- Patisserieboek

Patisserieboek

Een boek van

We hebben 96 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Patisserieboek, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.


Aantekeningen bij dit boek

Het patisserie college, een gilde waarin tegenwoordig ruim 100 banketbakkers in Nederland zich verenigd hebben, gaf in 1990 het Patisserieboek uit. Een boekje waarin de aangesloten leden favoriete recepten deelden met een groter publiek. In de inleiding wordt een aantal nuttige basisbereidingen uitgelegd.
In de dertig jaren die sindsdien verstreken is ook de banketbakkerij veel veranderd maar desondanks hebben veel recepten de tand des tijds goed doorstaan. Wel veranderde de presentatie. Strakker en moderner en sommige voorbeelden kunnen vandaag de dag echt niet meer. Zie bijvoorbeeld de Zwarte piet taart en -gebakjes.
Waarschuwing:
Bijna alle gerechten kregen van mij het etiket “vegetarisch” mee. Voor zover het gerechten betreft waarin gelatine wordt gebruikt is dat alleen waar als een vegetarisch alternatief voor klassieke gelatine wordt gebruikt.

- bijna 5 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Patisserieboek

Een greep uit de 96 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Amandelbeslag

Ingrediënten:
amandelspijs, bloem, citroenrasp, ei en suiker

Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Gevuld speculaashart

Ingrediënten:
amandelen, amandelschaafsel, amandelspijs, bakpoeder, basterdsuiker, boter, ei, eistrijksel, karnemelk, natriumbicarbonaat, speculaaskruiden, water, zeeuwse bloem en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Kindergebakstuk

Ingrediënten:
amandelschaafsel, botercrème, chocolade, chocoladevlokken, ei, poedersuiker en vruchtjes

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Noëlcake

Ingrediënten:
amandelspijs, bloem, boter, ei, eidooier, fondant, suiker, walnoten en zout

Soort:
koek en gebak / chocolade
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Hazelnootkoeken

Ingrediënten:
basterdsuiker, boter, hazelnoten, nogagruis, patentbloem, zeeuwse bloem en zout

Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Kerstschnitte

Ingrediënten:
aardbeienconfituur, amandelschaafsel, botercrème, cointreau, ei, kapseldeeg, kersenconfiture, kersen op lichte siroop en marsepein

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Diner / nagerecht uit Patisserieboek:

Aardbeiendessert

Ingrediënten:
aardbeien, brandewijn, citroen, citroenrasp, gelatine, kiwi's, slagroom, suiker, vlierbessenconfiture, vruchtensap en water

Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Kerstkaarsgebakjes

Ingrediënten:
bosbessenconfituur, botercrème, chocolade, duchessebeslag, frambozenconfituur, marsepein en witte fondant

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Appelflap

Ingrediënten:
abrikozen, bladerdeeg, cakekruim, citroenrasp, goudreinet, krenten, poedersuiker, rozijnen en suiker

Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Diner / nagerecht uit Patisserieboek:

Diabolo dessert

Ingrediënten:
banketbakkersroom, boter, chocolade, melk, slagroom, suiker en water

Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Appelstroedel

Ingrediënten:
appel, banketbakkersroom, basterdsuiker, beschuitkruim, boter, citroensap, ei, gist, kaneel, kapselkruimels, melk, patentbloem, rozijnen, vanille en zout

Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Appelmandje

Ingrediënten:
abrikozenconfiture, amandelspijs, appel, bladerdeeg, ei, poedersuiker en slagroom

Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Appelcarrés

Ingrediënten:
abrikozenconfiture, amandelspijs, appel, banketbakkersroom, bitterkoekjes, bladerdeeg, cakekruim, eiwit, kaneel, kapselkruimels, rozijnen en suiker

Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Appelbeignets

Ingrediënten:
basterdsuiker, beschuitkruim, bladerdeeg, bosbessenconfituur, citroen, frambozenconfituur, goudreinet en kaneel

Soort:
beignets / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

IJsparfait

Ingrediënten:
amandelschaafsel, amaretto, eidooier, eiwit, groene gelatine, slagroom, suiker, verse muntblaadjes en water

Soort:
vegetarisch / ijs
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Harde wener

Ingrediënten:
basterdsuiker, bloem, boter, citroenrasp, ei en zout

Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Zwarte Pietgebakjes

Ingrediënten:
botercrème, cacaopoeder, frangipane, garneerglazuur, hagelslag, harde wenerdeeg, marsepein, melkchocolade, pure chocolade en voedingskleurstof

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Hazelnoottaart

Ingrediënten:
botercrème, eiwit, hazelnoten, slagroom en suiker

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Marasquinsaus

Ingrediënten:
custard, marasquinlikeur, melk, rode voedselkleurstof en suiker

Soort:
saus / vegetarisch
Toon alle 96 recepten in dit boek