763 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemcitroensapdroge witte wijnkippenbouillonknoflookkruidnagellaurierbladmelknootmuskaatolieolijfoliepeterseliepreirode wijnrunderbouillonsjalotslagroomtijmtomatenpureeuiwaterwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gepofte rapen met cacao

Ingrediënten:
boter, cacaonibs, fleur de sel, gele rapen, gember, honing, laurier, peper, tijm, water, witte rapen en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Canard à l'orange

Ingrediënten:
aardperen in de schil, belgische mosterd, boter, fleur de sel, grand marnier, kruidnagel, laurier, peper, sinaasappel, sinaasappelzest, tijm, wilde eend, wortel en zout

Keuken:
Frans / Belgisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wild:

Hachee van gans

Ingrediënten:
bloem, boter, ganzenbout, gevogeltebouillon, kruidnagel, laurier, nootmuskaat, peper, rode wijnazijn, ui en zout

Soort:
stoofgerecht / wild / gevogelte
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Kalfszwezerik met romige aardappelpuree

Ingrediënten:
aardappelpuree, azijn, balsamicoazijn, berghoning, bruine kalfsfond, geklaarde boter, grof zout, hartzwezerik, laurier, peper, sjalot en zout

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees / orgaanvlees
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Pommes de terre boulangères

Ingrediënten:
aardappelen, boter, droge witte wijn, gevogeltefond, laurier, peper, witte ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Lunch uit Te gast bij Jamie:

Broodjes worcestervlees

Ingrediënten:
bleekselderij, borststuk, boter, engelse mosterd, laurier, mierikswortel, peper, rozemarijn, ui, witbrood, worcestersaus en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Bijgerecht uit Te gast bij Jamie:

Superstamppot: champ

Ingrediënten:
bleekselderijblaadjes, boter, eigenheimers, laurier, lente-ui, melk, peper, peterselie, prei, waterkers en zout

Keuken:
Brits
Soort:
stamppot / vegetarisch
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Bijgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Witte wijnsaus

Ingrediënten:
boter, citroensap, crème fraîche, dragon, laurier, noilly prat, peper, sjalot, tijm, visfumet, witte wijn, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Helga de Graaf en Natasja Oehlen - BioBudget

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit BioBudget:

Bietentaart

Ingrediënten:
biet, bloem, boter, crème fraîche, ei, feta, laurier, munt, peper, walnoten, water, zout en peper en zout

Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / hoofdgerecht uit De flair van eenvoud:

Kalfslever met uiencompote en salie

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bloem, boter, droge witte wijn, kalfslever, kippenfond, laurier, peper, salie, sherryazijn, tafelsuiker, ui, witte wijnazijn, zeezout en zonnebloemolie

Soort:
vlees
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Recept uit Home made:

Terrine de campagne

Ingrediënten:
boter, cognac, ei, jeneverbes, kinnebak, kleurzout, laurier, netvet, sjalot, spek, tijm, varkenslever, varkensschouder, zout en zwarte peper

Soort:
vlees / paté/terrine
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Gebraden hertenrug

Ingrediënten:
boter, hertenrug, jeneverbes, kruidnagel, laurier, olie, peper, peperkorrels en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
wild
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / voorgerecht uit Een kookboek.:

Soep van Brusselse spruiten

Ingrediënten:
boter, fleur de sel, gerookt spak, groentebouillon, knoflook, laurier, nootmuskaat, peper, spinazie, spruiten, tijm en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Haal meer recepten op...