120 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bieslookbotercitroencitroensapdragoneifetagriekse yoghurtknoflookkomkommerkruidenlente-uimayonaisemosterdmuntolieolijfoliepeperpeterseliesuikeruiwaterzeezoutzoutzure room
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Bijgerecht uit Moro:

Pilav met tuinbonen en dille

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, gemengde specerijen, griekse yoghurt, knoflook, lente-ui, melk, tuinbonen, verse bladpeterselie, verse dille, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans / Turks
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Komkommersalade met yoghurt

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, dille, komkommer, paprikapoeder, peterselie, witte wijnazijn, yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Casa Moro:

Courgette beignets met feta en dille

Ingrediënten:
bosui, bruisend mineraalwater, citroensap, courgette, extra vergine olijfolie, feta, griekse yoghurt, kikkererwtenmeel, knoflook, melk, olijfolie, suiker, tomaat, verse dille, verse munt, zeezout, zuiveringszout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Bijgerecht uit Plenty more:

Aubergine met zwarte knoflook

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, citroensap, dille, dragon, griekse yoghurt, olijfolie, rode chilipeper, zout, zwarte knoflook en zwarte peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Zeebrasem met druiven, komkommer en yoghurt

Ingrediënten:
citroen, citroensap, dille, libanese komkommer, munt, olijfolie, rode druiven, yoghurt, zeebrasem, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Pie van wijnbladeren met kruiden en yoghurt

Ingrediënten:
boter, citroen, dille, dragon, griekse yoghurt, munt, olijfolie, panko, peterselie, pijnboompitten, rijstebloem, sjalot, wijnbladeren, zout en zwarte peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Lamsgehaktballetjes met berberisbessen, yoghurt & kruiden

Ingrediënten:
banaansjalotten, berberisbessen, dille, dragon, ei, gedroogde vijgen, gemalen piment, griekse yoghurt, kaneel, kippenbouillon, knoflook, koriander, lamsgehakt, laurier, munt, peterselie, suiker, tijm, ui, witte wijn, zonnebloemolie, zout, zuurbessen en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Gemarineerde paddestoelen en yoghurt met walnoten en tahin

Ingrediënten:
ahornsiroop, buna shimejipaddestoel, citroen, dille, griekse yoghurt, kastanjechampignons, knoflook, komijnzaad, olijfolie, oregano, tahin, tuinbonen, walnoten, witte wijnazijn, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Bijgerecht uit Plenty:

Rode biet, yoghurt en relish van ingemaakte citroen

Ingrediënten:
dille, gele paprika, griekse yoghurt, ingemaakte citroenschil, knoflook, koriander, korianderzaad, kristalsuiker, olijfolie, peterselie, rode biet, rode ui, tomaat in blik, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Bijgerecht uit De Oosterschelde kreeft:

IJskruid

Ingrediënten:
bieslook, blauwe rozijnen, bonenkruid, dille, feta, ijskruid, koriander, mosterd, olijf, peper, rode paprika, rode ui, shiso, slasaus, suiker, tonijn, yoghurt en zout

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Helga de Graaf en Natasja Oehlen - BioBudget

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit BioBudget:

Aardappel-raapstelensalade

Ingrediënten:
aardappel, appelazijn, augurk, citroen, dille, kappertjes, kikkererwten, mayonaise, mosterd, olijfolie, peper, raapstelen, sojamelk, ui, yoghurt en zeezout

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Brunch / diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Home made:

Groene groentesalade

Ingrediënten:
bleekselderij, bosui, citroen, dille, feta, geitenkaas, gerookte kip, gerookte vis, groene groente, hazelnootolie, honing, knoflook, peper, peterselie, rauwe ham, runderlende, yoghurt en zout

Soort:
salade / vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Lunch / bijgerecht uit Thuis bij Jamie:

De lekkerste coleslaw van wintergroenten

Ingrediënten:
biet, citroen, extra vierge olijfolie, mosterd, raap, radijzen, rode kool, rode ui, selderijknol, sjalot, tuinkruiden, venkelknol, witte kool, wortel, yoghurt, zeezout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Haal meer recepten op...