334 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbloembotercitroenraspcitroensapcitroenschilcrème fraîcheeieidooierfruitknoflooklauriermelknootmuskaatolijfoliepeperpeterseliepoedersuikerroomsuikertijmuiwaterwitte wijnzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Émilie Guelpa - Desserts met allure

Diner / nagerecht uit Desserts met allure:

Citrus & honing

Ingrediënten:
amandelpoeder, citroen, eiwitten, honing, poedersuiker, grapefruit, honingraat, kumquats, mascarpone, sesamzaad, sinaasappels, slagroom, tarwemeel, vanillestokje en zout

Soort:
fruit / zoet / vegetarisch
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Brandewijnrolletjes

Ingrediënten:
bloem, boter, brandewijn, citroenrasp, gember, lichte siroop, rum, slagroom, tafelsuiker en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

twee smaken ijs

Ingrediënten:
citroen, eidooier, extra vergine olijfolie, hazelnoten, kristalsuiker, slagroom, volle melk en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Bart van Olphen - Vis uit Blik

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Vis uit Blik:

Zalmspread met zuurdesembrood

Ingrediënten:
bosui, cayennepeper, citroensap, citroenzest, mayonaise, peper, slagroom, zalmfilet, zout en zuurdesembrood

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Koch!:

Hazenbout met cranberrycompote

Ingrediënten:
boter, citroensap, cognac, cranberrycompote, hazenbouten, mosterd, peper, slagroom, tl geraspte citroenschil, verse tijm, wildfond, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
wild
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella bijt

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Nigella bijt:

Citroenrisotto

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroenrasp, citroensap, eidooier, groentebouillon, maldonzout, olijfolie, parmezaanse kaas, risottorijst, sjalot, slagroom, rozemarijn en witte peper

Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Diner / nagerecht uit Te gast bij Jamie:

Ecclefechan-taart met whisky - gemberroom

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, ei, gedroogde vruchtjes, lichte basterdsuiker, sinaasappel, slagroom, stemgember, gemberstroop, suikerstroop, whisky en zout

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Aardappel-citroensneeuw

Ingrediënten:
bloemige aardappelen, boter, citroenrasp, nootmuskaat, slagroom en zout

Keuken:
Duits
Soort:
schuim/mousse/gelei / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Kip in zoutkorst

Ingrediënten:
bloem, citroen, ei, kip, kippenbouillon, knoflook, rösti, slagroom, trappistenbier, ui, witlof en zeezout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Gnocchi au pistou et aux palourdes

Ingrediënten:
basilicum, citroen, droge witte wijn, boter, water, olijfolie, parmezaanse kaas, pijnboompitten, slagroom, soezendeeg, tapijtschelpen, tijm, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Agnes Prus - Winterkoekjes bakken

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Winterkoekjes bakken:

Walnoot-vijgen- dadelmaantjes

Ingrediënten:
biologische citroen, suiker, bloem, boter, gedroogde vijgen, gehakt, poedersuiker, harde bloem, honing, water, medjooldadels, slagroom, kardemompoeder, kaneel, walnoten en zout

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / nagerecht uit Plenty more:

'Kwarktaart' met pruimencompote

Ingrediënten:
boter, citroen, fijne kristalsuiker, grof zeezout, hazelnoten, lichtbruine basterdsuiker, mascarpone, roomkaas, slagroom, volkorenmeel en zwart sesamzaad

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / nagerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Citruspannacotta

Ingrediënten:
citroenrasp, gelatinepoeder, karnemelk, neutrale olie, sinaasappelrasp, slagroom, suiker, vanillestokje en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Agnes Prus - Winterkoekjes bakken

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Winterkoekjes bakken:

Speculaaswieltjes

Ingrediënten:
biologische citroen, donkere basterdsuiker, eidooier, melk, bloem, boter, gemalen kardemom, gemalen koriander, gemalen kruidnagels, gemberpoeder, amandel, nootmuskaat, ruwe rietsuiker, sinaasappel, slagroom, kaneel en zout

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / nagerecht uit Mijn Franse keuken:

Chocolademousse

Ingrediënten:
cacaopoeder, citroen, eiwit, nootmuskaat, pure chocolade, slagroom, suiker en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Zitrus-Joghurteis - Citroenyoghurtijs

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, eidooier, griekse yoghurt, natuuryoghurt, slagroom, suiker, vanillepeul, vanillesuiker, zout en zure citroenbonbons

Keuken:
Internationaal / Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / vegetarisch / ijs
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Amuse / diner / voorgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Klassieke garnalencocktail

Ingrediënten:
citroen, cognac, hollandse garnaal, ketchup, mayonaise, peper, piment d'espelette, sherry, sla, slagroom, tabasco, worcestersaus en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Desserts nieuwe stijl

Diner / nagerecht uit Desserts nieuwe stijl:

Gekruide pompoenmousse met citroenroom

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, citroenschil, eiwit, ingelegde gember, gemalen anijs, nootmuskaat, poedergelatine, pompoen uit blik, slagroom, suiker, wijnsteenzuur en zout

Soort:
schuim/mousse/gelei / fruit
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Picknick / diner / lunch / buffet / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Aardperentaart met snijbiet

Ingrediënten:
aardperen, citroen, crème fraîche, ei, feta, knoflook, korstdeeg, olijfolie, peper, plantaardige olie, rozemarijn, slagroom, snijbiet en zout

Soort:
quiche / vegetarisch
Haal meer recepten op...