85 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebloemcayennepepercitroensapfetafruitkaneelkikkererwtenknoflookkomijnkomijnzaadkorianderkruidenmuntolijfoliepaprikapoederpepertomaattomatenpureeuiwaterzeezoutzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

ramadansoep harira

Ingrediënten:
bloem, citroen, dadel, gedroogde kikkererwten, gemalen komijn, gemberpoeder, kaneel, karkas van kip, koriander, kurkuma, lamsbotten, linzen, olijfolie, peterselie, tomaat, ui, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Gekruide lamskoteletten met honingsaus

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, extra vierge-olijfolie, gedroogde muskaatdruiven, gemalen komijn, gemalen venkelzaad, zoet gerookt paprikapoeder, honing, jonge spinazie, kaneelpoeder, lamskotelet, málagasherry, olijfolie, pijnboompitten, rode ui, sherry pedro ximenez, verse bladpeterselie, volle zoete sherry en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Kippenalbóndigas met saffraan-amandelsaus

Ingrediënten:
amandelen, manzanilla, broodkruim, citroenrasp, citroensap, ei, gemalen komijn, gerookt paprikapoeder, kaneel, kippenbouillon, kippengehakt, knoflook, kruidnagel, laurierblad, olijfolie, rode ui, saffraandraadjes, verse bladpeterselie en witte wijn

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Turkse gevulde aubergines

Ingrediënten:
aubergine, citroen, dadels, dikke yoghurt, gemalen kaneel, knoflook, komijnzaad, olijfolie, oranjebloesemwater, pijnboompitten, tomaat, ui, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Turks
Soort:
barbecue/grill / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:

Kaninchen mit Bulgur / Konijn met bulgur

Ingrediënten:
bleekselderij, bulgur, citroensap, citroenschil, dille, gedroogde abrikozen, gemalen kardemom, gemalen komijn, gemalen koriander, kaneelstokjes, konijnenbotten, konijnenbout, konijnenpoten, laurier, olijfolie, peperkorrels, peterselie, bladpeterselie, rode chilipeper, ui, walnoten, witte wijn, wortel, yoghurt, zout en zwarte peper

Soort:
wild
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Lunch / avondmaal uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Kalkoenfalafel

Ingrediënten:
citroen, extra vierge-olijfolie, feta, gerookt paprikapoeder, groene peper, humus, ingelegde pepers, kalkoenvlees, kervel, kikkererwten, komijnzaad, koriander, kruidnagel, kurkuma, olijfolie, peterselie, rodekool, rode ui en volkorenwraps

Soort:
gevogelte / feestdagen
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Israelische couscoussalade

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, gemalen komijn, ingemaakte citroenschil, kaneelpoeder, kappertjes, kerstomaat, kikkererwten, krenten, olijfolie, parelcouscous, peterselie, pijnappelpitten, rode ui, rozijnen en sherry-azijn

Keuken:
Israëlisch
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Koude paprikasoep met zure room

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde chilivlokken, gemalen komijnzaad, groentebouillon, kippenbouillon, knoflook, laurier, olijfolie, peterselie, rode paprika, salie, ui, zout en zure room

Soort:
soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Salade van radijs en tuinbonen

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, gemalen komijnzaad, ingemaakte citroenschil, koriander, olijfolie, pitabroodjes, radijsjes, rode ui, tahinsaus, tuinbonen, zout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Simpel

Recept uit Simpel:

Gigli met kikkererwten en za'atar

Ingrediënten:
ansjovisfilets, bruine basterdsuiker, citroen, gemalen komijn, giglipasta, jonge spinazieblaadjes, kikkerwten uit blik, kippenbouillon, knoflook, peterselie, tijm, ui en za'atar

Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Karin Luiten - Zonder pakjes & zakjes - 2

Recept uit Zonder pakjes & zakjes - 2:

Vegaburger

Ingrediënten:
bloem, broodkruim, citroen, hazelnoten, kastanjechampignons, kikkerwten, knoflook, komijn, peterselie, rode ui en sambal

Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / lunch / hoofdgerecht uit NAJAT:

Gedroogd lamsvlees met ei

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, eieren, gedroogd lamsvlees, knoflook, komijn, koriander, lamsvet, olijfolie, peper, rode paprika, saffraandraadjes, tomaat, ui, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Buffet / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Citroensalade - salatit limoun

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, gemalen komijn, olijfolie, paprikapoeder, ui, verse peterselie, zout en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
salade / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Kefta-tajine met snijbiet of boerenkool

Ingrediënten:
boter, bouillon, cayennepeper, chilipoeder, citroenrasp, citroensap, gemalen komijn, gemberpoeder, lamsgehakt, marokkaans brood, peper, rode chilipeper, rundergehakt, saffraanpoeder, turks brood, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
tajine / rundvlees / lamsvlees
Een recept uit Janneke Philippi en Serge Philippi - Salade

Recept uit Salade:

Kisir, bulgursalade uit Turkije

Ingrediënten:
bosui, bulgur, citroen, extra vierge olijfolie, gemalen komijn, knoflook, munt, olijfolie, oregano, bladpeterselie, trostomaten, turkse pittige paprikapuree en ui

Keuken:
Turks
Soort:
salade / vegan / rijst, granen en peulvruchten
Een recept uit Karsu - Karsu's Kitchen

Recept uit Karsu's Kitchen:

Bulgur met gehakt en walnoten - Oruk

Ingrediënten:
arachideolie, bladpeterselie, bloem, bulgur, chipotlepeperpuree, citroen, komijn, olijfolie, pul biber, rundergehakt, slablaadje, tartaar, ui, walnoten, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht / avondmaal uit Plenty more:

Gort en linzen met paddestoelen en zoete specerijen

Ingrediënten:
bloem, bruine linzen, citroen, dille, fijne kristalsuiker, gedroogde munt, gedroogde porcini, gemalen komijn, gemalen piment, gort, kaneel, olijfolie, peterselie, portobellopaddestoelen, ui, zonnebloemolie, zout, zure room en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Gevulde aubergine met lamsgehakt * pijnboompitten

Ingrediënten:
aubergine, bladpeterselie, citroen, fijne kristalsuiker, gemalen komijn, kaneel, kaneelstokjes, lamsgehakt, mild paprikapoeder, olijfolie, pijnboompitten, tamarindepasta, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Salade van pittige kikkererwten & verse groenten

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, fijne kristalsuiker, gemalen komijn, gemalen piment, griekse yoghurt, kardemomzaad, kikkererwten, knoflook, komkommer, koriander, natriumbicarbonaat, olijfolie, radijs, rode paprika, rode ui, sherryazijn, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Jeruzalem:

Gevulde uien

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, gedroogde munt, gemalen piment, granaatappelmelasse, groentebouillon, komijn, kruidnagelpoeder, munt, olijfolie, pijnboompitten, rondkorrelrijst, sjalot, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht uit Jeruzalem:

Gebakken makreel met salsa van gele biet & sinaasappel

Ingrediënten:
chilivlokken, citroen, gele biet, gemalen komijn, harissapasta, hazelnotenolie, kalamataolijven, komijnzaad, korianderzaad, makreelfilet, mild paprikapoeder, olijfolie, peterselie, rode ui, sinaasappel, walnotenolie en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Haal meer recepten op...