Foelie

Foelie wordt beschouwd als specerijen.

Zoek naar foelie in jouw kookboeken en blogs

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met foelie in jouw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoek je door je eigen kookboeken, je favoriete blogs en je zelf verzamelde recepten.

De lekkerste foelie recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient foelie:

Een recept uit J.C. Heidenreich, F.M. Stoll en W.H. de Groot - Het nieuwe Haagse kookboek

Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:

Bruine ragoûtsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, bruin van jus, champignons, foelie, gekruide bouillon, kalfsgehakt, laurierblad, mager rookspek, peperkorrels, peterselie, tijm, tomaat, ui en wortel

Een recept uit J.C. Heidenreich, F.M. Stoll en W.H. de Groot - Het nieuwe Haagse kookboek

Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:

Rode wijnsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, bruin van jus, champignons, foelie, gekruide bouillon, kalfsgehakt, laurierblad, mager rookspek, peperkorrels, peterselie, rode wijn, tijm, tomaat, ui en wortel

Serveersuggestie Asperges met foelie

Hoofdgerecht uit Belgie:

Asperges met foelie

Ingrediënten:
boter, ei, foelie, nootmuskaat, suiker, verse peterselie, witte asperge, zout en zwarte peper

Keuken:
Belgisch

Soort:
vegetarisch / groentegerecht
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Drinken uit Het kookboek van Tip Culinair:

Slemp

Ingrediënten:
foelie, kruidnagel, maizena, melk, pijpkaneel, saffraandraadjes, suiker en thee

Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Angélique Schmeinck - Smaakvrienden

Basisrecept uit Smaakvrienden:

Kippenbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, dragonstelen, foelie, laurier, peterselie, prei, soepkipdelen, ui, venkel, winterwortel en witte peperkorrels

Een recept uit Helga de Graaf en Natasja Oehlen - BioBudget

Lunch / voorgerecht uit BioBudget:

Uiensoep

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, foelie, jeneverbes, knoflook, laurier, peper, prei, rode wijn, tamari, ui, wortel en zout

Soort:
vegetarisch / soep/bouillon
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Lunch / voorgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

De echte Hollandse tomatensoep

Ingrediënten:
bloem, boter, foelie, groentebouillon, half-om-half gehakt, laurierblad, margarine, melk, peperkorrels, peterselie, slagroom, soeptomaten, tijm, ui, vermicelli, witbrood, wortel en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Brunch / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Home made:

Potted shrimps

Ingrediënten:
boter, cayenneppeper, foelie, hollandse garnalen en nootmuskaat

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Basisrecept uit Home made:

Kalfsbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, foelie, kalfsbotten, kalfsschenkel, kervel, knoflook, korianderzaad, laurier, olijfolie, peen, peterselie, prei, tijm, ui en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Basisrecept uit Home made:

Groentebouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, foelie, knoflook, knolselderij, korianderzaad, kruidnagel, laurier, peen, peterselie, prei, tijm, ui en zwarte peperkorrels

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Recept uit Home made:

Pompoenpickles

Ingrediënten:
foelie, kaneelstokje, kardemompeul, kruidnagel, pompoen, rode peper, suiker, water en witte wijnazijn

Soort:
vegetarisch / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Basisrecept uit Home made:

Kippenbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, foelie, kip, knoflook, korianderzaad, kruidnagel, laurier, peen, peterselie, prei, tijm, ui en zwarte peperkorrels

Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Basisrecept uit Home made:

Visbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, foelie, knoflook, korianderzaad, laurier, peen, pernod, peterselie, prei, ui, venkel, visgraten, witte wijn en zwarte peperkorrels

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Sandra Ysbrandy, Sabine Posthumus en Suzan Huesken - Appels en peren

Basisrecept uit Appels en peren:

Perenstroop

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, foelie, kaneelstokje, kruidnagel, perensap en steranijs

Soort:
vegetarisch / saus/dressing/jus / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Lunch / hoofdgerecht uit #watetenwevandaag:

Chicken pie

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, ei, foelie, kipfilet, kippenbouillon, laurier, olie, ui, zelfrijzend bakmeel, zout en zwarte peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / gevogelte