306 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembotercitroensapcitroenschildroge witte wijneikippenbouillonknoflookkruidnagellaurierbladolieolijfoliepeperpeterseliepreirozemarijnsuikertijmtomaatuiwaterwitte wijnwortelzoutzwarte peperzwarte peperkorrels
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / voorgerecht uit Turquoise:

Circassiaanse kip met walnotensaus

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, kipfilet, korianderblaadjes, laurier, milde rode chilipeper, tijm, ui, walnotenolie, walnotensaus, witte peperkorrels en yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
gevogelte
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Rundertong

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, laurier, peperkorrels, rundertong, ui, wortel en zout

Soort:
rundvlees / orgaanvlees
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - I love groente

Recept uit I love groente:

Kedgeree

Ingrediënten:
arachideolie, basmatirijst, bladpeterselie, citroen, ei, geelwortelpoeder, gember, kaneelstokje, kardemompeulen, karnemelk, laurier, pimentbessen, puy-linzen, ui en zwarte peper

Soort:
groente
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Polpo:

Crostini met cannellinibonen

Ingrediënten:
cannellinibonen, citroen, extra vierge-olijfolie, knoflook, laurier, peterselie, stokbrood, ui, zoutflakes en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Mark Jensen - De Urban Cook

Recept uit De Urban Cook:

Gegrilde Ossentong Met Salsa Verde

Ingrediënten:
ansjovis, basilicum, bleekselderij, boerenbrood, citroen, kappertjes, knoflook, laurier, melk, olijfolie, ossentong, peterselie, sjalot, tijm, ui, witte wijnazijn, wortel en zwarte peperkorrels

Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Haringrollade

Ingrediënten:
citroen, haringhom, kappertjes, laurier, melk, mierikswortel, mosterd, mosterdzaad, ui, wijnazijn en zoute haring

Keuken:
Duits
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Nierragout

Ingrediënten:
bloem, bouillon, citroen, kruidnagel, lam, laurier, sherry, tijm, ui en varken

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Mark Jensen - De Urban Cook

Recept uit De Urban Cook:

Wintergroentesoep

Ingrediënten:
bleekselderij, borlottibonen, citroen, knoflook, knolraap, koolraap, laurier, olijfolie, savooiekool, tijm, ui en wortel

Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Spuntino:

Salade van romainesla, zachtgekookt ei en bakkeljauw

Ingrediënten:
bakkeljauwfilet, brood, citroen, dijonmosterd, ei, extra vierge olijfolie, knoflook, laurier, melk, peper, peperkorrels, romainesla, rozemarijn, sjalot, wittewijnazijn, zeezout en zonnebloemolie

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Erik van Loo - Soepen

Recept uit Soepen:

Visbouillon

Ingrediënten:
citroenschil, graten en koppen van platvis (tong, tarbot, griet), laurier, prei, selderij, tijm, ui, venkel, witte wijn en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Angelique Schmeinck en Angélique Schmeinck - Smaakvrienden

Basisrecept uit Smaakvrienden:

Beurre blanc

Ingrediënten:
boter, citroen, dragonstelen, groentefumet, laurier, peterseliestelen, sjalotten, slagroom, venkel, visfumet, witte peperkorrels, witte wijn, zout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Gestoofde ossenstraat met pompoen en kaneel

Ingrediënten:
anijsster, citroen, flespompoen, kaneelstokje, knoflook, laurier, olijfolie, ossenstaart, peterselie, rode wijn, rozemarijn, sinaasappel, sjalot, tijm, tomatenblokjes uit blik, winterpompoen, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Vlierbessensaus

Ingrediënten:
boter, citroensap, citroenschil, crème fraîche, eekhoorntjesbrood, jeneverbessen, kruidnagel, laurier, peper, rode port, rode wijn, room, sjalot, suiker, tijm, vlierbessensap, wildfond en witte peperkorrels

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Petchah - Kalfspootgelei

Ingrediënten:
citroen, ei, kalfspootjes, knoflook, laurier, peperkorrels, ui, wijnazijn en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Makreel met mosterdsaus

Ingrediënten:
boter, citroen, droge witte wijn, grove mosterd, laurier, makreel, peperkorrels, peterselie, ui en venkel

Soort:
vis
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Tomatenchutney

Ingrediënten:
blonde kandijsuiker, citroen, gemberpoeder, kaneelstokje, kruidnagels, laurier, rood spaans pepertje, tomaten, uien en zout

Soort:
inmaak / chutney/pickle/jam/compote / conserven
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Pilavtaart

Ingrediënten:
amandelen, bladerdeeg, bleekselderij, boter, citroen, eidooier, kaneel, kaneelstokje, kip, kippenbouillon, langkorrelrijst, laurier, olijfolie, pistachenoten, sjalot, tijm, ui, witte peperkorrels en zuurbessen

Keuken:
Turks
Soort:
quiche
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

St Jacobsschelpdieren

Ingrediënten:
citroenschil, coquilles, kerrie, knoflook, laurier, olijfolie, paprikapoeder, peper, peperkorrels, sjalot, tomatenpuree, ui, witte wijn, worcestershiresaus en zout

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Gebraden hertfilet

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroen, hertenfilet, jeneverbes, kruidnagel, laurier, moesappel, olijfolie, prei, rode wijn, rozemarijn, sjalot, suiker, tijm, ui, vleesbouillon, wildbouillon, wortel en zwarte peperkorrels

Soort:
wild
Haal meer recepten op...