Vissaus

Vissaus wordt gemaakt door vis te vergisten. Er is echter niet één vissaus, verschillende culturen en tijden kennen hun eigen vissausen. Het is vooral populair in de Aziatische keuken en kan van diverse vissoorten gemaakt worden.

Probeer eens Conimex Black Vissaus (via ah.nl).

Alternatieve naam: visssaus.

Zoek naar vissaus in jouw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met vissaus in jouw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoek je door je eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste vissaus recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient vissaus:

Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Garnalensoep met Chinese kool

Ingrediënten:
bosui, chinese kool, eiwit, nam pla, nuoc mam, roze garnalen, spekreepjes, suiker, thaise vissaus, versgemalen zwarte peper, vietnamese vissaus, visbouillon en zout

Keuken:
Vietnamees
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Pikante vissaus

Ingrediënten:
azijn, citroensap, knoflook, limoensap, nam pla, nuoc mam, rijstazijn, rode spaanse peper, suiker, thaise vissaus en vietnamese vissaus

Keuken:
Vietnamees
Soort:
saus/dressing/jus / vis
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis 1 notitie

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Palingkerrie - pad ped pla lai

Ingrediënten:
bai ma-grood, bergamotblad, kleine galanga, krachai, maïsolie, nam pla, nam prik gaeng ped, paling, thaise rode kerriepasta, thaise vissaus en verse basilicum

Keuken:
Thais
Soort:
curry / vis
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Thaise keuken:

Voetzoekers

Ingrediënten:
eiermie, gamba, rode currypasta, thaise vissaus en wontonvel

Keuken:
Thais
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Gegrild gemarineerd rundvlees

Ingrediënten:
bieflap, citroengras, citroensap, knoflook, nam pla, nuoc mam, olie, serehpoeder, serehstengel, sesamzaad, suiker, thaise vissaus, versgemalen peper, vietnamese vissaus en zout

Keuken:
Vietnamees
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / buffet / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Thailand, een culinaire reis:

Garnalenkoekjes - taud man goong

Ingrediënten:
ei, frituurolie, garnalen, maïzena, nam pla, nam prik gaeng ped, thaise rode kerriepasta en thaise vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
schaal- en schelpdieren / frituur