Meer dan 1000 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembotercitroensapdroge witte wijnknoflookkruidnagellaurierbladolieolijfoliepeterseliepreirode wijnrozemarijnsuikertijmtomaattomatenpureeuiwaterwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Linzensalade met mandarijn

Ingrediënten:
bieslook, kappertjes, knoflook, laurier, mandarijn, puy linzen, rode ui, sjalot, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Rode wijn-botersaus

Ingrediënten:
boter, laurier, peper, port, sjalotten, spätburgunder, tijm en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Por-au-feu met gans en toast met orgaanvlees voor Sint-Maarten

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, fijn zout, fleur de sel, gans, gemeste ganzenlever, grof zeezout, kruidnagel, laurier, peper, sjalot, ui, witte kool, witte meirapen, wortel, zuurdesembrood en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Aardappelfond

Ingrediënten:
gevogeltefond, knoflook, laurier, olijfolie, peper, sjalot, tijm, vastkokende aardappel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Home made:

Terrine van rund en peterselie

Ingrediënten:
biefstuk, cognac, hamlappen, knoflook, laurier, olijfolie, peper, peterselie, piment, sjalot, tijm, zoete witte wijn en zout

Soort:
vlees / paté/terrine
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Bijgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Witte wijnsaus

Ingrediënten:
boter, citroensap, crème fraîche, dragon, laurier, noilly prat, peper, sjalot, tijm, visfumet, witte wijn, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Linzensalade met citroen

Ingrediënten:
bieslook, citroen, kappertjes, knoflook, laurier, puy linzen, rode ui, sjalot, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Lamsvlees Tokány

Ingrediënten:
dieetmargarine, karwijzaad, knoflook, koolblad, laurier, mager lamsvlees, medium sherry, paprikapoeder, sjalot, tomaten, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Hongaars
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Recept uit Home made:

Terrine de campagne

Ingrediënten:
boter, cognac, ei, jeneverbes, kinnebak, kleurzout, laurier, netvet, sjalot, spek, tijm, varkenslever, varkensschouder, zout en zwarte peper

Soort:
vlees / paté/terrine
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Bearnaisesaus

Ingrediënten:
dragon, dragonazijn, eierdooiers, laurier, peper, peterselie, sjalotten, tijm, vetstof en zout

Soort:
warme sauzen
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Recept uit Luilekkerland:

Kippenleverpaté

Ingrediënten:
basilicum, charlotte kleyn, cognac, dikke room, doorregen spek, droge madeira, ganzenvet, kippenvet, kirsch, knoflook, laurier, marjolein, port, sherry, sjalot, whisky, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Frans / Nederlands
Soort:
gevogelte / orgaanvlees / paté/terrine
Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Diner / hoofdgerecht uit Wild:

Konijn op z’n Belgisch

Ingrediënten:
bruin bier, duinkonijn, gevogeltebouillon, honing, jeneverbes, laurier, paarswitte pruim, peper, rode pruim, rode wijnazijn, roomboter, rozemarijn, sjalot, tijm, zonnebloemolie en zout

Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Tallina van den Hoed - Eten met z'n allen

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Eten met z'n allen:

Ouderwetsche kippensoep

Ingrediënten:
laurier, bladselderij, foelie, ui, kippenbout, peperkorrels, preien, soepkip, vermicelli, winterwortels, worteltjes en zout

Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Haal meer recepten op...