262 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemboterknoflookkruidenkruidnagellaurierolijfoliepeperpreirode wijnrozemarijnrunderbouillonspecerijensuikertomaatuiwaterwitte wijnwortelzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Zeeduivel à l´Américaine

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, cognac, crème fraîche, dragon, droge witte wijn, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, tomaat, tomatenpuree, ui, verse peterselie, verse tijm, visfond, wortel, zeeduivelfilet en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / voorgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Consommé van kip

Ingrediënten:
bleekselderij, eiwit, kippenbouten, kippenkarkas, kippenpoten, laurierblaadje, prei, tijm, tomaat, ui, verse peterselie, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Basisrecept uit Casa Moro:

Groentebouillon

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, eekhoorntjesbrood, kastanjechampignons, knoflook, laurierblad, ñoraspaprikas, peperkorrel, prei, tomaat, ui, venkelknol, verse tijm en wortel

Keuken:
Mediterraans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Zeebrasem uit de oven - orata al forno

Ingrediënten:
citroen, droge witte wijn, goudbrasem, laurierblad, olijfolie, peper, tomaat, ui, verse bladpeterselie, verse tijm en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Basisrecept uit Bouillon:

Lamsbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, knoflook, lamsbot, laurier, olijfolie, peterselie, tijm, tomatenpuree, uien, winterpeen en zwarte peperkorrels

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Aparte rijst - arroz banda

Ingrediënten:
knoflook, kortkorrelige rijst, laurierblad, middellandse-zeegarnalen, olijfolie, peper, poonfilet, roodbaarsfilet, saffraandraadjes, tomaat, ui, verse peterselie, verse tijm, zeeduivelfilet, zeepalingfilet en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / voorgerecht uit Cocina Nueva:

Babypijlinktvis met zoete ui en linzen

Ingrediënten:
aioli, babypijlinktvis, basterdsuiker, bladpeterselie, bleekselderij, citroen, citroenschil, kleine blauwgroene linzen, laurierblad, le puylinzen, olijfolie, rode ui, rode wijn, saffraandraadjes, tomaat, verse tijm en visbouillon

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Boniter met ui en tomaat

Ingrediënten:
bloem, boniterfilet, laurierblad, olijfoliedressing, tomaat, tuinkruiden, ui, verse tijm, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Rijst met vissmaak - arroz a banda

Ingrediënten:
aioli, citroen, garnalen, gedroogde spaanse peper, heilbot, kabeljauw, knoflook, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, peperkorrel, prei, rondkorrelige rijst, saffraandraadjes, schelpen, tomaat, tomatenpuree, ui, verse marjolein, verse peterselie, verse tijm, versgemalen zwarte peper, visafval, viskoppen, water, witvisfilet, wortel, zeeduivel en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Inktvisfideos met gegrilleerde coquilles en schaaldierenschuim

Ingrediënten:
bouquet garni, coquille, noedels, inktvisinkt, knoflookolie, laurierblad, olie, olijfolie, peper, schalen van schaaldieren, slagroom, sojasaus, steranijs, tomatenpuree, tomaten uit blik, tuinkruiden, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Witte bonensoep met tomaten

Ingrediënten:
bleekselderij, groentebouillon, laurier, peterselie, tijm, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, witte bonen, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Franse bonenstoofpot

Ingrediënten:
doorregen spek, droge witte wijn, ganzenbout, kippenbouillon, knoflookworst, knoflookzout, laurierblad, olie, prei, selderijwortel, tijm, tomaat, ui, verse bladselderij, verse peterselie, witte bonen, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Jannie van Vlaardingen

Recept van Wat Ik Gegeten Heb:

Slowe Ratatouille

Ingrediënten:
aubergine, peterselie, cayennepeper, courgette, peterselie, laurierblad, olijfolie, paprika's, knoflook, tijmblaadjes, tomaten, vers gemalen peper, witte uien en zout

Een recept uit Jannie van Vlaardingen

Recept van Wat Ik Gegeten Heb:

Slowe Ratatouille

Ingrediënten:
aubergine, peterselie, cayennepeper, courgette, peterselie, laurierblad, olijfolie, paprika's, knoflook, tijmblaadjes, tomaten, vers gemalen peper, witte uien en zout

Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Jus de Veau/bruine saus

Ingrediënten:
bleekselderij, champignon, kalfsbotten, knoflook, laurier, peterselie, prei, spekzwoerd, tijm, tomatenpuree, ui, winterwortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans / Hollands
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht uit Casa Moro:

Galicische vissoep met mosselen en garnalen - caldo de pescado

Ingrediënten:
basmatirijst, knoflook, laurierblad, mosselen, noorse garnalen, olijfolie, pikant paprikapoeder, saffraandraadjes, tomaat, ui, venkelzaad, venusschelpen, verse bladpeterselie, verse tijm, water, zeezout, zoet gerookt paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Brunch uit Heerlijke gerechten om te delen:

Shakshuka

Ingrediënten:
cayennepeper, gele paprika's, komijnzaad, koriander, laurierblaadjes, olijfolie, peterselie, rietsuiker, rode paprika's, saffraandraadjes, scharreleieren, tijm, tomaten, uien, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Witte bonensalade met tonijn

Ingrediënten:
chilipoeder, citroensap, gedroogde witte bonen, knoflook, laurierblad, lente-ui, olijfolie, peper, peterselie, rode paprika op olie, tijm, tomaten, tonijnfilet op water en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade / vis
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kipstoofpot met saffraan

Ingrediënten:
aubergine, bleekselderij, droge vermout, gele courgette, groene courgette, kippenpoot, knoflook, laurierblad, rode aardappel, saffloerolie, saffraandraadjes, stokbrood, tijm, tomaat, venkelzaad, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, voorjaarsui, wortel en zout

Keuken:
Europees
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Poon in raïto - muge en raïto

Ingrediënten:
bouquet garni, kappertjes, knoflook, laurierblad, lichte rode wijn, olijfolie, peper, poon, tomaat, ui, verse peterselie, verse tijm, zout en zwarte olijven

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
vis
Een recept uit Mark Jensen - De Urban Cook

Recept uit De Urban Cook:

Tripe Lyonnaise

Ingrediënten:
bleekselderij, kalfsbouillon, knoflook, laurier, olijfolie, peterselie, rode wijnazijn, runderpens, tijm, tomatenpuree, ui, wortel en zout

Haal meer recepten op...