Meer dan 1000 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercitroencitroensapcourgetteeigroene kruidenknoflookkorianderkruidenmelkmuntolieolijfoliepeperpeterseliesjalotsuikertijmtomaattuinkruidenuiwaterwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / lunchgerecht uit Chez Adriaan:

Basisrecept aardappelsalade

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, citroensap, kervel, kruimige aardappels, lavas, olijfolie, peterselie, wijnazijn en 
zout en peper

Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Sauce Verte

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, lente-ui, lente-ui, kapperappel, kervel, dijonmosterd, munt, olijfolie en witte wijnazijn

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Kaasfondue met kruiden

Ingrediënten:
bieslook, brandewijn, citroensap, dille, donkerbruin brood, droge witte wijn, emmentaler, hollandse gatenkaas, kernhem kaas, kervel, knoflook, maïzena, oregano, peterselie en tuinkruiden

Een recept uit David Japy, Jane Teasdale en Delphine de Montalier - Rauw

Recept uit Rauw:

Rundertartaar met tuinkruiden

Ingrediënten:
basilicum, biefstuk, bieslook, dragon, kervel, koriander, munt, olijfolie, peterselie en sjalot

Soort:
carpaccio/tartaar / vlees
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Basisrecept uit Zout, vet, zuur, hitte:

Kruidenmayonaise

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, citroensap, dragon, eidooier, kervel, knoflook, peterselie en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Tomaten-rijstsalade

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, bruine rijst, dille, kervel, munt, tijm, tomaat, tomatenvinaigrette, witte rijst, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Janneke Philippi en Serge Philippi - Salade

Recept uit Salade:

Kruidengrissini

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, bloem, gedroogde gist, kervel, olijfolie, peterselie, water en zout

Soort:
brood en broodgerecht / vegan
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht uit Down to earth:

Asperges met garnalen

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, bloemen, bospeen, castric, cherrytomaten, citroenschil, citrusolie, fijn zeezout, fleur de sel, hollandaisesaus, hollandse garnalen, kervel, kruiden, kwarteleitjes, minicourgette, natuurazijn, nootmuskaatbolletje, vers laurierblaadje, viooltjes, witte asperges en zoetzuur

Soort:
salade / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Geitenkaas met noten

Ingrediënten:
amandel, basilicum, bieslook, dragon, geitenkaas, hazelnoot, kervel, olijfolie, peterselie, pijnappelpitten, tijm, walnoten, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Geitenkaas met quinoa

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, broodkruim, dragon, geitenkaas, kervel, olijfolie, peterselie, quinoa, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / kaas
Haal meer recepten op...