459 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbloembotercitroencitroensapcitroenschileieidooiereiwitfruitgistkaneelkaneelstokjekrentenkristalsuikermaïzenaroomrumslagroomsuikervanillesuikervolle melkwaterzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Ontbijt / brunch / bij de koffie uit Brits bakboek:

Belgian buns uit de 18e eeuw - Belgian buns, 18th century

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, citroenrasp, ei, eigeel, geblancheerde amandelen, gekonfijte citrusschil, gemalen kruidnagel, gemberpoeder, krenten, melk, nootmuskaat en poedersuiker

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Ontbijt / brunch / bij de koffie uit Brits bakboek:

Citroenbroodjes uit Whitby - Whitby lemon buns

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, citroenrasp, citroensap, ei, gist, krenten, melk, poedersuiker, rozijnen, witte suiker en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / nagerecht / bij de koffie uit 1080 recepten:

Citroentaart

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, citroensap, ei, kristalsuiker, poedersuiker, zoete gecondenseerde melk, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Traktatie uit Rijksmuseum kookboek:

Oliebollen

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, ei, gist, melk, poedersuiker, roomboter, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
zoet / frituur / feestdagen
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Culinaria Italia:

Napolitaanse ricottakoek - pastiera napoletana

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, ei, gekonfijte zuidvruchten, harde tarwegries, kaneel, magere melk, oranjebloesemwater, poedersuiker, ricotta, rozijnen en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / nagerecht uit Cocina Nueva:

Warme amandeltaart met citrusijs

Ingrediënten:
amandel, boter, citroenrasp, citroensap, ei, eidooier, kristalsuiker, melk, poedersuiker, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, slagroom, vanille-extract en vanillestokje

Keuken:
Spaans
Soort:
koek en gebak / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Ontbijt / bij de koffie uit Rijst en risotto:

Calas

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, citroenrasp, crème fraîche, ei, frituurolie, gemalen kaneel, gemberpoeder, jam, kortkorrelige rijst, melk, nootmuskaat, poedersuiker, suiker, water en zout

Keuken:
Creools / Noord-Amerikaans
Soort:
rijst / koek en gebak / frituur
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / buffet / nagerecht / bij de koffie uit Brits bakboek:

Manchester tart

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, ei, eigeel, frambozenjam, gekonfijte kers, kokosschilfers, melk, poedersuiker, rietsuiker, volvette room, water en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / nagerecht uit Mijn Franse keuken:

Clafoutis

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, crème de cassis, ei, kersen zonder pit, melk, poedersuiker, suiker en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Italiaanse patisserie:

Pastiera - Paastaart

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, ei, eidooier, gekookt volkorenmeel, kaneel, korstdeeg ii, kristalsuiker, melk, poedersuiker, ricotta, sinaasappelbloesemwater, sinaasappelrasp, sukade, vanille-essence en walnoten

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Christollen - Kerststol

Ingrediënten:
amandelen, bakkersgist, boter, citroenrasp, eidooier, fijne kristalsuiker, gekonfijte citroenschil, gekonfijte sinaasappelschil, hazelnoten, melk, patentbloem, poedersuiker, rozijnen en zout

Keuken:
Frans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Kerststol

Ingrediënten:
amandelen, amandelspijs, bigarreaux, boter, citroenrasp, ei, eidooier, gist, krenten, melk, patentbloem, poedersuiker, rozijnen, stemgember en zout

Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Oliebollen

Ingrediënten:
amandelspijs, appel, boter, citroenrasp, ei, gekonfijte sinaasappelsnippers, gist, krenten, melk, patentbloem, poedersuiker, rozijnen en zout

Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / nagerecht uit De Zilveren Lepel:

Panna cotta met grappa

Ingrediënten:
bladgelatine, citroenschil, grappa, melk, poedersuiker, slagroom en vanillestokje

Keuken:
Italiaans
Soort:
pudding / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Haal meer recepten op...