348 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembotercitroendroge witte wijneieidooierknoflookkruidnagellaurierbladolijfoliepeperpeterseliepreisjalotslagroomsuikertijmtomaatuiwaterwitte wijnwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / voorgerecht uit Oma's receptenboek:

Groenten-balletjessoep

Ingrediënten:
bloemkool, boter, citroensap, foelie, gehakt, knolselderij, laurierblad, margarine, paneermeel, peper, prei, soepvlees, tijm, ui, verse peterselie, verse selderij, vluggort, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

koolvis met gemengde groenten

Ingrediënten:
aardappelmeel, asperge, citroenijs, citroensap, doperwtjes, koolvis, laurierblad, peperkorrel, room, tomaat, ui, verse dille, verse peterselie, wijnazijn, worteltjes en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Veronique Pouw

Recept van Oh My Dish:

Tafelzuur: zoetzure groenten

Ingrediënten:
azijn, bloemkool, bonenkruid, citroen, courgette, komkommer, laurierblaadjes, patisson, radijsjes, vruchtensap, sperziebonen, suiker, water en zout

Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Recept uit De banketbakker:

Hollandaise

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, laurier, peperkorrels, zwart, boter, sjalot, wijnazijn en witte wijn

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Saffraanbouillon

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, laurier, prei, saffraandraadjes en water

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Daniela Garavini - Varkensvlees

Diner / hoofdgerecht uit Varkensvlees:

Varkenskoteletten met appel

Ingrediënten:
calvados, citroensap, demi-glacesaus, geklaarde boter, goudreinet, laurier, mosterd, slagroom, spinazie en varkenskotelet

Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Erwtenhummus

Ingrediënten:
belgische mosterd, citroensap, citroenzest, doperwten, erwtenbloesem, fleur de sel, gedroogde kikkererwten, groentebouillon, jonge spinazie, knoflookolie, laurier, ras el hanout, tahin, tijm en volle yoghurt

Keuken:
Belgisch
Soort:
peulvruchten / vegetarisch / spread
Een recept uit Kathy Kimbell, Martin Nordin en Li Söderberg - Groene burgers

Bijgerecht uit Groene burgers:

Ingemaakte rode uien

Ingrediënten:
azijn, citroensap, laurier, rietsuiker, rode ui, szechuanpeper en zwarte peper

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Basisrecept uit De Oosterschelde kreeft:

court-bouillon

Ingrediënten:
citroensap, cognac, grof zeezout, kruidnagel, laurier, peper, prei, selderij, tijm, ui, venkel, water, winterwortel en witte wijn

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Recept uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Snelle citroenmarinade

Ingrediënten:
citroensap, laurier, olijfolie, peper, bladpeterselie, sjalot, tijm en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / avondmaal uit Veg!:

Spiesjes met halloumi, nieuwe aardappel en tomaten

Ingrediënten:
anya, charlotte, chilivlokken, citroensap, extra vierge-olijfolie, halloumi, honing, hummus, kerstomaat, laurier, munt, olijfolie, pink fir apple, ratte, tijm, vastkokende aardappel en volle yoghurt

Soort:
barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Borscht consommé

Ingrediënten:
bieslook, biet, citroensap, dille, druivenpitolie, groentebouillon, laurier, maïsolie, paddenstoelenbouillon, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Russisch
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

Schorseneren

Ingrediënten:
citroensap, groentebouillon, knoflook, koolzaadolie, laurier, peperkorrels, rozemarijn, schorseneren, suiker en tijm

Soort:
sous-vide / groente
Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

Gratin van schorseneren

Ingrediënten:
citroensap, groentebouillon, knoflook, laurier, peperkorrels, rozemarijn, schorseneren, suiker en tijm

Soort:
sous-vide / groente
Haal meer recepten op...