255 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijbloemboterdragondroge witte wijnkippenbouillonknoflookkruidenlaurierlaurierbladolijfoliepeperpeterseliepreirozemarijnsjalotslagroomsuikertomaatwaterwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Spruitjes & prei met feta & tijm

Ingrediënten:
citroensap, citroentijm, extra vergine olijfolie, feta, gerookte-paprikapoeder, prei, olijfolie, rode ui, spruitjes, tortilla, verse korianderblaadjes, yoghurt en zeezoutvlokken

Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / buffet / avondmaal uit Veg!:

Quinoa met courgettes en ui

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, citroensap, courgette, knoflook, koolzaadolie, olijfolie, pijnboompitjes, quinoa, tijm, ui, zeezout en zwarte peper

Soort:
couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch / groente
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kip met sinaasappel en ui

Ingrediënten:
bloem, citroensap, droge witte wijn, honing, kip, saffloerolie, sinaasappelsap, sinaasappelschil, tijm, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Bijgerecht uit Veg!:

Spruitjes met sjalotjes ui de oven

Ingrediënten:
citroensap, koolzaadolie, sjalot, spruitjes, tijm, zeezout en zwarte peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gestoofd witlof met kikkererwten en zoete ui

Ingrediënten:
boter, citroensap, dille, gekonfijte tomaat, groente, groentebouillon, kikkererwten, knoflook, koriander, olijfolie, peper, sjalotten, tijm, witlof, zoete ui in zoutkorst en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Basisrecept uit De Oosterschelde kreeft:

court-bouillon

Ingrediënten:
citroensap, cognac, grof zeezout, kruidnagel, laurier, peper, prei, selderij, tijm, ui, venkel, water, winterwortel en witte wijn

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Basisrecept uit Liever lokaal:

Court-bouillon

Ingrediënten:
azijn, citroensap, droge witte wijn, laurier, peterselie, prei, tijm, ui en zeezout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Veg!:

Spanakopitta van de buurtsuper

Ingrediënten:
bladspinazie, cashewnoten, citroensap, ei, feta, karwijzaad, komijnzaad, olijfolie, pijnboompitten, roomboterbladerdeeg, tijm, ui, venkelzaad, zachte geitenkaas, zeezout en zwarte peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / vegetarisch / groente
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Bonen!:

Favabonen paté

Ingrediënten:
citroensap, favabonen, gekiemde erwten, groentebouillontablet, honing, knoflook, pitten, plantaardige olie, rode zoete puntpaprika, slablaadjes, tijm, ui, zaden, zeezout en 
zout en peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Recept uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Snelle citroenmarinade

Ingrediënten:
citroensap, laurier, olijfolie, peper, bladpeterselie, sjalot, tijm en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Recept uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Aromatische marinade

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, laurierbladeren, olijfolie, peper, bladpeterselie, tijm, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Bijgerecht uit Veg!:

Gegrilde zomergroenten

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, courgette, dragon, harde geitenkaas, kervel, knoflook, lente-ui, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, tijm, venkel, zeezout en zwarte peper

Soort:
barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Bijgerecht uit NAJAT:

Verse kapperappeltjes

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge olijfolie, ingelegde ui, kapperappeltjes, knoflook, steranijs, tijm, tomaat, ui en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan / kruiden
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Risotto van parelgort met waterkers en aspergesalade met pecorino

Ingrediënten:
banaansjalot, boter, citroensap, groene asperges, groentebouillon, grof zeezout, knoflook, laurier, olijfolie, parelgort, pecorino, portobello, prei, spinazie, tijm, waterkers en zwarte peper

Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Bijgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Tijmsaus

Ingrediënten:
citroensap, crème fraîche, peper, sjalot, slagroom, tijm, visbouillon en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Octopus met geroerbakte boerenkool met salsa van zwarte olijven en goudgele rozijnen

Ingrediënten:
bleekselderij, boerenkool, boter, citroensap, gele rozijnen, groentebouillon, grof zeezout, harissa, kalamataolijven, knoflook, korianderzaad, laurier, munt, octopus, olijfolie, prei, rozenharissa, rozenwater, sherryazijn, tijm, ui, valdespino sherryazijn, venkel, witte wijn en zwarte peperkorrels

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Bijgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Witte wijnsaus

Ingrediënten:
boter, citroensap, crème fraîche, dragon, laurier, noilly prat, peper, sjalot, tijm, visfumet, witte wijn, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Witlof in bruin bier met duinkonijn

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, kalfsjus, knoflook, konijnenbout, olijfolie, peper, slagroom, trappistenbier, ui, verse bieslook, verse tijm, witlof en zeezout

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / wild
Haal meer recepten op...