Émilie Guelpa - Desserts met allure

Desserts met allure

heerlijke composities op een bordje

Een boek van Émilie Guelpa

We hebben 34 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Desserts met allure, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Na een maaltijd genieten we graag van een lekker nagerecht. In klassieke restaurants was dat van oudsher vaak een verrukkelijke taart of een prachtige pudding waar iedereen zijn vingers bij aflikte. Tegenwoordig zie je in plaats van deze klassiekers steeds vaker desserts op een bord, waarbij de opmaak zorgvuldig is uitgedacht. De onderdelen van het originele dessert worden hierbij als losse componenten op het bord geschikt. Het resultaat is vaak minder zoet, lichter verteerbaar en sneller klaar! Het levert een nagerecht op dat door zijn vorm, elegantie en smaakpalet gastronomisch aandoet zonder zwaar te zijn, een dessert met allure dat toch makkelijk te maken is.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Desserts met allure

Een greep uit de 34 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Émilie Guelpa - Desserts met allure

Diner / nagerecht uit Desserts met allure:

In naam van de braam

Ingrediënten:
biscuits, gelatine, bramen, kaapse goudbessen, lange vingers, slagroom, suiker, water en witte chocolade

Soort:
fruit / zoet / vegetarisch
Een recept uit Émilie Guelpa - Desserts met allure

Diner / nagerecht uit Desserts met allure:

Sabayon met rood fruit

Ingrediënten:
aardbeien, blauwe bessen, bramen, eidooier, frambozen, kersen, rode aalbessen, salie, sinaasappelbloesemwater en suiker

Soort:
fruit / zoet / vegetarisch
Een recept uit Émilie Guelpa - Desserts met allure

Diner / nagerecht uit Desserts met allure:

Puur chocolade

Ingrediënten:
amandelpoeder, bruine basterdsuiker, cacao, chocoladecake, cornflakes, eidooier, boter, melk, sesamzaad, slagroom, tarwemeel en zout

Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Émilie Guelpa - Desserts met allure

Diner / nagerecht uit Desserts met allure:

Rondom rabarber

Ingrediënten:
aardbeien, bruine basterdsuiker, fleur de sel, boter, griekse yoghurt, poedersuiker, rabarber, rietsuikersiroop en tarwemeel

Soort:
fruit / zoet / vegetarisch
Een recept uit Émilie Guelpa - Desserts met allure

Diner / nagerecht uit Desserts met allure:

Roomwafel met rood fruit

Ingrediënten:
aardbeien, eieren, frambozen, boter, gedroogde gist, grapefruit, karamelsaus, melk, rode aalbessen, slagroom, suiker, tarwemeel, zout, wafels, walnoten en water

Soort:
fruit / zoet / vegetarisch
Een recept uit Émilie Guelpa - Desserts met allure

Diner / nagerecht uit Desserts met allure:

Chocoladetaart

Ingrediënten:
cacao, boter, gezouten boter, poedersuiker, karamelsaus, melk, pure chocolade, slagroom en dille

Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Émilie Guelpa - Desserts met allure

Diner / nagerecht uit Desserts met allure:

Schwarzwald anders

Ingrediënten:
amandelpoeder, chocoladecake, eiwitten, poedersuiker, kersen, mascarpone, pure chocolade, slagroom, tarwemeel en zout

Soort:
fruit / zoet / vegetarisch
Een recept uit Émilie Guelpa - Desserts met allure

Diner / nagerecht uit Desserts met allure:

Millefeuille & vijgen

Ingrediënten:
banketbakkersroom, eieren, poedersuiker, maïzena, melk, bladerdeeg, slagroom, vanillestokje en vijgen

Soort:
fruit / zoet / vegetarisch
Een recept uit Émilie Guelpa - Desserts met allure

Diner / nagerecht uit Desserts met allure:

Pavlova met rood fruit

Ingrediënten:
aardbeien, eiwitten, frambozen, poedersuiker, kaapse goudbessen, limoen, mascarpone, meringues, munt, rode aalbessen en slagroom

Soort:
fruit / zoet / vegetarisch
Een recept uit Émilie Guelpa - Desserts met allure

Diner / nagerecht uit Desserts met allure:

Mont-blancverkenning

Ingrediënten:
eiwitten, kastanje, kastanjepasta, poedersuiker, mascarpone, meringues, slagroom, vanillestokje en water

Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Émilie Guelpa - Desserts met allure

Diner / nagerecht uit Desserts met allure:

Citrus & rood fruit

Ingrediënten:
aardbeienijs, citroen, dille, grapefruit, koekjes, rode aalbessen, sinaasappels en suiker

Soort:
fruit / vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Émilie Guelpa - Desserts met allure

Diner / nagerecht uit Desserts met allure:

Frambozenijs met yoghurt & olijfolie

Ingrediënten:
agavesiroop, bruine basterdsuiker, diepvriesframbozen, eiwitten, poedersuiker, griekse yoghurt, meringues, olijfolie, sinaasappel, citroensap, vanillestokje en water

Soort:
fruit / zoet / vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Émilie Guelpa - Desserts met allure

Diner / nagerecht uit Desserts met allure:

Rondje fruitsalade

Ingrediënten:
aardbeien, basilicum, frambozen, kaapse goudbessen, olijfolie, rietsuikersiroop, rode aalbessen, verveine, watermeloen en zwarte bessen

Soort:
fruit / zoet / vegetarisch
Een recept uit Émilie Guelpa - Desserts met allure

Diner / nagerecht uit Desserts met allure:

Pistachefinanciertjes & rood fruit

Ingrediënten:
aardbeien, amandelpoeder, bramen, eiwitten, frambozen, boter, poedersuiker, pistaches, pistachepasta, rietsuikersiroop, tarwemeel en vanille-ijs

Soort:
fruit / zoet / vegetarisch
Een recept uit Émilie Guelpa - Desserts met allure

Diner / nagerecht uit Desserts met allure:

Tirami…zo

Ingrediënten:
cacao, chocolade, espresso, boter, lange vingers, mascarpone, rietsuikersiroop, slagroom en vanille-extract

Soort:
zoet / vegetarisch
Toon alle 34 recepten in dit boek