35 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederboterbruine suikercitroensapeigedroogde gistgisthoningkaneelknoflookkrentenmelkolijfoliepatentbloempoedersuikerspecerijenuiwaterzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / nagerecht uit Honey & co:

Saffraan-citroentaart

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, citroen, ei, gemalen amandelen, griesmeel, kurkuma, patentbloem, saffraan, suiker, water en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Saffraan en chocoladefondant

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, cacaopoeder, chocoladesaus, ei, fijne tafelsuiker, hazelnoottuiles, melkroomijs, pure chocolade en saffraanvulling

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / brunch / lunch / high tea uit De dikke vegetariër:

Saffraan-vruchten-notenbrood

Ingrediënten:
amandelen, appelsap, bloem, boter, cognac, ei, gedroogde abrikoos, gedroogde cranberry , gedroogde kersen, instantgist, melk, pecannoot, rozijnen, rum, saffraan, suiker, walnoten en zout

Keuken:
Frans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Arabia:

Saffraancake met abrikozencrème

Ingrediënten:
amandelen, bakpoeder, ei, gewelde abrikozen, honing, patentbloem, saffraandraadjes, suiker en zonnebloemolie

Keuken:
Spaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

koelitsj

Ingrediënten:
bloem, eieren, boter, gedroogde vruchtjes, gist, poedersuiker, melk, rozijnen, rum, saffraandraadjes en zout

Keuken:
Russisch
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / nagerecht uit Moro Londen:

Saffraanijs met pistachekoekjes

Ingrediënten:
blanke amandelen, eieren, gemalen kardemom, groene kardemompeulen, kaneel, kaneelstokje, koffieroom, melk, patentbloem, pistachenootjes, saffraandraadjes, slagroom, suiker en zoete gecondenseerde melk

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Helen Goh - Sweet

Bij de koffie uit Sweet:

Roma's doughnuts with saffron custard cream

Ingrediënten:
basterdsuiker, bloem, boter, brandy, broodmeel, double cream, eigeel, gist, kardamompoeder, maïsmeel, saffraandraadjes, vanillestokje, volle melk en zonnebloemolie

Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Ontbijt / brunch uit Brits bakboek:

Krenten- en saffraanbrood uit Cornwall

Ingrediënten:
boter, eigeel, gekonfijte citrusschil, gist, karwijzaad, krenten, melk, patentbloem, reuzel, ruwe rietsuiker, saffraandraadjes en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / nagerecht / bij de koffie uit De Smaakbijbel:

Saffraankennismakingscake

Ingrediënten:
amandelpoeder, bloem, boter, ei, fijne kristalsuiker, melk, saffraandraadjes en suiker

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / nagerecht uit Vegeterranean:

Semifreddo di mele

Ingrediënten:
bloem, citroenschil, eidooier, fijne tafelsuiker, granny smith, kaneelstokje, maïzena, melk, saffraan, sojamelk en vanillestokje

Keuken:
Italiaans
Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Honingkoek

Ingrediënten:
anijs, bakpoeder, bloem, bloemsuiker, boter, bruine suiker, ei, gemberpoeder, honing en saffraan

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Helen Goh - Sweet

Bij de koffie uit Sweet:

Saffron, orange and honey madeleines

Ingrediënten:
bakpoeder, basterdsuiker, bloem, boter, ei, honing, pistache, saffraan, sinaasappelrasp en vanillestokje

Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit Veronique Pouw

Recept van Oh My Dish:

Jalebi

Ingrediënten:
bloem, citroensap, kikkererwtenmeel, kurkuma, bakpoeder, frituurolie, saffraan, suiker, water en zonnebloemolie

Een recept uit delicious. magazine - Hét bakboek!

Recept uit Hét bakboek!:

Feestelijk saffraanbrood

Ingrediënten:
bloem, boter, gedroogde gist, gele rozijnen, lichtbruine basterdsuiker, mascarpone, melk, rozijnen, saffraan, speculaaskruiden, vloeibare honing en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Picknick / diner / buffet / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Gemarineerde sardientjes - sardinas en escabeche

Ingrediënten:
amandel, bloem, knoflook, korianderzaad, laurierblad, olijfolie, peper, poedersuiker, rode ui, rode-wijnazijn, saffraandraadjes, sardines, venkelzaad, zeezout, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Saffraanvlecht

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine suiker, eieren, gist, melk, rozijnen, saffraan, sinaasappelrasp, witte kandijsuiker en zout

Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Ontbijt op z'n Siciliaans

Ingrediënten:
banaan, bloem, cacao nibs, chiazaad, dadels, ei, eieren, hazelnoten, honing, marsala, merg, rauwe cacaopoeder, saffraan, sinaasappel, suiker, tarwe, vanillestokje, water en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Lussekater

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gedroogde abrikoos, gist, melk, saffraan, suiker, water en zout

Keuken:
Zweeds
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Brindisa:

Cassola de fideus - Fideus met Catalaanse saucijzen en iberico-spareribs

Ingrediënten:
amontillado sherry, bladpeterselie, blanke amandelen, bloem, botifarraworst, cata, fideo, hazelnoten, iberico-spareribs, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, saffraandraadjes, suiker, tomaat, ui, varkensribbetjes en verse worst

Keuken:
Spaans
Soort:
pasta/noodles / varkensvlees
Haal meer recepten op...