- Patisserieboek

Patisserieboek

Een boek van

We hebben 96 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Patisserieboek, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.


Aantekeningen bij dit boek

Het patisserie college, een gilde waarin tegenwoordig ruim 100 banketbakkers in Nederland zich verenigd hebben, gaf in 1990 het Patisserieboek uit. Een boekje waarin de aangesloten leden favoriete recepten deelden met een groter publiek. In de inleiding wordt een aantal nuttige basisbereidingen uitgelegd.
In de dertig jaren die sindsdien verstreken is ook de banketbakkerij veel veranderd maar desondanks hebben veel recepten de tand des tijds goed doorstaan. Wel veranderde de presentatie. Strakker en moderner en sommige voorbeelden kunnen vandaag de dag echt niet meer. Zie bijvoorbeeld de Zwarte piet taart en -gebakjes.
Waarschuwing:
Bijna alle gerechten kregen van mij het etiket “vegetarisch” mee. Voor zover het gerechten betreft waarin gelatine wordt gebruikt is dat alleen waar als een vegetarisch alternatief voor klassieke gelatine wordt gebruikt.

- 7 maanden geleden door geplaatst .

Recepten uit Patisserieboek

Een greep uit de 96 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Berkenstam

Ingrediënten:
botercrème, harde wenerdeeg, kapselbeslag, koffielikeur, marsepein en mokkacrème

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Doboscake

Ingrediënten:
botercrème, kapseldeeg, mokkaboontjes, nescafé, suiker en water

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Appelflan

Ingrediënten:
abrikozenconfituur, appel, boter, eidooier, eiwit, harde wenerdeeg, melk, patentbloem, rozijnen, rum, suiker en vanille

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Bananensoezen

Ingrediënten:
banaan, banketbakkersroom, boter, ei, fondant, melk, patentbloem, slagroom, water en zout

Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Vruchtenpunten

Ingrediënten:
aardbeienpuree, abrikozenconfiture, botercrème, gelatine, kapseldeeg, slagroom, water en zwitserse room

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Appelcarrés

Ingrediënten:
abrikozenconfiture, amandelspijs, appel, banketbakkersroom, bitterkoekjes, bladerdeeg, cakekruim, eiwit, kaneel, kapselkruimels, rozijnen en suiker

Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Vruchtenkoekjes

Ingrediënten:
bigarreaux, boter, patentbloem, poedersuiker, vanillesuiker, zeeuwse bloem en zout

Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Amandelspijs

Ingrediënten:
citroenrasp, ei, suiker, water en zoete amandelen

Soort:
amandelwerk / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Snack of tussendoortje uit Patisserieboek:

Bitterballen

Ingrediënten:
boter, eidooier, eiwit, kruiden, paneermeel, patentbloem, peperkorrels, room, selderij, water, wortel en zout

Soort:
kalfsvlees
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Gevuld speculaashart

Ingrediënten:
amandelen, amandelschaafsel, amandelspijs, bakpoeder, basterdsuiker, boter, ei, eistrijksel, karnemelk, natriumbicarbonaat, speculaaskruiden, water, zeeuwse bloem en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Dessertspiegel

Ingrediënten:
aardbeienpuree, citroensap, frambozenpuree, gelatine, kapseldeeg, slagroom, suiker, vers fruit en water

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Kerst-koekkransjes

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bakpoeder, basterdsuiker, boter, citroenrasp, eidooier, kristalsuiker, zeeuwse bloem en zout

Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Sinaasappeltaart

Ingrediënten:
chocoladevlokken, gelatine, grand marnier, kapseldeeg, sinaasappel, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, slagroom en suiker

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Diner / nagerecht uit Patisserieboek:

Diabolo dessert

Ingrediënten:
banketbakkersroom, boter, chocolade, melk, slagroom, suiker en water

Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Snack of tussendoortje uit Patisserieboek:

Sateh hapje

Ingrediënten:
bladerdeeg, boter, gado gado, groene tabasco, kippensoepvlees, patentbloem, peper, sambal, waterbot en zout

Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Bosvruchtengebak

Ingrediënten:
abrikozenconfiture, bosbessen, chocolade, gelatine, kapseldeeg, melk, slagroom, suiker en yoghurt

Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Toon alle 96 recepten in dit boek