Diner / nagerecht uit El Bulli:
Chocolade & champignon
- Ingrediënten:
- auteurangélique schmeinck, champignons, chocolade tartelette, dragonstroop, limoenroom, taggiasche olijven en venkelchips
Vind de lekkerste recepten in je eigen kookboeken.
We hebben 29 recepten uit dit boek geindexeerd.
Wij maken jouw kookboeken, zoals El Bulli, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
In 2011 sluit het wereldberoemde driesterren restaurant El Bulli in Roses voorgoed zijn deuren. De internationale documentaire El Bulli - Cooking in Progress geeft een intiem kijkje in de keuken van de meest revolutionaire chef ter wereld: Ferran Adrià. Deze luxe DVD-uitgave is verpakt in een uniek (kook)boek. Het is een culinaire hommage waarin tien Nederlandse en Belgische topchefs vertellen over de enorme invloed van Ferran op hun keuken. Dat doen ze in film, foto en recept. Hun persoonlijke verhalen schetsen in combinatie met de documentaire de extreme veelzijdigheid van de Catalaanse duivelskunstenaar. Zo wordt duidelijk dat Ferran Adrià behalve sterrenchef ook o.a. entertainer, kunstenaar, vrijheidsstrijder, architect en wetenschapper is. - El Bulli - Culinaire Hommage
‘El Bulli, Cooking in Progress’ is een film die een beetje culinaire liefhebber gezien moet hebben, al was het maar omdat dineren in de zaak van de gebroeders Adrià er na de vrijwillige sluiting niet meer in zit. In deze documentaire van de Duitse cineast Gereon Wetzel wordt een tipje van de sluier gelicht van de pure magie achter één van ‘s werelds meest intrigerende restaurants van het laatse decenia, El Bulli. Ik zag hem in première in een Turnhoutse cinemazaal godbetert, en sinds kort kun je hem ook kopen op DVD. Doen, al was het maar voor de leuke extra’s!
En die leuke extra’s zijn niet meer of minder dan 10 unieke videoportretten van Nederlandse en Vlaamse sterrenchefs. Laat ik ze even opsommen: Jonnie Boer, Kobe Desramaults, Ron Blauw, Kristof Koppens, François Geurds, Dave De Belder, Niven Kunz, Angélique Schmeinck, Moshik Roth en Edwin Vinke. Allen werden op een eigen manier geprikkeld door het fenomeen Ferran Adrià, en allemaal eren ze hem met een gedurfd gerechtje. De recepturen hiervan vind je uiteraard terug in het 54 pagina tellende begeleidende boek. Ik vind het maar wat jammar dat ik vorige week niet op de persrelease kon zijn, al was maar omdat die gerechten eruit zien om duimen en vingers bij af te likken. Een gemiste kans!
‘El Bulli, Culinaire Hommage / Cooking in Progress’ is in de benelux te verkrijgen voor 34,95. Wij danken alvast de heren van Mister Kitchen voor de leuke extra’s die van deze dvd een echt hebbeding maakt. - El Bulli, het beroemdste restaurant ter wereld, is niet meer. Chef-kok Ferran Adria sloot definitief de deuren om nieuwe culinaire horizonten te verkennen. Zijn zwanenzang is nu op dvd te zien, omhuld door een boekje van Nederlandse topkoks.
‘Ferran is een vrijheidsstrijder”, zegt Jonnie Boer. “Alle wetten zijn door hem omver getrapt.” De bewondering klinkt door tot in elke lettergreep die de driesterrenchef uitspreekt. Dat gebeurt in een culinaire hommage die Boer en negen andere Nederlandse en Belgische topchefs in videoportretten brengen aan de Spaanse culinaire tovenaar. De portretten van elk zo’n twee minuten zijn een extraatje bij de dvd van de internationale documentaire El Bulli - cooking in progress die vorige week werd gepresenteerd. De documentaire van de Duitse regisseur Gereon Wetzel volgt Ferran Adria en zijn team van tientallen koks tijdens de halfjaarlijkse sluiting van El Bulli (tenminste, dat was de routine totdat het restaurant dit jaar definitief sloot). Het zijn de zes maanden waarin Adria in een kooklaboratorium in Barcelona experimenteert met ingrediënten en gerechten. Elk ingrediënt wordt onder de loep genomen, elk gerecht wordt onderzocht op smaak, op textuur, op bereidingswijze. Alles wordt gestoomd, gebakken, geroosterd, gevriesdroogd of aan andere experimenteerdrift onderworpen. We zien iedereen kijken, proeven, ruiken, spugen. En we zien vooral hoe er steeds weer nieuwe hoofdstukken aan de culinaire geschiedenis worden toegevoegd. “Ik vind dat Adria zonder meer in het rijtje van Escoffier en Bocuse past”, meent Ron Blaauw. En de vele gasten die de afgelopen jaren in Rosas (Catalonië) aan tafel zijn geschoven beamen dat zonder twijfel. Wij kunnen een en ander helaas niet meer proeven, maar gelukkig hebben we deze documentaire om een vleugje magie te zien. En we hebben een boekje waarin de tien chefs ons unieke recepten presenteren in de geest van Adria. Zoals Jonnie Boers rum- en dragoncocktail, geïnspireerd op het indrukwekkende warm-koud-soepje van Adria. Alles gevat in een fraaie cassette, samengesteld door de bruisende culinaire communicatiejongens van Mister Kitchen.
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.
Een greep uit de 29 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Diner / nagerecht uit El Bulli:
Recept uit El Bulli:
Recept uit El Bulli:
Recept uit El Bulli:
Recept uit El Bulli:
Recept uit El Bulli:
Diner / hoofdgerecht uit El Bulli:
Recept uit El Bulli:
Diner / nagerecht uit El Bulli:
Recept uit El Bulli:
Recept uit El Bulli:
Recept uit El Bulli:
Recept uit El Bulli:
Recept uit El Bulli:
Recept uit El Bulli:
Diner / nagerecht uit El Bulli:
Diner / nagerecht uit El Bulli:
Recept uit El Bulli:
Recept uit El Bulli:
Recept uit El Bulli: