554 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbotercitroencourgetteeiknoflookkruidenmuntolieolijfolieparmezaanse kaaspeperpeterseliepijnboompittenrode uisjalotsuikertijmtomaatuiwaterzeezoutzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Côtes de veau au pistouille - In wijn gesmoorde kalfskoteletten of -biefstukjes met aubergine, tomaat, paprika, knoflook en basilicum

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, boter, citroensap, dragon, droge witte wijn, gedroogde basilicum, gedroogde oregano, groene paprika, kalfsbiefstuk, kalfsfond, kalfskotelet, kippenbouillon, kippenfond, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, provençaalse kruiden, runderbouillon, sjalot, tijm, tomaten, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / hoofdgerecht uit Polpo:

Zonnevis met sinaasappel, kruiden & roze peperkorrels

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, dille, extra vierge-olijfolie, groene peperkorrels, knoflook, munt, roze peperkorrels, salie, sinaasappel, sinaasappelsap, visbouillon, zonnevisfilets, zoutflakes en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Bart van Olphen - Vis uit Blik

Diner / voorgerecht uit Vis uit Blik:

Ansjovis met gegrilde courgette

Ingrediënten:
ansjovisfilet, balsamicoazijn, basilicumstelen, citroensap, courgette, melk, notenolie, olijfolie, pijnboompitten, sinaasappelsap en tijm

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / nagerecht / avondmaal uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Basilicumsorbet

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, droge mousserende wijn, eiwit en poedersuiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit  - Vol Smaak

Recept uit Vol Smaak:

Tuinerwtenspread

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, ricotta en tuinerwten

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Nopi:

Salade van kreeft, venkel en gegrilde druiven

Ingrediënten:
arak, basilicum, citroensap, dille, dragon, dukkah, grof zeezout, kreeft, olijfolie, ouzo, pernod, pitloze druiven, rode radijzen, roodlof, sambuca, sinaasappelsap, venkel, vers krabvlees, witlof, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / drinken uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Tomatensorbet

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, eiwit, tabasco, tomatensap, wodka, worcestersaus en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Special salad

Ingrediënten:
avocado, balsamicoazijn, basilicum, citroensap, citroenschil, friseesla, ijsbergsla, knoflook, laurierblad, olie, olijfolie, ontbijtspek, radicchio, sinaasappelsap, sinaasappelschil, sjalot en witbrood

Soort:
salade
Een recept uit David Japy, Jane Teasdale en Delphine de Montalier - Rauw

Recept uit Rauw:

Traditionele rundercarpaccio

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, olijfolie, parmezaanse kaas, runderbiefstuk en runderfilet

Soort:
carpaccio/tartaar / vlees
Haal meer recepten op...