92 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbloembotercitroencitroensapcitroenschileieidooiereiwitfruitgistkaneelknoflookkoekjeskrentenkristalsuikermelknotenolieslagroomsuikeruivetwalnotenwater
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Ontbijt / lunch / snack of tussendoortje uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Kerstbrood

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bakkersgist, bittere amandelolie, bloem, boter, melk, poedersuiker, rozijnen, rum, sukade, sultanarozijnen en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Oliebollen

Ingrediënten:
bloem, ei, gedroogde gist, kaneel, krenten, melk, olie, poedersuiker, rozijnen, sukadesnippers en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit

Recept van Okoko recepten:

Oliebollen (basisrecept)

Ingrediënten:
arachideolie, blanke rozijnen, citroen, donkere rozijnen, gekonfijte sinaasappelschil, goudrenet, zout, bloem, krenten, melk, poedersuiker, sukade, gist en witte basterdsuiker

Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Pastiera Napoletana - Paastaart

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, citroenschil, ei, fijne tafelsuiker, gekonfijte citroenschil, gekonfijte sinaasappelschil, kaneel, melk, poedersuiker, ricotta, sinaasappelbloesemwater, sukade, tarwekorrels, zoet gebakdeeg en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Ontbijt / brunch / buffet uit Zeeuwse pot:

Paasbrood

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basterdsuiker, blauwe rozijnen, bloem, boter, citroenschil, ei, gele rozijnen, gist, kaneel, krenten, melk, oranjesnippers, poedersuiker, sukade en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Bij de koffie uit Italiaanse patisserie:

Cannoli - Gevulde hoorntjes

Ingrediënten:
bigarreaux, bloem, boter, marsala, plantaardige olie, poedersuiker, ricotta, sinaasappelbloesemwater, suiker, sukade, vanillesuiker, wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Kerstbrood of Stol

Ingrediënten:
amandelen, basterdsuiker, bloemsuiker, boter, citroenschil, eieren, gist, melk, rozijnen, sukade, tarwebloem en zout

Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Snack of tussendoortje uit Zalig zoet:

kerststol

Ingrediënten:
amandelen, amandelpoeder, appels, citroen, cranberries, dadels, eiwit, fruit, bloem, boter, gist, poedersuiker, kardemompoeder, kristalsuiker, oranjebloesemwater, rozijnen, sinaasappel, sukade, kaneel, vijgen en zout

Keuken:
Duits / Hollands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Diner / nagerecht uit Eten in Italie:

Napolitaans gebak

Ingrediënten:
alcohol, bloem, citroenschil, eetbare zilveren balletjes, ei, honing, kristalsuiker, sinaasappelschil, suiker, sukade, wodka en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

pannetone

Ingrediënten:
bloem, eieren, boter, gedroogde vruchtjes, gist, oranjebloesemwater, rozijnen, sinaasappel, suiker, sukade, vanillestokje, yoghurt en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Reiz kugel - Rijstpudding

Ingrediënten:
appel, citroenrasp, eidooier, eiwit, gedroogde kersen, kaneel, melk, nootmuskaat, risottorijst, rumkrenten, suiker, sukade, vanille-essence en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit Levine van Doorne - Brood

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Brood:

Kerststol

Ingrediënten:
amandelen, amandelspijs, blauwe rozijnen, boter, citroenrasp, droge gist, gehakt, gele rozijnen, koekkruiden, krenten, ei, oranjesnippers, suiker, sukade, tarwebloem, volle melk en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Ontbijt / brunch / lunch / bij de koffie uit Liever lokaal:

Krentgenwegge

Ingrediënten:
anijszaad, bloem, boter, droge gist, ei, gekonfijte sinaasappelschil, gemalen karwijzaad, gemalen komijnzaad, kaneel, krenten, melk, oranjesnippers, suiker, sukade en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Lokshen kugel mit eppel - Noedelpudding met appel

Ingrediënten:
amandelen, citroenrasp, citroensap, citroenschil, ei, eiernoedels, jam, krenten, rozijnen, rum, sinaasappelrasp, suiker, sukade, walnoten, zout en zure appels

Keuken:
Pools / Duits / Russisch / Asjkenazisch / Joods
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / pudding / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Kerstbrood

Ingrediënten:
amandelen, amandelspijs, bloem, citroenrasp, ei, gekonfijte sinaasappelschil, hazelnoten, kaneel, roomboter, rozijnen, suiker, sukade, gist, walnoten, walnotenspijs en zout

Keuken:
Midden-Europees / Oost-Europees / Asjkenazisch
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit L. Esquivel - Rode rozen en tortilla´s

Diner / hoofdgerecht uit Rode rozen en tortilla´s:

Gevulde paprika´s

Ingrediënten:
amandelen, appel, granaatappel, groene paprika, komijn, pecannoten, perzik, rozijnen, rundergehakt, suiker, sukade, tomaat, ui, verse kaas, walnoten, witte peper, zout en zure room

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vlees
Een recept uit Francesca van Berk

Recept van Francesca Kookt!:

De allerlekkerste oliebollen

Ingrediënten:
boter, citroen, droge gist, eieren, kaneel, koolzuurhoudend bronwater, krenten, melk, patentbloem, rozijnen, suiker, sukade, zonnebloemolie, zout en zure appel

Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Tortellini met pompoen

Ingrediënten:
amaretti, azijn, bigarreaux, bloem, citroensap, droge witte wijn, ei, gedroogde abrikozen, gedroogde peer, geel mosterdpoeder, gember, margarine, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, pompoen, slagroom, suiker, sukade, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / nagerecht / bij de koffie uit NAJAT:

Cheesecake met ingelegde citroen

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenen, citroensap, digestives, ei, eidooier, ingelegde citroen, lichtbruine basterdsuiker, olie, roomkaas, sinaasappels, suiker, sukade, vanille-extract, volkorenbiscuit, zeezout, zout en zure room

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Haal meer recepten op...