Wij maken jouw kookboeken, zoals Zalig zoet, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
60 bakrecepten rond feesten en heiligen
Paasbrood, pinksterbollen en pepernoten: elke feestdag heeft zijn geschiedenis en elk land zijn eigen broodjes, koekjes en taarten. Daarom vind je in Zalig Zoet naast onze kerststol, ook de Italiaanse panettone, een Poolse maanzaadcake en de Franse bûche de Noël. Behalve heerlijke en maakbare recepten, biedt dit bakboek achtergrondinformatie over de herkomst en symboliek van de feestdagen en het gebak of brood. Wist je dat de Romeinen al op Driekoningen een boon in hun taart verstopten? Of dat gevlochten paasbrood is afgekeken van de Joodse challe? Verder vind je tal van verrassende recepten en interessante weetjes die bij heiligen horen. Van de borsten van Sint-Agatha tot het stuurwiel van Sint-Christoffel.
Een origineel boek om uit de bakken, om in te lezen over tradities en heiligen, maar vooral een boek dat je zal laten genieten van veel zalige zoetigheden. Vanessa van Koppen heeft zich verdiept in de culinaire geschiedenis van de feestdagen. Ze schrijft onder meer voor Lekker Tafelen, Ad Rem en Sacré cuisine en is regelmatig te gast bij radioprogramma’s van de NCRV.
Met unieke heiligenkalender
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Recepten uit Zalig zoet
Een greep uit de 60 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben: