868 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: cayennepepercitroencitroensapgemalen komijngemberknoflookkomijnkomijnpoederkorianderpoederkorianderzaadkurkumalimoenolijfoliepaprikapoederpeperpeterselierode uitomaatuiwaterzeezoutzonnebloemoliezwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Ingemaakte aubergine op olijfolie

Ingrediënten:
aubergine, gedroogde pepertjes, grof zeezout, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie en wittewijnazijn

Keuken:
Mediterraans
Soort:
inmaak / vegetarisch / groente
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Basisrecept uit Veggie in 30 minuten:

Falafel

Ingrediënten:
cayennepeper, maïzena, gedroogde kikkererwten, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, sesamolie, sesamzaad, knoflook, zout en water

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Avondmaal uit Tomaten:

Tomatencurry

Ingrediënten:
chilipoeder, donkerbruine suiker, kerrieblaadjes, komijnzaad, koriander, kurkumapoeder, tomaten, versgemalen zwarte peper, zonnebloemolie en zout

Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Coriander Chutney

Ingrediënten:
gemberwortel, groene peper, komijnzaad, koriander, limoensap, munt, olijfolie, water en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Feestelijk tafelen:

Aubergine-korianderdip

Ingrediënten:
aubergine, extra vergine olijfolie, gemalen komijnzaad, knoflook, verse koriander, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch / groente / feestdagen
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Tamarinde-korianderchutney

Ingrediënten:
asafoetida, curryblaadjes, gedroogde rode peper, groene peper, komijnzaad, koriander, korianderzaad, kurkuma, mosterdzaad, palmsuiker, tamarinde-extract, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Bijgerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Paratha

Ingrediënten:
chapatimeel, gemalen koriander, groene chilipeper, komijnzaad, plantaardige olie, rozijnen, volkorenmeel, water en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Bijgerecht uit Casa Moro:

Zhoug - (groene chilipepersaus)

Ingrediënten:
citroensap, groene chilipeper, kardemom, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie extra vergine, verse koriander, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Kahk - Hartige ringen

Ingrediënten:
bloem, droge gist, ei, gemalen komijn, gemalen koriander, komijnzaad, margarine, nigellazaad, sesamzaad, suiker, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Recept uit Hoe te eten:

Harissa

Ingrediënten:
gedroogde chilipeper, grof zeezout, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie en sherryazijn

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Basisrecept uit Casa Moro:

Charmoula

Ingrediënten:
citroensap, grof zeezout, knoflook, komijnzaad, olijfolie extra vergine, rodewijnazijn, verse koriander, zoet paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Sean Wainer - Love your lunch

Bijgerecht uit Love your lunch:

Korianderhummus

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, gedroogde kikkererwten, gemalen komijnzaad, citroenrasp, knoflooktenen, tahin, verse koriander, zeezout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Marinade voor fajitas

Ingrediënten:
arachideolie, bruine suiker, chilivlokken, gemalen komijnzaad, knoflook, koriander, limoensap, sojasaus en zout

Keuken:
Tex-mex
Soort:
marinade
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Gemalen-specerijenmengsel

Ingrediënten:
asafoetida, curryblaadjes, gedroogde rode peper, knoflookpoeder, komijnzaad, korianderzaad, urad dhal, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Lentil Soup

Ingrediënten:
groentebouillon, komijnzaad, koriander, limoen, linzen, naan, peper, prei, rijstolie, tomatenpuree, wortel, zoete aardappel en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / avondmaal uit Thuis bij Jamie:

Indiase wortelsalade

Ingrediënten:
citroen, extra vierge olijfolie, garam masala, gember, komijnzaad, koriander, lamsgehakt, munt, sesamzaad, sjalot, wortel en zeezout

Keuken:
Indiaas
Soort:
salade / vlees
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Bijgerecht uit Veg!:

Dhal

Ingrediënten:
komijnzaad, koriander, kurkuma, munt, peterselie, rode linzen, ui, zeezout en zonnebloemolie

Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...