en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / rijst / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Brunch uit Heerlijke gerechten om te delen:

Shakshuka

Ingrediënten:
cayennepeper, gele paprika's, komijnzaad, koriander, laurierblaadjes, olijfolie, peterselie, rietsuiker, rode paprika's, saffraandraadjes, scharreleieren, tijm, tomaten, uien, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Brindisa:

Cassola de fideus - Fideus met Catalaanse saucijzen en iberico-spareribs

Ingrediënten:
amontillado sherry, bladpeterselie, blanke amandelen, bloem, botifarraworst, cata, fideo, hazelnoten, iberico-spareribs, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, saffraandraadjes, suiker, tomaat, ui, varkensribbetjes en verse worst

Keuken:
Spaans
Soort:
pasta/noodles / varkensvlees
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / hoofdgerecht uit Brindisa:

Caldoso de langosta - Vloeibare rijst met kreeft

Ingrediënten:
bombarijst, heldere visbouillon, inktvisinkt, knoflook, kreeft, langoustine, olijfolie, peterselie, pijlinktvis, rode paprika, saffraandraadjes, suiker, tomaat, ui, zeekat, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / rijst / vis
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Picknick / lunch / buffet / bijgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Couscous en mograbiah met ovengedroogde tomaatjes

Ingrediënten:
balsamicoazijn, couscous, dragon, groentebouillon, grof zeezout, kippenbouillon, labne, mograbiah, nigellazaad, olijfolie, pomodori, romatomaten, ruwe rietsuiker, saffraan, ui en zwarte peper

Soort:
salade / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Fideua met zeevruchten

Ingrediënten:
babypijlinktvis, chorizoworst, citroenrasp, fideos pasta, fino sherry, garnalen, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, pijnboompitten, rode paprika, rode spaanse peper, rode ui, saffraandraadjes, sint-jakobsschelp, spaghettini, suiker, tomaat uit blik, venkelknol, venkelloof, verse bladpeterselie en witbrood

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Harira (lamsvlees, kikkererwten en spinazie)

Ingrediënten:
citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde kikkererwten, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, jonge spinazie, kippenbouillon, koriander, lamsnek, olijfolie, saffraan, tomatenblokjes uit blik, tomatenpuree, ui, zout, zuiveringszout en zwarte peper

Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Harira (lamsvlees, kikkererwten en spinazie)

Ingrediënten:
citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde kikkererwten, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, jonge spinazie, kippenbouillon, koriander, lamsnek, olijfolie, saffraan, tomatenblokjes uit blik, tomatenpuree, ui, zout, zuiveringszout en zwarte peper

Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Aardappelsalade

Ingrediënten:
augurk, gevogeltefond, komkommer, maïzena, olijfolie, peper, peterselie, saffraanpoeder, sjalotten, spek, suiker, tomaat, vastkokende aardappelen, wijnazijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Orientalische Bouillabaisse mit Kaisergranat / Orientaalse bouillabaisse met langoustine

Ingrediënten:
bleekselderij, champignons, citroenschil, cognac, groentebouillon, knoflook, langoustines, lente-ui, noilly prat, olijfolie, orientaalse kruiden voor heldere soep, poedersuiker, saffraandraadjes, tomaten, tomatenpuree, ui, venkelknol, visfilet, visfond, witte wijn en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Recept uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Chutney

Ingrediënten:
acaciahoning, banyuls, dragonazijn, garam masala, gedroogde chilipeper, gedroogde tijm, kaneelstokje, kerrie, korianderzaad, kruidnagel, madeira, maury, olijfolie, pompoen, port, rozijnen, saffraanpoeder, sojasaus, suiker, tomatenpuree en witte ui

Keuken:
Duits / Indiaas
Soort:
chutney
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Potage magali - Mediterrane tomatensoep met rijst

Ingrediënten:
basilicum, kervel, kippenbouillon, knoflook, laurier, olijfolie, peper, peterselie, prei, rijst, saffraandraadjes, suiker, tijm, tomatenpuree, ui, venkelzaad, vleestomaten, water en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Artischockenböden mit Gemüsepanaché / Artisjokbodem met groentepanaché

Ingrediënten:
artisjokken, basilicum, bleekselderij, bloemkoolroosjes, champignons, citroensap, groene bonen, knoflook, koriander, korianderzaden, laurier, lente-ui, nootmuskaat, olijfolie, peterseliewortel, poedersuiker, rode chilipeper, saffraandraadjes, suiker, tijm, tomaten, witte koolraapjes met lof, witte wijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits
Soort:
vegan
Haal meer recepten op...