248 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloemcitroensapeigemberkippenbouillonlamsboutlamsgehaktlamsschoudermuntnootmuskaatolieolijfoliepaprikapoederpeperpeterselierode wijnrozemarijnsjalottijmtomatenpureeuivleeswaterwortelyoghurtzeezoutzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Arthur le Caisne - Het slagershandboek voor de thuiskok

Diner / hoofdgerecht uit Het slagershandboek voor de thuiskok:

Ragout van lamsvlees

Ingrediënten:
bospeen, bosui, boter, bouquet garni, doperwt, knoflook, krieltjes, lamsfond, lamsschouder, lamszadel, meiraap, peper en zout, poedersuiker, radijs, ui en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
lamsvlees / feestdagen
Een recept uit Irene van Blommestein - Parade van pasta & pizza

Diner / hoofdgerecht uit Parade van pasta & pizza:

Minestrone met lamsvlees

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, diepvriesdoperwtjes, diepvriessperziebonen, doperwten, droge witte wijn, knoflook, lamsschouder, lamsschouderfilet, macaroni, oude goudse kaas, peper, rode paprika, rozemarijn, sperziebonen, spiraalmacaroni, tabasco, tijm, ui, vleesbouillon, vleestomaat, witte bonen uit blik en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
soep/bouillon / pasta/noodles / lamsvlees
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Lasagna met lamsvlees

Ingrediënten:
bloem, boter, droge witte wijn, kruiden, knoflook, lamsgehakt, lasagnavellen, melk, nootmuskaat, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Lamsvlees uit Iran

Ingrediënten:
aardappel, basmatirijst, boter, cayennepeper, garam masala, gemalen komijn, gemalen koriander, kippenbouillon, knoflook, lamsfilet, melk, saffraandraadjes, ui, verse koriander en yoghurt

Keuken:
Iraans
Soort:
stoofgerecht / vlees / rijst
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Recept uit Lidya Winkels kookboek:

Lamsvlees met ananas

Ingrediënten:
ananas, ananassap, boter, bruine suiker, citroenrasp, citroensap, gemberpoeder, knoflook, lamspoot, peper, peterselie, ui en zout

Keuken:
Tropisch
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Irene van Blommestein - Parade van pasta & pizza

Diner / hoofdgerecht uit Parade van pasta & pizza:

Tagliatelle met lamsvlees-tomatensaus

Ingrediënten:
bloem, boter, crème fraîche, knoflookpoeder, lamsvlees, paprikapoeder, peper, selderijzout, tagliatelle, uienpoeder, verse bladselderij, vleestomaat en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
pasta/noodles / lamsvlees
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

kuzu eti - Lamsvlees

Ingrediënten:
azijn, bloem, boter, knoflook, lamsbout, olijfolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Lamsvlees met witte bonen en merguez

Ingrediënten:
boter, bouillon, bouquet garni, gedroogde witte bonen, knoflook, lamsbout, lamsschouder, lamsvlees, laurierblad, merguezworstjes, ontbijtspek, tomaat, verse bladpeterselie, verse peterselie, verse rozemarijn, verse tijm, versgemalen zwarte peper, witte bonen uit blik en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
tajine / varkensvlees / lamsvlees
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Lamsvlees met walnootvulling - kilis kuslari

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemalen piment, kippenbouillon, knoflook, lamsbouillon, lamsbout, lamsgehakt, laurierblad, tomaat, tomatenpuree, ui, verse peterselie, walnoten en zout

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / lamsvlees
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Lamsvlees met groene kruiden en limoen

Ingrediënten:
aardappelmousseline, arbequina olijfolie, bieslookbloemen, boter, citroen, courgettebloemen, daslook, esdoornsiroop, gekonfijte knoflook, groene asperge, kervelbloemen, lamsfilet, limoen, tijm en tijmbloemen

Soort:
vlees
Een recept uit  - Crumbles en gratins

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Crumbles en gratins:

Pie met lamsvlees en groene groenten

Ingrediënten:
bladerdeeg, boter, chilipoeder, courgette, doperwten, ei, knoflook, lamsbout, olijfolie, peper, peultjes, spinazie en ui

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / crumble/gratin
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Morito:

Gekruid lamsvlees, aubergine en munt

Ingrediënten:
aubergine, boter, chiliboter, citroensap, extra vergine olijfolie, granaatappelpitten, griekse yoghurt, kaneel, kaneelstokje, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, lamsschenkel, laurierblad, pijnboompitten, spaanse ui, ui, verse munt, verse tijm en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Afrikaanse pilav met lamsvlees en groenten

Ingrediënten:
aardappel, basmatirijst, boter, cashewnoten, garam masala, gemalen komijn, groene kool, groene spaanse peper, ijsbergsla, kardemompeul, knoflook, lamsbouillon, lamsschouder, paprikapoeder, plantaardige olie, rode paprika, groene kool, tijm, ui, versgemalen zwarte peper, wortel, yoghurt en zout

Keuken:
Afrikaans
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Gekruid lamsvlees met abrikozen en bonenrijst

Ingrediënten:
abrikozen, basmatirijst, boter, cayennepeper, chana dhal, citroensap, fenegriek, gemalen komijn, gemalen koriander, kaneelpijpje, kippenbouillon, knoflook, kurkuma, lamsboutfilet, ui, gember, verse koriander, versgemalen zwarte peper, yoghurt, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rijst
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Hummus kawarma (lamsvlees) met citroensaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, chilipeper, citroen, gemalen piment, hummus, kaneel, knoflook, lamshalsfilet, munt, nootmuskaat, olijfolie, oregano, pijnboompitten, witte peper, wittewijnazijn, za'atar, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Haal meer recepten op...