909 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebloembotercitroensapdroge witte wijneigroenteknoflookkruidenlaurierlaurierbladolieolijfoliepeperpreirozemarijntijmtomaattomatenpureeuiwaterwitte wijnzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / drinken / aperitief uit Het kookboek van Tip Culinair:

Crudités

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, broccoli, citroensap, danish blue, hüttenkäse, knoflook, komkommer, peterselie, rode paprika, sjalot, venkelknol, witlof, wortel en zure room

Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Basisrecept uit Alle smaken van de regenboog:

Vleesbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, kippenbout, knoflook, peterselie, rode ui, sjalot, soepvlees, tomaat, wortel en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De zilveren lepel pasta:

Spaghetti met garnalen en artisjokken

Ingrediënten:
artisjok, bladpeterselie, bleekselderij, bottarga, citroensap, garnaal, olijfolie, sjalot, spaghetti, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Recept uit Piri piri & sardientjes:

Acorda met garnalen

Ingrediënten:
bleekselderij, eierdooier, grof zout, knoflook, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, peperkorrels, peterselie, garnaal, sjalot, wit boerenbrood, witte wijn en wortel

Keuken:
Portugees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Paddenstoelenbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, champignons, druivenpitolie, gedroogde chinese paddenstoelen, gedroogde funghi porcini, gedroogde shiitake, laurier, maïsolie, peterselie, prei, sjalot, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Recept uit Kochen für zwei:

Marinade voor haas

Ingrediënten:
bleekselderij, jeneverbessen, knoflook, kruidnagel, laurier, olijfolie, peperkorrels, peterseliestengels, port, pruimedant, rode wijn, sjalot, tijm en wortel

Soort:
vegan / marinade
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Basisrecept uit De flair van eenvoud:

Bruine fond

Ingrediënten:
bleekselderij, braadvet, kalfsbotten, laurier, peperkorrel, peterselie, runderbotten, speklap, ui en wortel

Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Basisrecept uit Rijst en risotto:

Groentebouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, peperkorrel, pimentbessen, sinaasappelschil, sjalot, tomaat, verse dragon, verse marjolein, verse peterselie, verse tijm, water en wortel

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella bijt

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / avondmaal uit Nigella bijt:

Kippensoep met matseballetjes

Ingrediënten:
bleekselderij, knaidlach, laurierblad, peperkorrel, peterselie, soepkip, ui, wortel en zout

Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Basisrecept uit De flair van eenvoud:

Court-bouillon

Ingrediënten:
afsnijdsels van vis, bleekselderij, djeroek poeroet, laurier, peterselie, ui, witte wijnazijn, wortel, zeezout en zwarte peperkorrels

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Witte bonensoep met groente

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, groentebouillon, koolraap, laurier, peterselie, sjalot, tijm, ui, witte bonen, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

ln melk gepocheerde kalfslever

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, kalfslever, laurier, melk, olijfolie, peperkorrels, peterseliesteeltjes, prei, room, sjalot, tijm en wortel

Soort:
sous-vide / orgaanvlees
Een recept uit Mark Jensen - De Urban Cook

Recept uit De Urban Cook:

Gegrilde Ossentong Met Salsa Verde

Ingrediënten:
ansjovis, basilicum, bleekselderij, boerenbrood, citroen, kappertjes, knoflook, laurier, melk, olijfolie, ossentong, peterselie, sjalot, tijm, ui, witte wijnazijn, wortel en zwarte peperkorrels

Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De zilveren lepel pasta:

Tagliolini met langoustines

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, langoustine, olijfolie, tagliolini, tomatenpuree, ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch uit Hoe te eten:

In cider gekookte ham

Ingrediënten:
bleekselderij, bouquet garni, droge cider, gezouten ham, lichtbruine basterdsuiker, peperkorrel, peterselie, prei, ui en wortel

Soort:
vlees
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Kip-marsala en basilicum

Ingrediënten:
bacon, basilicum, bleekselderij, bloem, champignons, cognac, kippenbouillon, kippenbouillonblokje, kippenbout, knoflook, maïzena, marsala, peterselie, sjalot, tomatenpuree, ui en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte
Een recept uit Anne Cazor en Julien Attard - De Topchefs van de Moleculaire keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Topchefs van de Moleculaire keuken:

Varkensoren

Ingrediënten:
bleekselderij, bouquet garni, broodkruim, eendenvet, jeneverbessen, knoflook, kruidnagel, mosterd, peper, peterselie, sjalot, ui, varkensoren, witte wijnazijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
varkensvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Lunch uit De Zilveren Lepel:

Zeelt met kruiden - tinca alle erbe

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, droge witte wijn, groene olijven, olijfolie, peper, sjalot, verse basilicum, verse bladpeterselie, majoraan, verse tijm, voorgeweekte stokvis, wortel, zeelt en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vis
Haal meer recepten op...