152 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: citroensapgembergroentekaneelkikkererwtenknoflookkomkommerkorianderzaadkruidenkurkumaolieolijfoliepeterseliespecerijenuivetvleeswaterwortelzeezoutzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Gemengde groentesoep

Ingrediënten:
bleekselderij, bloemkool, chinese kool, daikon, groentebouillon, knoflook, koriander, magic paste, palmsuiker, groene kool, sojasaus, tahoe en witte peper

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Groentestoofpot bij livornese cuscussu

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloemkool, foelie, gemberpoeder, groene kool, kaneel, kippenbouillon, knoflook, koriander, peper, piment, sla, spinazie en venkel

Keuken:
Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Bloemkoolpakora's met tamarindeaita

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, bloemkool, cayennepeper, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, kurkuma, mangochutney, tamarindepasta, volle yoghurt, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Groentetempura met chilidipsaus

Ingrediënten:
asperges, aubergine, bakpoeder, bloem, bloemkool, boerenkool, broccoli, ciderazijn, courgette, knoflook, koolzuurhoudend bronwater, koriander, lente-ui, maïzena, paddenstoelen, paprika, rode bessenjam, rode chilipeper, sojasaus, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Indiaase stijl rijstsalade

Ingrediënten:
aardappel, bloemkool, bruine basmatirijst, doperwten, kerriepoeder, kokosmelk, koriander, lente-ui, rijstwijnazijn, witte basmatirijst, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Thug Kitchen - Thug kitchen feestvoer

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Thug kitchen feestvoer:

Ceviche uit de grond

Ingrediënten:
avocado, bloemkool, jalapeños, koriander, limoensap, rode ui, tomaten, zout en zwarte peper

Keuken:
Peruaans / Zuid-Amerikaans
Soort:
vegan / hartige hapjes / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Janine Bruinooge - Jam, gelei, confituur

Bijgerecht uit Jam, gelei, confituur:

Lentepickles

Ingrediënten:
bladselderij, bleekselderij, bloemkool, peterselie, witte peper, gemberpoeder, ketoembar, keukenzout, knolselderij, komkommer, koolraap, koolrabi, kristalsuiker, kurkuma, mosterdzaad, natuurazijn, tarwebloem en voorjaarsgroenten

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Diner / hoofdgerecht uit Bonen!:

Gado gado compleet met pittig gebakken tempeh

Ingrediënten:
bloemkool, boter, champignons, chinese kool, ei, gemalen koriander, ketjap asin, knoflook, komijn, komkommer, kroepoek, kurkuma, peper, pinda’s, plantaardige olie, prei, satésaus, sperziebonen, taugé, tempeh, ui, winterwortel, zilvervliesrijst, zoete chilisaus en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Indiaase bonensla met gekookte groente

Ingrediënten:
andijvie, arachideolie, boerenkool, citroensap, gember, kikkererwten, kokosmelk, kool, koriander, rijstwijnazijn, spinazie, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Picknick / diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht uit Moro:

Fattoush

Ingrediënten:
bleekselderij, bloemkool, citroensap, extra vergine olijfolie, kerstomaat, knoflookteen, komkommer, lente-ui, pita, radijs, sumak, verse bladpeterselie, verse koriander, verse munt, za'atar, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Libanees
Soort:
salade / brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Indiaase bloemkoolsoep

Ingrediënten:
bloemkool, bruin mosterdzaad, druivenpitolie, garam masala, groentebouillon, knoflook, komijnzaad, koriander, maïsolie, mosterdolie, ui, witte wijn, yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Zeesla

Ingrediënten:
chilivlokken, komkommer, kool, koriander, mayonaise, paprika, pinda's, rijstazijn, sojasaus, suiker, vegannaise, wakame, zout en zwarte peper

Keuken:
Japans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Anne Wilson - Verrassende groentegerechten

Recept uit Verrassende groentegerechten:

Mosterduien

Ingrediënten:
bloemkool, bruine suiker, gemberpoeder, inmaakkruiden, komkommer, korianderzaad, mosterd, rozijnen, tomaat, ui, witte wijnazijn, zout en zwarte peper

Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Thaise groene groentecurry

Ingrediënten:
bloemkoolroosjes, groene currypasta, groente, groentebouillon, jasmijnrijst, kokosmelk, koriander, minimaïs, peper, pompoen, rode paprika, sugarsnaps en zout

Keuken:
Thais
Soort:
sous-vide / rijst / vegetarisch
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Veggie Biryani

Ingrediënten:
aardappel, basmatirijst, bloemkool, broccoli, cashewnoten, chilipoeder, gedroogde pruim, granaatappelpitjes, kaneelstokje, kardemompeulen, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderpoeder, kurkuma, laurier, limoen, munt, nootmuskaat, rijstolie, saffraan, sperziebonen, steranijs, tomaat, ui, venkelzaad, water, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Picknick / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit Ottolenghi het kookboek:

Bloemkoolbeignets met komijn en limoenyoghurt

Ingrediënten:
bloem, bloemkool, ei, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, koriander, limoen, olijfolie, peper, peterselie, sjalotten, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...