344 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercitroencitroensapeigemberkaneelstokjekippenbouillonkorianderlauriermuntnootmuskaatolijfoliepaprikapoederpeterselierode uirode wijnsuikertomaattomatenpureeuiwaterwortelzeezoutzonnebloemoliezwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Lunch / snack of tussendoortje uit Home made:

Arabische lamsburger

Ingrediënten:
bulghur, citroen, kaneel, knoflook, koriander, lamsgehakt, paprikapoeder, peper, pijnboompitten, piment, pitabroodje, sla, toomeh, ui en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Madfunia

Ingrediënten:
cayennepeper, dadelmelasse, gele rozijnen, gemalen kaneel, gemalen komijn, honing, kadaifideeg, kaneelstokje, kippendijen, knoflook, olijfolie, ui, kastanje, water, witte peper en zeezout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jord Althuizen - Smokey goodness

Recept uit Smokey goodness:

Piggy mix bbq-kruiden

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, chilipoeder, gedroogde basilicum, gedroogde tijm, gerookte-paprikapoeder, kaneel, knoflookgranulaat, kristalsuiker, mosterdpoeder, paprikapoeder, uiengranulaat, venkelpoeder, zout en zwarte peper

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / barbecue/grill
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Katia´s couscous

Ingrediënten:
amandelen, citroen, couscous, heek, kaneel, kaneelstokje, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, tomatenpuree, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Lamsstoof met pruimen en Ras-el-Hanout

Ingrediënten:
gedroogde pruimen, gemberpoeder, honing, kaneel, knoflook, lamsschouder, olijfolie, oranjebloesemwater, peper, ras-el-hanout, sesamzaad en zout

Soort:
vlees
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Gegrilde kwartel met rozenblaadjes

Ingrediënten:
citroensap, gemalen kaneel, gemalen komijn, knoflook, kwartel, olijfolie, rozenblaadjesjam, rozenwater, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
barbecue/grill / wild en gevogelte
Een recept uit Anne Wilson - Grieks koken

Diner / hoofdgerecht uit Grieks koken:

Gesmoorde lamsbout

Ingrediënten:
aardappelen, citroensap, kaneel, kippenbouillon, knoflook, lamsbout, olijfolie, oregano, peper en zout

Keuken:
Grieks
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Merguez

Ingrediënten:
cayennepeper, fijn zeezout, harissa, kaneel, knoflookpoeder, lamsborst, lamsdarm, lamsschouder, paprikapoeder edelsusz, poedersuiker, schaapsdarm, venkelzaad, waterui en zwarte peper

Keuken:
Noord-Afrikaans / Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / worst
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Gestoofde lamsschouder met pruimen en rozen

Ingrediënten:
gedroogde rozenblaadjes, gemalen kardemompeulen, gemalen koriander, kaneel, kaneelstokje, knoflook, knolselderij, kristalsuiker, kruiden, lamsschouder, rode pruimen, ui, witte peper, witte wijn en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Baba ganoush van butternutpompoen

Ingrediënten:
belgische mosterd, butternutpompoen, geklaarde boter, griekse volle yoghurt, groentebouillon, kaneel, kaneelstokken, knoflook, peper en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Gehaktballetjes met pittige zoetzure tomatensaus

Ingrediënten:
broodkruim, chilivlokken, citroensap, citroenschil, gerookt paprikapoeder, harissa, kaneel, kaneelstokje, knoflook, lamsgehakt, laurierblad, olijfolie, peer, rietsuiker, rundergehakt, tomatenpuree, ui, water, witte peper en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Bijgerecht uit Een kookboek.:

Baba ganoush

Ingrediënten:
belgische mosterd, butternutpompoen, geklaarde boter, griekse yoghurt, groentebouillon, kaneel, kaneelstokken, knoflook, peper, volle yoghurt en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
groente
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Bijgerecht uit Verrot lekker:

Echte tomatenketchup

Ingrediënten:
bleekselderij, cayennepeper, kaneel, knoflook, kruidnagel, laurier, paprikapoeder, rietsuiker, tomaten, ui, witte peper en zeezout

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Bijgerecht uit Casa Moro:

Zoete tomatenjam

Ingrediënten:
boter, fijne kristalsuiker, kaneel, knoflook, olijfolie, tomaat, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Thuis bij Jamie:

Aziatische salade van pompoen met krokante eend

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, extra vierge olijfolie, gedroogde rode spaanse pepertjes, kaneel, knoflook, korianderzaad, lente-uitjes, limoen, munt, muskuskalebas, olijfolie, rood spaans pepertje, sesamolie, sojasaus, tamme eend, zeezout en zwarte peper

Soort:
salade / wild / gevogelte
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Picknick / lunch / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Moro:

Tabbouleh

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, fijne bulgur, kaneel, knoflook, lente-ui, olijfolie, piment, verse munt, zeezout, zoete tomaat en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans
Soort:
salade / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Comptoir Libanais:

Gevulde aubergines

Ingrediënten:
aubergines, peterselie, gemalen piment, kaneel, lamsbouillon, lamsgehakt, olijfolie, pijnboompitten, tahin, knoflook, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Picknick / diner / lunch / buffet / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Runder-lamsgehaktballetjes in tahinsaus

Ingrediënten:
citroen, ei, gemalen piment, kaneel, knoflook, lamsgehakt, olijfolie, peterselie, rundergehakt, tahinpasta, witbrood, wittewijnazijn, zout en zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Lunch / bijgerecht uit Jamie's Amerika:

Rijst uit het wilde westen

Ingrediënten:
basmatirijst, citroen, dille, eikelpompoen, gedroogde veenbessen, kaneel, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, rode spaanse peper, ui, wilde rijst, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Avondmaal uit De geur van witte rijst:

Goelai daging van tante Wies

Ingrediënten:
djahé, djeroek poeroet, djinten, kaneel, ketoembar, knoflook, koenjit, kokos, kokosmelk, lamsvlees, laos, nootmuskaat, peper, sambal oelek, serehpoeder, trassi, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees
Haal meer recepten op...